הכנס השנתי לדיני ממונות עסק בהשלכות ההלכתיות של מלחמת לבנון ובשאלות הממוניות הנגזרות מן המלחמה.
הרב הראשי מצגר התייחס לפסיקת בג"צ שניתנה באחרונה המונעת מבתי הדין הרבניים לפסוק בדיני ממונות ואמר: "פסיקת בג"צ מונעת ממערכת בתי הדין בישראל מלהשתמש בחלק חשוב מהשולחן ערוך - החושן משפט, כינוס זה מתקיים בעיתוי מושלם לחיזוק עניין דיני הממונות". הרב הראשי לישראל ציין כי בימים אלו ממתינים קרוב ל-200 מועמדים לכינוסה של הוועדה למינוי דיינים שתכריע מי מהם ישמשו כדייני בתי הדין בישראל. "המלצתי היא, כי לבינתיים ישובצו מועמדים אלו בערים בהן אין בית דין לצד רב העיר, ויתכנסו אחת לשבוע בכדי לפתור שאלות הלכתיות בדיני ממונות, סכסוכי שכנים וכדומה, המגיעות מתושבי העיר". דבריו נאמרו בכנס לדיני ממונות שנחתם הערב.
רבני ערים, דיינים, חברי כנסת ושרים מכל גווני הקשת הדתית והחרדית התכנסו באירוע התורני הייחודי. השבוע, בפעם השש-עשרה קיים רבה של קריית אונו וחבר מועצת הרבנות הראשית הרה"ג רצון ערוסי את הכנס בן שלושת הימים שהוקדש בחלקו לשאלות בדיני ממונות על-פי התורה בעקבות מלחמת לבנון השנייה.
את המושב הראשון, בו נכחו למעלה מ-600 משתתפים, כיבדו בנוכחותם אורחי הכבוד הרבנים הראשיים לישראל - יונה מצגר והראשון לציון שלמה עמאר. השתתפו גם השרים אלי ישי, אריאל אטיאס ויצחק כהן, ראש עיריית ירושלים אורי לופוליאנסקי ומנכ"ל הרבנות, עודד וינר, שהנחה את מושב הפתיחה.
בשלושת ימי הכינוס התקיימו 11 מושבים ו-32 הרצאות מפיהם של דיינים מבית הדין הגדול ומבתי הדין הרבניים האזוריים בארץ שהתעמקו בסוגיות הלכתיות, שהתעוררו בעקבות המלחמה בלבנון, כאמור.
בכינוס נידונו שלל נושאים: האם יש מקום לשלם לפעוטון עבור הילדים למרות שהפעוטון כלל לא פעל? האם מגיע פיצוי לבעל מלון מלקוח שהזמין חופשה ונאלץ לבטלה? מה דינו של קבלן שלא סיים את מלאכתו עקב השביתה במשרדי הממשלה? ועוד כהנה וכהנה.
שלושת ימי הכנס השתתפו גם 120 רבנים צבאיים והרב הצבאי הראשי. הם סיפרו על מקרים טראגיים עליהם נאלצו להשיב כדוגמת תשלומי שכר דירה של חיילים שנפלו במלחמה. גם רבנים ואקדמאים ממדינות שונות בעולם הגיעו השנה במיוחד כדי ליטול חלק בכנס דיני הממונות על-פי התורה.
הרב הראשי מצגר, שכאמור נאם בכנס, גם העלה במושב הפתיחה את אחד הנושאים הפופולאריים עליו נשאל רבות בתקופת המלחמה: בעלי שמחה שנאלצו לבטל את האירוע מכורח הנסיבות - האם יצטרכו לשלם לבעל האולם, לצלם ולבעל התזמורת או שמא הם זכאים לקבל בחזרה את דמי הקדימה ששילמו בעת ההזמנה.
הראשון לציון הרב עמאר התייחס להשלכות ההלכתיות של המלחמה מבחינת השבת. הוא ציין כי קיימים כיום פיתוחים טכנולוגיים חדשניים שניתן יהיה להסתייע בהם בדיעבד בעיתות חרום ומצוקה, ובאמצעותן ניתן יהיה להימנע מחילולי שבת. הרב הראשי לישראל הביא כדוגמה את החיישנים האלקטרוניים והמצלמות המותקנות במקומות מסתור ועוברי אורח כלל אינם יודעים כי בעת הליכתם מופעלים החיישנים או שהם מצולמים באופן אוטומטי.