שאלה
לרב שלום ביישוב בו אני גרה התקיים ברית בשבת, שאלתי משהי אם היא טעמה מהאוכל שהוגש בשולחנות, היא ענתה לי:לא הספקתי לאכול עד שיצאתי נגמר כל האוכל. לפי עניות דעתי יש בתשובה שלה אבק רכילות האם אני צודקת?
לרב שלום ביישוב בו אני גרה התקיים ברית בשבת, שאלתי משהי אם היא טעמה מהאוכל שהוגש בשולחנות, היא ענתה לי:לא הספקתי לאכול עד שיצאתי נגמר כל האוכל. לפי עניות דעתי יש בתשובה שלה אבק רכילות האם אני צודקת?
לרב שלום, כיצד ניתן להתמודד עם משפחה חברות לעבודה וכו.. שמרכלים סביבך הרי זה מאוד קשה כמעט בכל מקום גם אם אתה לא רוצה לשמוע ולהקשיב טופסים אותך דיבורים אסורים אני ממש בצער מזה זה ממש קשה כי אני רוצה להיות נקיה מדבורים אסורים אבל גם אם אתה מדבר על נושא שלחא קשור בכלל לאנשים, אנשים שלא שומרים על לשונם תמיד יכניסו לך איך שהוא עניין של לשון הרע, אני מתמודדת עם זה יומיום וממש קשה לי כי אני רוצה מבחנתי לדבר רק לשון הטוב אז מה לעשות?
האם זה נקרא לשון הרע אם אני אומרת משהו למישהי על מישהי שהיא לא מכירה?
בס"ד לרב שלום אני מתחזקת בשמירת הלשון
רציתי לשאול את כבוד הרב אם הדברים ששמעתי הם רכילות. חברה עובדת בביה"ס פלוני והיא ספרה לי שבאחת הכיתות יש לה בעיות משמעת שבהתחלה היה קשה לה עם הכיתה אבל היום ברוך ה' יתר קל לה האם אין זה לשון הרע? נב - לא נראה לי שהיא רצתה לשפוך את ליבה בפני
במייל אישי ששלחתי לאדם מסוים טענתי שהתנהגות שלו היא מרושעת. כי ראיתי לעצמי חובה ."הוכח תוכיח את עמיתך " האדם הפיץ את המייל לעוד 2 אנשים שלא בידיעתי ורשותי. אין בדעתי להציג את העובודות בפני אחרים מפני כבודו של אותו אדם. יוצא שאותו אדם הוציא עלי שם רע? האם מותר להפיץ מייל לאנשים אחרים?
בתודה יוסי
בס"ד שלום וברכה,
לפני מס' ימים דיברתי עם אמא שלי וסיפרתי לה שיש ברדיו שתי תוכניות של שו"ת שמופנה לרבנים בעלי אופי שונה: האחד עם סבלנות רבה למאזינים ומאוד נעים להאזין לו ושלעומתו לרב השני אין הרבה סבלנות. אמנם הוא מסביר בצורה מפורטת ויסודית אך לעתים כשהמאזין נכנס לדבריו הוא גוער בו ואומר לו להמתין ולא להפריע לו. האם כשסיפרתי לאימי על כך ואמרתי לה את השם של הרב השני, עברתי על איסור לשון הרע? במידה וכן, מה עליי לעשות על מנת לתקן? (למרות שאמרתי לה לאחר מכן שלא התכוונתי שזה יהיה לשון הרע על הרב השני...)
שלום וברכה כבוד מארי 1- אסור לבקש ממלאך שיתפלל עליך. אז למה מותר לבקש שאדם יברך אותך? 2- אדם המדבר בחזרת הש"ץ, מותר להשתיקו ולהכלימו? 3- אדם המדבר לשון הרע מותר להשתיקו ולהכלימו?
שלום לכבוד הרב!
יש לי שאלה - האם מותר לומר לשון הרע על ההורים במסגרת טיפול פסיכולוגי? לשון הרע ועוד על ההורים זה בודאי חמור ביותר, אך למטרות טיפוליות...
תודה
לרב שלום ברצוני לעזור לאחותי בעבודה שהיא קבלה מטעם המכללה האם מותר? ואם כן האם מותר שהיא תעשה את העבודה ואבדוק לה ובמקום שצריך לשנות/להוסיף אשנה או הוסיף, או שמותר לעבור על העבודה ולסמן מה צריך תיקון והיא תתקן בכוחות עצמה?
שלום כבוד הרב יש תכנית בטלוויזיה בו מצלמים אנשים בגילוי פנים ובפרסום הונאות שעשו. אנשי תכנית הטלוויזיה עושים תרגיל לבעל המקצוע מזמנים אתו ללקוח "תמים" שם מכנים לו מארב מצולם ואם הפקיע מחיר שיקר מפרסמים אות. וכן אם הוא ישר ואמין מקבל תואר צדיק. האם זה מותר על פי ההלכה? או שיש צורך בתנאי לשון הרע שבחפץ חיים. וכן יש לכול עוון גנבה. הונאה מידת עונש קבועה העונש פה הוא פרסום העוון לפני מליוני בני אדם.
תודה