יש המפרסמים ברשתות החברתיות כי יש היום איסור שתיית מים בשעות מסויימות ומי שישתה עלול ח"ו להינזק.
מה שיטת הרמב"ם לגבי פרסומים אלו?
האם נכון שמפרסמים הפחדות כאלו באתרי אינטרנט וברשתות החברתיות?
תכנים לקריאה נוספת
מחשבה
בעז"ה נחתמנו אתמול כולנו בספר החיים. לכאורה זו תעודת ביטוח לשנה. דא עקא הגמ' בחגיגה ד-ה "ויש נספה בלא משפט "-לעיתים למלאך המוות יש טעויות בזיהוי. כיצד זה מסתדר עם ההשגחה והצדק האלוהי? האם יש התיחסות ברבינו לכך?(לענ"ד התשובה המובאת בגמרא שיש לס"מ "בנק" של שנים המועברות לת"ח העובר על מידותיו עוד יותר מקשה את הענין)
מסילת ישרים - פרק יא - בבאור מדת הנקיות - גזל ועוול במסחר 14
השיעור הועבר בבית הכנסת שערי ציון יד בנימין
לא מסתדר לי
לרב שלום" עד לא מזמן שיכנעתי את עצמי כי דבר כמו סיאנס או כל "תקשור" אחר עם המתים הוא דמיון של האדם והבל הבלים.
בית המקדש ומשיח
לכבוד הרב האם לשיטת הרמב"ם יתכן שבית המקדש יבנה קודם למלכות בית דוד, או שדעתו היא שחייב להיבנות אך ורק על ידי המלך המשיח? אמנם בירושלמי כתוב שבית המקדש יבנה קודם למלכות בית דוד. מצד שני בהלכות מלכים פרק יא הרמב"ם אומר שמשיח יבנה בית המקדש. מצד שלישי בפרק י"ב הוא כותב שלא נדע איך יהיו הדברים עד שיהיו, ולא ברור האם זה רק על סדר ביאת אליהו הנביא וכיו"ב או גם על העניינים שבפרק י"א. השאלה היא האם הרמב"ם בפרק י"א התכוון להכריע הלכה בעניין ולקבוע שהמקדש יבנה בהכרח רק על ידי המשיח, או שלשיטת הרמב"ם גם בעניין זה לא נדע איך יהיה עד שיהיה?
עונש הבנים
לכבוד הרב,
שלום וברכה! בתשובתך הקודמת אליי כתבת שבנים קטנים שעדיין אין להם אחריות על מעשיהם יכולים להיפגע בגלל אבותיהם ואין בכך משום עוול של הקב"ה. אינני מבינה - הם נפגעים על לא עוול בכפם!! בגלל שאביהם פשע!! בודאי שיש פה עוול וחוסר צדק מצד ה! אלא אם כן תאמר שאותה נשמה הגיעה לעולם כשהיא חייבת וגילגלו חובה ע"י חייב. זה יותר הגיוני. מה דעתך? אודה על תשובה מהירה נ.
ב. ברצוני לבחור לי רב איתו אוכל להתייעץ בבעיות הלכתיות ואמוניות שונות. האם אוכל לבחור בך כרב שלי? ואם כן האם אוכל לקבל את מספר הטלפון והכתובת? ואם לא על מי אתה ממליץ?