גירושין
שלום כבוד הרב
רציתי לשאול אם אישה מסכימה לגירושין ולא משנה באיזה עילה האם מגיע לה כתובתה?
בתודה מראש.
בחורה תימניה, שהתגרשה לפני 4 שנים.
בתוך 3 חודשים הראשונים שלפני הגט, היו ביחד.
האם צריך שוב גט או שאפשר לסמוך על זה שזה בסדר?
בבקשה תשובה לפי התימנים
אין חשש לכשרות הגט.
שלום כבוד הרב
רציתי לשאול אם אישה מסכימה לגירושין ולא משנה באיזה עילה האם מגיע לה כתובתה?
בתודה מראש.
לק"י לכבוד הרה"ג רצון ערוסי שליט"א. יורינו רבינו:
א. בשר עוף בחלב אסור - והרי זו גזירה לגזירה? ואין גוזרים גזל"ג?
ב. אישה שבעלה נפטר (ולא היו להם ילדים) ושאבו ממנו זרע ועי"כ עיברו את האישה מה דין האישה (לייבום וחליצה?). מה דין הילד?
ג. בסי' שכ"ח או"ח ה"ח פסק מרן: "מי שאחזו דם מקיזין אותו אפי' הולך על רגליו ואפי' ביום הראשון". ברעק"א סק"ח נאמר: "וע' שהר"ן ספ"ג דשבת שכ' אפי' מתכוין למלאכת רשות אם אותה מלאכה של פ"נ - שרי":
1. הר"ן לא כותב כלום ספ"ג דשבת לעניין זה!
2. "אפי' מתכוין למלאכת רשות"- הרי זו פשיטא? ואולי צ"ל למלאכת איסור?
שלום רב, מדוע התורה העדיפה את הבעל על פני האישה במתן הגט ונדרשת הסכמתו ורצונו ולא נדרשת הסכמתה ורצונה?
שלום למורי ערוסי. האם יש הגבלה בכתיבת השטרות, אלו לדוגמא ועוד. פרוזבול כתובה גטין ועוד האם יכול כל יהודי לכתבם? האם גוי שיכתבם ויהיו בהם כל הכללים יהיה בסדר?
שלום כבוד הרב,
אני ובעלי פרודים ובהליכי גירושין, אני חזרתי לבית הוריי והוא להוריו, אין לנו שום הזדמנות להיפגש ביחידות חוץ מאשר בביה"ד הרבני, כך שאין שום סיכוי שעוד נקיים יחסי אישות עד לגירושין. האם אני מחוייבת לטבול במקווה בתקופה זו עד לגירושין?
בתודה, אורית.
שלום כמו"ר. יש לי קרובי משפחה רחוקים בחו"ל. ידוע לי שאחד מהם נקרא לו ג' לצורך העניין, היה גר עם אשה נשואה ד'. ורצה לישא אותה לאשה, אלא שבעלה ה' סרב לתת לה גט עד עתה. ובשבוע שעבר סוף סוף נתן לה גט ( ה' ל - ד') ועכשיו ג' ו - ד' רוצים להתחתן. וכבר פנו לרבנות בחו"ל, כדי להשיאם, ועכשיו הרי "מותר" לכאורה, כי היא אינה אשת איש אלא גרושה. האם עלי, אני הקטן, להלשין על העניין הנ"ל לרבנות בחו"ל (אף כי איני יודע לעת עתה כיצד)? או שמא עלי לשתוק, ומה שיעשו יעשו.
שלום רב,
בפשטות, האיסור המרכזי לכהנים לקחת גרושה/זונה/חללה הוא בקידושין:
שנאמר: לא יקחו
וכך משמע מספר המצוות ומהרמב"ם איסורי ביאה י"ז.
מה הדין לגבי כהן שרוצה לקחת פילגש גרושה אשר טובלת לנידתה?
אמנם נחלקו הפוסקים בהיתר פילגש בכלל, והרמב"ם אוסר
אבל לדעת המתירים פילגש שטובלת לנידתה, מדוע כהן יהיה אסור
לקחת פילגש גרושה?
ראיתי באוצר הפוסקים באבן העזר ו שמביא שיש לדעת הרמב"ם לכל
הפחות איסור דרבנן, ולא הבנתי מנלן?
כיצד ניתן ללמוד מהרמב"ם איסור דרבנן?
לק"י כבוד הרב.
אישה שהתגרשה מבעלה ולאחר זמן מתקופת הגירושים נתיחדה איתו שוב, ואף עשו מעשה. האם גירושיהם חלים? או שמא עליהם לחדש שוב את תהליך הגירושים? האם היא יכולה להתחתן עם מישהו אחר? מעשה הביאה בזמן ההתיחדות, כובל אותה לבעלה הראשון?
תודה לכבוד הרב ושלום
היה ביני ובין אשתי סכסוך שהתחיל לגלוש לסכנת גירושין. אשתי הלכה להתייעץ עם מוסר שיעורים לנסות לפשר בינינו. אך דא עקא האיש התחיל לנסות להתעסק עם האשה ולאט לאט התחילו להפגש בסתר. החלתי לחשוד שיש דברים לא ברורים עם האשה. והלכתי להתייעץ עם אותו מוסר שיעור בלא לדעת שבו מדובר, הוא מצידו היה מעביר את חשדותי לאשתי. לאחר זמן התחלתי להקליט את השיחות שלה ולדאבון ליבי הגדול הסתבר שהיא נפגשת עם האיש שבו בטחתי וסיפרתי לו את הכל. ביקשתי ממנה לספר לי את כל מה שקרה ואני אסלח לה על הכל. לא הסכימה. לאחר ששמעתי את הקלטות התגרשתי מאשתי.
אני גרושה בת כהן אשר נמצאת בקשר עם כהן, למיטב הבנתי קיים קריטריון מסוים באשר לעדים החתומים על הכתובה אשר נחתמה במעמד נישואיי. עליי לציין כי אחד מהעדים היה אבי והשני היה שכן קרוב אשר אין ביננו כל קרבת דם, אי לכך ואם יש ספק כלשהו באשר לתוקף נישואיי אזיי שניתן בידי להמשיך בקשר הנדון מבלי להחטיא או לחטא בעצמי. לתשובתך אודה
שאלה קצת מוזרה. בכל המקומות כתוב מה לעשות תו"כ כדי גירושין אך באף מקום לא כתוב. איך מתחילים, אל מי פונים... אודה לכם על תשובה