שלום לרב האם ישנו לתימנים (שאמים) מנהג לקרוא הפטרה בארבע צומות ראיתי שבסידור השאמי שלי ישנה הפטרה לארבע הצומות ששלישי קוראה. בסידור תימני אחר אין הפטרה
לכבוד הרב, שלום וברכה! הספקתי רבות מה יהיה לעניין צום י' בטבת שחל השנה. הוא חל ביום שישי, לכן : א. האם במנחה נאמר תחנון? ב. האם המנחה נוציא ספר תורה? ג. האם במנחה נעטור תפילין? ד. האם במנחה נאמר "אבינו מלכנו"? ה. מדוע בעברית שליום חמישי, אור לי - י' בטבת, נאמר "עננו"? הרי למרות שהיום מתחיל מהליל, אנחנו עדיין לא מתענים ..? תודה רבה !
שלום רב לרב.
כידוע, נוהגים בעדתנו שלא לאסור אכילת בשר בתשעת הימים, עד לסעודה המפסקת עצמה, כדין התלמוד.
שמעתי הרצאתו של דר גברא באתר זה הטוען, כי ההיתר, שנהגו לפיו בני תימן, נובע מן העובדה, שלא היו דגים בתימן.
משמע אוכלים בשר רק בדלית ברירה. האומנם?
שלום לכבוד הרב, עברתי עקירה דחופה היום (יום ראשון ז' אב) והרופאה רשמה לי אנטיביוטיקה חזקה פעמיים ביום שחייבים לקחת אותה עם אוכל. השאלה היא האם בתשעה באב מותר לי לאכול עם התרופה (הביעה שלי היא רק בבוקר) ואם כן איך? תודה רבה.
שלום למרי. האם לדעת רבינו אסור להתגלח (באופן המותר כמובן) בשבוע שחל בו ט' באב? אני מנהל בחברה, ואם אגיע מנוול לעבודה יתכן ואראה מוזנח, האם אני יכול להתגלח (במידה ורבנו אוסר)?
שלום כבוד הרב, 1. האם יש מניעה לשתות אלכוהול "בירה" בתקופת בין המצרים? 2. האם יש מניעה לעשות "על - האש" בתקופה זו? 3. האם מנהג הספרדים שלא להתגלח בכל התקופה הזו או שרק מראש חודש אב? תודה מראש ובברכה, תומר