קיים זה מה שכתוב בזה' התורה כאידיאל מהותנו הלאומית והאישית
מתוך פתיחה להכנסת ספר תורה
תכנים לקריאה נוספת
ברכת "שֶׁעָשָׂה נִסִּים לַאֲבוֹתֵינוּ בַּמָּקוֹם הַזֶּה"
שלום לכבוד מארי רצון ערוסי הלוי שליט"א, האם על מי שמבקר ביישוב נווה צוף לברך את הברכה הנדונה? מה הגדרת נס? בברכת התורה, אליעזר
תכלית הבריאה והנבראים
שלום לכבוד הרב.
מעיון במורה ובהקדמות למשנה נראה שהרמב"ם מתייחס באופן דואלי לסוגיא.
rambam
Shalom, if yediat hashem/daat is central to olam habah for the rambam, how does a shoteh acheive olam habah
לוטו פיס
יורונו רבותינו,
האם יש איסור ברכישת מנוי להגרלות לוטו? ואדם שרכש בדיעבד יש איסור בעצם השארת המנוי?
בתודה ובברכה
השוואת ספר התנ"ך לספרות הכללית - בורות או יריקה לבאר שעם ישראל לדורותיו שותה ממנו
הרב רצון ערוסי מצדד בהרחקת הספר 'גדר חיה' ממערכת החינוך וקובל על השוואת ספר התנ"ך לספרות הכללית.
האם ניתן ללמוד מהתנ"ך שיש מקום להתבוללות והרי משה רבינו ובועז נשאו אשה נכרית?
המוסר והדעה
שאלה זו נשאלנו ע"י אחד מצוות המורים באמצע השיעור, וחברי הכיתה דנו בה כשעה ארוכה,שאלה זו כפי הכותרת משלבת בין הפן ההלכתי לבין הפן המידותי והמוסרי,שאלה אקטואלית ליום יום אשר נחלקים בה הדעות והגישות,שאלה שמתאימה שתשאל באתר של בית מדרשנו...אדם אשר נוסע ברכבת הקלה בירושלים וכל הרכבת מלאה נוסעים,והנה עולה זקנה ערביה,האם לקום ולתת לה את המקום או לא? ואם כן,וכאן הדגש,האם לקום מצד המוסר ולסמן לה בנעימות שהיא יכולה לשבת,או שהיא ממש בגדר אויב וצריך לקום רק מפני חילול ה' ולקום בפנים חתומות בלי להגיד לה כלום...ואם כבר קמים,הרי יהיה זה שיטען שעצם הקימה זה חילול ה',כי הרי מה אם איסור "לא תחנם"?
פוסקים מול מקובלים
לכב' מו"ר הגאון רבי רצון ערוסי שליט"א, שלום רב.
ידוע הכלל שבמקום שיש סתירה בין הזוהר לבין התלמוד אז אנחנו פוסקים לפי התלמוד. כלל זה הובא בשו"ת רביד הזהב ובספרי פסיקה נוספים והוא ידוע.
רציתי לשאול, האם כלל זה נובע מכך שהפוסקים שקבעוהו חששו שמא הזוהר איננו לרשב"י וממילא אין מקום לתת לו משקל לעומת המשנה והתלמוד?
דבר נוסף, ראיתי שהגר"ע יוסף בשו"ת יביע אומר כותב שרוב דברי האר"י הם מסברתו ואינן דברי קבלה ואין חיוב להאמין להם (כמדומני שהוא כתב את זה בעניין ברכת "הנותן ליעף כח"), האם גם הוא סבור שאיננו יודעים מי כתב את ספר הזוהר?
הנהגה בבית כנסת יוצאי אשכנז
בבית כנסת של אשגנזים בזמן אמירת קדיש האים גם ספרדי צריך לעמוד
הסוד
שלום לרב, שמעתי את שיעורך בנושא "אל יפתח פה לשטן" ו"ברית כרותה לשפתיים". הרמב"ם לא הזכיר בספרותו את כל הדברים הנזכרים. אך אולי ניתן להסביר את השימוש בכוחות הנ"ל על ידי כוח המשיכה. אם הרב מכיר יש ספר שנקרא "הסוד" שמתייחס באופן ישיר ל"חוק ההימשכות" (The Law of Attraction). חוק ההימשכות אומר שאם אנו חושבים על דבר מה מסוים, אנחנו בעצם יוצרים אותו ומאוחר יותר אף נזכה לראותו בחיינו האמיתיים. האם לא ניתן להסביר את הכוחות הנ"ל ככוח המשיכה או כ"תחשוב טוב יהיה טוב" והפוך גם לשיטת הרמב"ם?
האם מותר למצוץ סוכריה או לשתות משקה חם טרם תפילת שחרית?
מה משמעות ההלכה האוסרת לטעום כלום קודם תפילת שחרית?
מהי ההגדרה של טעימה ושתיה חמה המותרת טרם התפילה, האם כולל גם קפה עם חלב וכד'?
ההלכה מתירה בשבת לטעום (לא לסעוד) טרם תפילת המוסף, האם חייב בקידוש טרם הטעימה?