מזוזות שכתבן פרופ' ליבוביץ
שלום לכה"ר רצון ערוסי. יורינו מו"ר בעקבות דברי רבינו ס"ת שכתבו מין וכו', האם מארי, היית קונה מזוזות שכתבן פרופ' ליבוביץ?
הלכה היא שש"צ מוציא י"ח בתפילה את מי שאינו יודע, האם דין זה חל גם על קרית שמע?
האם יוצא ידי חובה קרית שמע אם שמע מאחד מהציבור החייב או שמתחייב לחזור מלה במלה מש"צ?
שלום לכה"ר רצון ערוסי. יורינו מו"ר בעקבות דברי רבינו ס"ת שכתבו מין וכו', האם מארי, היית קונה מזוזות שכתבן פרופ' ליבוביץ?
שלום רב יש לי מזוזה שבמשפט "פן יפתה לבבכם" ה "נון" של הפן נראה כמו האות זין האם זה כשר
תודה
האם מותר לשמאלי לכתב ספר תורה מלכתחילה לפי רבנו
שלום לרב זקן שחלה את רגליו ונצרך לכסא גלגלים. מה דינו לענין :
1) להמשיך לעלות לתורה לפי התור המגיע לו.
2) להיות שליח ציבור בתפילות.
3) להגיד קדיש באזכרות של קרוביו.
4) במידה והוא קונה אחת מהעליות האם אפשר למנוע ממנו?
5) יש להעיר שהשלום בין ציבור המתפללים מתערער כתוצאה מכך שגם בניו מעוניינים שיעלה וכן הזקן נעלב אם יש שמנסים למנוע ממנו.
תודה רבה.
שלום וברכה למארי רצון
1) מותר לאדם לומר לחברו: "מעידים עליי שמיים וארץ ש..." "חיי ראשך" וכגון עוד ביטויי שבועה, כמו שעשו אמוראים? ומדין מה אמירה כזו מחייבת?
2) לרמב"ם, מותר להוציא ציציות בבית קברות. איך הוא מתרץ את הגמר שאומרת שאסור?
תודה רבה
שלום רבי! כידוע, יש שמגנים את הספר תורה האשכנזי. אני תימני. כידוע - התימנים שמרו את המסורת, למשל: הכתב בספר תורה, נוסח התפילה וכו'.
רציתי לשאול אותך שאלה בתור תימני. האם אני יכול לעלות לספר תורה אשכנזי ולברך (!) על העלייה? מכיוון שיש שמגנים את הספר תורה האשכנזי. מצפה לתשובה, יונתן
השנה התגוררנו במעין דירה מאולתרת בישיבה תיכונית (במסגרת העבודה). לפני שנכנסנו לדירה לא היו בה מזוזות ולכן שמנו מזוזות בכל משקוף (כ -5) כעת, ב"ה, אנו מתכננים לעזוב ולעבור דירה, האם עלינו להשאיר את כל המזוזות בדירה? יש לציין שהדירה הקיימת כרגע בישיבה היא אינה דירת מגורים בדרך כלל וככל הנראה לא יגורו בה דיירים חדשים בשנים הקרובות (לפחות). מה עושים?
תודה לרב.
בס"ד שלום. התגלתה בבית - כנסת שלנו שאלה ולא הייתה לנו תשובה חד - משמעית. נשמח לקבל את פסקתו של כבוד הרב.
השולחן ערוך מפרט אלו כהנים פסולים לנשיאת כפיים. נשאלת השאלה האם הפסול תקף גם על מי שהיו לו קשרים של מספר חודשים עם נשים לא יהודיות. מדובר בקשרים ללא רישום כלשהו (כגון נישואין אזרחיים חלילה וכדו'), אלא כפי דרכו של הדור היתום שלנו ר"ל. הבנתי שמספר פוסקים דנים בזה (שו"ת פרי מגדים 44, 2 וגם הלכה ברורה 480,
לק"י יא סיון התשעב בשכג לכבוד הרב רצון ערוסי יצ"ו, שלום רב נסתפקתי בדעת רבנו הרמב"ם, לגבי שני נתונים מרכזיים בחידוש התכלת בימינו:
א. לכאורה מפשט לשון רבנו משמע שאין צורך בחילזון לצורך צביעת תכלת שלציצית, אלא הקריטריון החיד הוא שהצביעה תהיה "צביעה ידועה שעומדת ביופיה ולא תשתנה" וחזר על תנאי זה בהלכה
ד. ואילו את החילזון רבנו מזכיר כבדרך אגב. האם כך דעת רבנו?
שלום רב
האם נהגו בכל קהילות תימן לומר את הפיוט בר יוחאי ? הכוונה בעיקר לאותם קהילות שרחוקות יותר מהעולם הקבלי.
תודה.
שלום וברכה לכבוד הרב.
א. האם שרי להתעטף בטלית ולהניח תפילין בבית ואז לילך לבית - כנסת על אף שיעבור ברחובות שבהם יש צואת כלבים ולא תמיד יצליח לכסות על התפילין לגמרי עם טליתו.
ב. כתב בשולחן ערוך או"ח סימן כה', א ".. צריכין לזהר שלא יניחו כיס התפילין למעלה כדי שלא יפגע בהם תחלה ויצטרך להניחם קדם הטלית כדי שלא יעבר על המצוה". בימנו שיש תיק לתפילין ותיק לטלית ואת שני התיקים שמים בפלסטיק קשיח והולכים אתו לבית - כנסת, היה ופגע בתיק של תפילין תחילה האם צריך להניח תפילין לפני עיטופו בטלית?