בשנת הלימודים תשע"ו, נבחרו מו"ר הרה"ג יוסף קאפח ורעייתו הרבנית ברכה זצ"ל על ידי מִנהל החינוך הדתי כדמויות מופת שתלמידי החמ"ד בכל הארץ יזכו ללמוד מתורתם ומדרכם, ילכו לאורם וידבקו במידותיהם, כשלראשונה נבחרו זוג כדמויות מופת. כך נחשפו לשני המאורות הללו מפקחים ומנהלים, מורים וכמובן תלמידים מגילאי הגן וכיתות א-ו שהבינו כי במקום הענווה שם התורה, ובמקום הצניעות שם הגדוּלה.
מעבר לערכים התורניים לומדים הילדים גם את מסע ופולקלור החיים שהיווה את הבסיס לבניין האישיות הכ"כ מרוממת של הרב והרבנית קאפח. יהדות תימן, המצויינת בדביקות בתורה ובדרך ארץ ששימרה לאורך כל הדורות את המסורות העתיקים ביותר של העם היהודי. העשייה בתחומי המלאכה והחסד אהבת הלימוד וההשקעה בו תוך קשר עמוק לדורות הקודמים.
שלבי העלייה מתימן וההשתלבות בארץ של משפחת קאפח, העלו על נס את חיבת הארץ והשילוב בחיי המעשה הציבוריים הן במסגרת הדיינות ברבנות הראשית והן במסגרת פעולות החסד הידועות של הרבנית.
ברוך ה' הייתה זו שנה מוצלחת מאוד. זכינו להיות בחלק מן הפעילויות בגנים ובבתי הספר, וראינו התלהבות גדולה מאוד בקרב כלל הציבור. לצד ימי עיון שעסקו בדמויות המופת, התקיימו גם הרצאות לתלמידים, חידונים, פעילויות מרתקות, סדנאות יצירה, הצגות, סרטונים ועוד ועוד ככל שנחה רוח היצירה על המורים ועל המנהלים.פעילויות רבות התקיימו על ידי מכירי ומוקירי דרכם של הרב והרבנית אשר השקיעו ממרצם והגיעו לבתי הספר לספר מעט על דמותם הנפלאה.
אנו שמחים להציג בפניכם מעט מהפעילויות שנערכו בבתי הספר מתוך מטרה להנחיל אותם במסגרות הלימוד גם בשנים הבאות.
סדנאות צורפות ועשיית תכשיטים שמטרתה לחזק את מאמר רבותינו "תורה שיש עמה מלאכה" מלאכה הדורשת דיוק נאמנות וחריצות בה היו ידועים בני עדת תימן. ראוי לציין כי הרב קאפח בצעירותו עסק במלאכת הצורפות וחלקים מיצירותיו מוצגים כיום במוזיאון ישראל. במסגרת ראוי להזכיר את שיטתו של הרב שאין להתפרנס מלימוד תורה ואף נהג כך הלכה למעשה כשהשיב את כל כספי הסיוע שקיבל במסגרת לימודיו בישיבת מרכז הרב.
איסוף בגדים ומזון לנזקקים. דמותה של הרבנית ברכה קאפח על פעילות החסד ליוותה את הפעילות המעשית. פעילות בה השכילו הילדים לא רק בשכל אלא גם במעשה כי חובתו של כל יהודי להיות עמוד תווך בעזרה לכל מעגלי חייו במשפחה בקהילה ובמדינה. הרבנית קאפח מילאה את החלל בתמיכה ברווחה לכל הסובבים אותה בימים בהם המדינה עוד לא פיתחה מערכות מסודרות לרווחה ועל כך זכתה בפרס ישראל.
כל בתי הספר שקקו חיים וחיבור לדמויות המופת. דמויות הרב והרבנית קאפח זצ"ל עיטרו את מסדרונות ואולמות בתי הספר והגנים. סרטים מיוחדים והצגות מרשימות הופקו, תערוכות נפתחו בבתי הספר ונערכו סדנאות והשתלמויות לתלמידים ולמורים. הגדילו לעשות רשת בתי מדרש "ואהבת" בראשות הרב משה עמיאל שליוו את תכני הלימודים בעלון שבועי ובמערכי שיעור למורים כשבשיאה של הפעילות נמצא החידון השנתי בו השתתפו למעלה מ-80 בתי חמ"ד יסודיים מכל רחבי הארץ. לראשונה השתתפו בלימוד זה גם ילדים בעלי צרכים מיוחדים ועולים חדשים דוברי שפות זרות להם תורגמו והונגשו התכנים באופן מיוחד.
לחצו על התמונה לאלבום תמונות המלא>>>
החיבור לדמויות המופת נעשה לאורך השנה בפעילויות יצירה שונות ומגוונות לגילאים השונים. לראשונה היה ניתן לראות כי החיבור לתלמידים הוא לא רק בתכנים אלא אף בצבע המיוחד שליווה את חייהם ע"י יוזמות שונות של הילדים עצמם בתחרויות יצירה של דיוקני הרב והרבנית שהופקו במיוחד לגילאים הרכים. דבר זה בו לא הורגלו בשנים קודמות ביטא באופן מיוחד את הקשר בו נקשרו התלמידים לדמויות המופת כשבימי הפורים השמחים אף ניתן היה לראות ילדים שהתחפשו מיזמתם לרב ולרבנית.
חשוב לציין כי בשנה זו יצאו לאור חוברות וספרונים אשר הגישו לפני המורים והתלמידים את קורות חייהם והליכותיהם, ומעט מפניני תורתם וחכמתם של הרב והרבנית - "אל בעלי הנפש" לגילאי הנוער ו"בית הקומותיים" לילדי הגן אותם ניתן לרכוש במכון מש"ה.
לחצו על התמונה לאלבום תמונות המלא>>>