דיין מפשר
לרב שלום וברכה שלחתי לרב שאלה לפני כמה ימים לגבי ביטול חוזה שכירות והרב המליץ לפנות לבית דין לממונות אך יש חדש בנושא ובעה"ד רוצה להתפשר והועלה שמו של תלמיד שלך הרב רוני יצחקי, לדעת הרב יהיה נכון לפנות אליו או שיש לרב עוד דיין שיפשר ?
שלום! אני בחורה רווקה לומדת ועובדת בעיר מסוימת ומכיין שאני לא גרה בעיר הזאת אני משכירה את הדירה אצל המעונות של מקום הלימודים מאחרי החגים התחלתי להשכיר בלי התחיבות ב 750ש"ח עכשיו חצי חודש אחרי שאני נמצאת בדירה מצאתי דירה בסכום 560ש"ח התקשרתי למעונות של המקום הלימודים והמנהל אמרה לי שאני גרמתי להם נזק הסברתי לה שמצאתי בסכום נמוך והיא אומרת לי שתדעי שגרמת נזק כי היתה משהיא שהיתה צריכה לבוא וביטלתי אותה בגלליך לאחר בירורים הבנתי שהיו צריכים לבוא לדירה עוד 2 בנות ולא הגיעו האם עלי לחשוש
בתודה מראש בברכה
ראשית, דומני ששגית מבחינה לשונית, כי כתבת "אני משכירה את הדירה", בעוד שלפי שאלתך את שוכרת את הדירה. שנית, לא ברור לי מה פירוש "התחלתי להשכיר (=צ"ל לשכור) בלי התחייבות ב 750 ש"ח". קצרו של דבר, אם שכרת ב 750 ש"ח לחודש, אע"פ שיש לך הצעה בסכום של 560 ש"ח, את חייבת לשלם לה במשך התקופה שהתחייבת לה, אלא אם כן תמצאי שוכר או שוכרת במקומך, כדי שהמשכירה לא תינזק. כמו כן, אם הסכום 750 ש"ח הוא בגלל שלא נמצאו שוכרות נוספות, הרי כל שתמצאי שוכרות נוספות, רשאית את לדרוש הורדת הסכום.