איך יתכן שכתוב בספר בראשית שאברהם אבינו בישל גדי עם חמאה?
מדובר לפני מתן תורה.
תכנים לקריאה נוספת
פרקי אבות
פרק ב משנה יג מה הכוונה שלחישתן לחישת שרף? קראתי את פירוש הרמב"ם ולא ירדתי לסוף ( אפילו תחילת ) דעתו?
תודה וכל טוב
פרשת השבוע
מה זכה קרח שנקראה פרשה על שמו והרי הוא בן אדם שלילי?
האם לזאת התכוונה התורה?
לרב שלום, מהי המטרה של סידור השבטים סביב המשכן? האם ניתן ללמוד מהתורה על כך שהרחיבה ופרטה ורשמה שלשבטים היה סדר מסויים מי חונה ליד מי ומי יצא ראשון, שני וכו'... כי אחרת אם לא היה סדר בחניה ובמסע היה בלאגן שלם, כי במדבר הסתובבו יותר מ600,000 מליון רק גברים, ואם לא היה סדר מסויים שעל פיו הלכו היה נוצר בלאגן אחד. לכן ניתן ללמוד מכך, כמה שסדר בחיים הוא חשוב, כמה בנ"א צריך להיות מסודר ומחושב לפני כל מעשה שעושה. האם זה הכיוון שהתכוונה התורה? האם אפשר ללמד את הרעיון הזה לתלמידות בכיתה ד'?
תנך
היי לכולם
רציתי לדעת במה התברך שבט בנימין לדעת כל המפרשים בנגלה ובנסתר?
ב. למה שבט שמעון לא זכה למלוכה על עם ישראל?
ג. מהן מקור הערב רב שגרמו לחטא העגל?
ד. אך ניתן לזהות היום ערב רב מה שנקרא? ה. לגביי עמלק אך ניתן לזהות היום את עמלק ולמה בא עמלק לעולם? ו. איזה חמישה חומשי תורה עם הכי הרבה מפרשים בעברית הכי הכי מומלץ לרכישה לבית?
תודה מראש
את הכל
הכתוב אומר: והכסף יענה את הכל... את, מה בא לרבות? ביחוד לאחר שכתוב "הכל" אשמח לתובה מהירה
סיסרא ויעל
מארי, יש לי שאלה אודות שני מדרשים בעניין סיסרא ויעל. יבמות קג ע"א: אמר ר' יוחנן ז בעילות בעל אותו רשע... מדרש רבה אחרי מות אות י: ג' ברחו מן העבירה ושתף הקב"ה שמו עמהם, ואלו הם: יוסף ויעל... אם כן האם היא חטא או לא היה? כיצד ניישב את הדברים?
הסבר תשובה
שלום לכבוד הרב.
הרב כתב "ר' עקיבא אומר כללות ופרטות נאמרו בסיני, ונשנו באהל מועד, ונשתלשו בערבות מואב. ושיטת ר' עקיבא היא השיטה שבה החזיק הרמב"ם." כיצד נעשה הלימוד בפועל? האם כל פעם שכתוב: "ויאמר ה' אל משה לאמר" (ציצית) "וידבר ה' אל משה ואל אהרון לאמר" (פרה אדומה) יש עוד פסוקים כאלה שהקב"ה מדבר עם משה ואח"כ הוא מפרט לו את המצוה, במקרה בחרתי את שניהם. האם הכוונה היא שלאחר מעמד הר סיני הקב"ה מצוה את משה ללמד כל פעם מצוה לעם ישראל, ואז הוא כינס את אהרון, בניו של אהרון, שבעים הזקנים... (סדר משנה) וכך כל פעם הוא לימד אותם מצוה על פי סדר שהקב"ה אומר לו?
תודה וכל טוב.
2 שאלות
שלום לרב 1- בספר בראשית כתוב שהשם גנז את הנקבה של הלוויתן איך הלוויתן מתרבה ולמה הוא גנז את הנקבה שלו? 2- כאשר אני אוכל מאכל בשרי האם מותר לי לאכול וופל פרווה שכתוב עליו שהוא מיוצר על בסיס קן חלבי שהוכשר לפרווה?
2 שאלות
שלום לרב 1- כתוב בפרשה שיעקב אבינו קם מהחלום ויצק שמן מאיפה ליעקב היה שמן שיצק על האבן? 2- למה בשבת או ביום טוב לא אומרים בתפילת העמידה ברך עלינו או ברכנו?