תכנים לקריאה נוספת
האם מותר לשקר כדי למנוע הטרדה?
שלום לרב
בתקופה האחרונה מתקשרים אלי כל מיני אנשים מטעם מפלגות שונות ושואלים "האם אתה מתכונן להצביע בבחירות עבור מפלגה פלונית אלמונית"? במידה ואני אומר שלא, אז מנסים לשכנע טלפונית ובנוסף גם מתכננים לשלוח אנשים ישירות הביתה, לנסות בכל זאת להשפיע כך שזה גורם לביזבוז זמן ולהטרדה. האם מותר מלכתחילה לשקר ולומר שאני מתכוון להצביע להם רק כדי להיפטר מהם? אשמח אם כבוד הרב ינמק את תשובתו.
תודה רבה.
יצאתה צדיק
שלום כבוד הרב יש תכנית בטלוויזיה בו מצלמים אנשים בגילוי פנים ובפרסום הונאות שעשו. אנשי תכנית הטלוויזיה עושים תרגיל לבעל המקצוע מזמנים אתו ללקוח "תמים" שם מכנים לו מארב מצולם ואם הפקיע מחיר שיקר מפרסמים אות. וכן אם הוא ישר ואמין מקבל תואר צדיק. האם זה מותר על פי ההלכה? או שיש צורך בתנאי לשון הרע שבחפץ חיים. וכן יש לכול עוון גנבה. הונאה מידת עונש קבועה העונש פה הוא פרסום העוון לפני מליוני בני אדם.
תודה
לשון הרע
האם מותר לשאול לכתחילה היאך היה הדרשה של פלוני או שיעור כללי של רב מסויים? האם אין בכך סיכוי לאמירת לשון הרע בטעות?
שאלה
לרב שלום, כיצד ניתן להתמודד עם משפחה חברות לעבודה וכו.. שמרכלים סביבך הרי זה מאוד קשה כמעט בכל מקום גם אם אתה לא רוצה לשמוע ולהקשיב טופסים אותך דיבורים אסורים אני ממש בצער מזה זה ממש קשה כי אני רוצה להיות נקיה מדבורים אסורים אבל גם אם אתה מדבר על נושא שלחא קשור בכלל לאנשים, אנשים שלא שומרים על לשונם תמיד יכניסו לך איך שהוא עניין של לשון הרע, אני מתמודדת עם זה יומיום וממש קשה לי כי אני רוצה מבחנתי לדבר רק לשון הטוב אז מה לעשות?
התבטאויות לאחר אסון מירון
היה מי שאמר בתקשורת שאינו עצוב על אסון מירון כי מבחינתו אנו לא בני אותו עם, וכי זה מבחינתו כמו אסון שקרה בסין.
האם מותר או מצווה להפיץ את הדברים הנ"ל, או שיש בזה משום לשון הרע?