יחוד
האם יש יחוד בטרמפים, במיוחד ביישובים בהם קשה מאוד לצאת מהיישוב בדרך אחרת ואין תדירות גבוהה של תחבורה?
האם יש דבר כזה לפי רבנו?
תיקון העולם, כל תקנה או מנהג, שיש בו תועלת לחברה, ומניעת עיוותים בחברה.
האם יש יחוד בטרמפים, במיוחד ביישובים בהם קשה מאוד לצאת מהיישוב בדרך אחרת ואין תדירות גבוהה של תחבורה?
מה דין פושט רגל שחייב הרבה הרבה כספים וכן נדרים לביהכנ"ס.
מה הדין כאשר היום שוב פתח עסק,
האם ניתן לגבות ממנו את הכספים?
לשמעון יש עץ תפוחים שחלק מעליו ופירותיו או רובו או כולו יוצאים לרשות הרבים או לחצר שכנו ברשות היחיד. האם מותר לאדם ברשות הרבים או היחיד לקטוף לעצמו את הפרי? האם יש מקרים בהם חובה על שמעון לגזום או לכרות את העץ באופן שלא יפריע לרשות היחיד או הרבים?
תודה.
בס"ד שלום רב,
רציתי לשאול את הרב האם מותר שהורי שיש להם חברה בע"מ להוציא תלוש משכורת על אשתי כאלו היא עובדת בחברה שלהם, וזאת כדי להציג תלושי משכורת אלו לגני התמ"ת, וע"י כך לקבל הנחה משמעותית בתשלום לגנים (בגלל שאני אברך, אם אשתי תציג תלוש משכורת של 40 שעות, נוכל לקבל הנחה משמעותית)? לי נראה כשבררתי שזה קשור לכמה עניינים.
1. האם דינא דמלכותא דינא גם בימינו בא"י?
2. האם לחוקי המדינה יש תוקף מצד תקנות הקהל?
בס"ד שלום לכבוד הרה"ג רצון ערוסי.
רציתי לשאול את כבוד הרב מה היה עלי לעשות במקרה שארע
1. אדם אחד פנה אלי ובקש ממני לעזור לו להרים פלטת עץ גדולה על עגלת קניות של סופר (היה כתוב עליה שם הסופר), פלטת העץ היתה מאד גדולה והיו לו בעיות גב. האם היה מותר לי לעזור לו, או שמא היה עלי להמנע מכיוון שיש חשש שהעגלה לא שלו, ואז אולי לשים על העגלה פלטה יהרוס אותה, ואחשב מזיק, למי שהעגלה נלקחה ממנו?
שלום לרב, גבאי בית הכנסת שלנו איבד כ - 3000 ש"ח לטענתו – כנראה היה במעטפה וזרק את המעטפה בטעות, כיצד לנהוג? האם יש להודיע לצבור? האם הוא נחשב כשומר חינם"שכר? האם הוא היתרשל וצריך לשלם מכספו? בברכה חיים .
שלום למו"ר ה' ישמרהו ויחייהו הרב אני מצוי קצת בהתלבטות, מבחינת העיקרון האם יש להעדיף ציבור שמקרבו יוצאים פחות אנשים העובדים שעלול לגרום לפגיעה בכלכלה (האם זו טענה נכונה?) או שמא לבחור ציבור אחר שלטעמי יותר מערבי ופחות עממי כמו הראשון או שמא בכלל לבחור במפלגה של הרב אמנון יצחק הנוטה יותר למוצאי (שמעתי שפסיקת מועצת חכמי התורה וביניהם הרב בעדני.. לראות בו כמלבה מחלוקת, אני חייב לציין שלא שמעתי זאת ממקור ראשון, לכן נגיד וזה נכון האם יש בזה ממש)
שלום לכבוד הרב!
1. האם יש בעיה להקשיב ולשיר שירי אהבה? אני לא מתכוונת גם לעניין שבן ישמע בת ששרה אלא באופן כללי.
2. אם אסור, מה לעשות כאשר מישהו אחר שם את השירים האלו, האם לנסות להתעלם?
3. יש שירים שיש בהם יותר מסתם על בינו ובינה ויש בתוכן דברים שלא כל כך ראויים, מה הדין לגביהם?
תודה רבה.
האם ההלכה מתירה לאדם להיכנס רשות היחיד של אחר ללא רשותו על מנת להוציא משם חפץ ששיך לו? ואם כן, האם מותר להשתמש בכוח למטרה זאת (כגון לפרוץ דלת)? בברכה ותודה
האם אינסטלטור שמוזמן להצעת מחיר(תיקון סתימה והחלפת צינור לפתרון הבעיה בעתיד) רשאי להציב תנאי עסקה של ביקור 250 שח במידה ולא לוקחים את שירותו (הצעת מחיר גבוה) ואם הסכמנו למחיר יקוזז 250 שח.
שאלה זו עולה בעקבות התנהלות בעלי מקצוע שונים, להבדיל מטכנאי שמגיע למקום ומשקיע זמן בפירוק וניסיון למצוא את הבעיה, אכן מוסכם שישולם עבורו שכר טירחה.
פיצוי על נזק ברור אבל שלא ניתן לחישוב : מה ניתן לעשות מבחינת דיני שמים, דיני אדם ודין המלכות במקרה שראובן הזיק בטעות לשמעון, ולא מתכחש, אבל אומר תגיש תביעה מסודרת עם קבלות, אני אגיש זאת לחברת הביטוח שלי ואודה באשמה והם ישלמו לך. הבעיה היא שלא ניתן להוכיח במדוייק את סכום הנזק למרות שברור שנגרם נזק. ובנוסף האם ראובן לא חייב לשלם מייד במקום מכיסו סכום גלובלי - כללי, "ככל אשר ישית עליו" ועד לסכום הגבוה ביותר והסביר שיתכן שיתברר בעתיד שסביר שהוא נגרם בגלל זה. וללא הוכחת נזק כי גם אנשי מקצוע לא יכולים לשערך את גובה הנזק.