צלב בנעליים
שלום עליכם, קניתי נעליים ולאחר זמן ראיתי כי בסוליה של הנעל יש צלב. האם ניתן להמשיך ללכת עם נעליים אלה?
תודה.
שלום עליכם, קניתי נעליים ולאחר זמן ראיתי כי בסוליה של הנעל יש צלב. האם ניתן להמשיך ללכת עם נעליים אלה?
תודה.
לכבוד הרב יש ראשונים (ובינהם הרמב"ם) שסוברים שכל העניין של אוב/ידעוני וכיו"ב הם שקר וכזב. וכן יש סוברים לגבי כישוף/שדים וכו'. כיצד הרמב"ם וסיעתו יסבירו את רבבות האנשים שטוענים בודאות שהם עושים סיאנסים או מתקשרים עם מתים? לא ניתן להגיד שכולם שקרנים, כי יש אנשים שבאמת טוענים ומאמינים בלב שלם שהם עושים זאת. ואני מניח שיש רבבות של סיפורי מופתים על סיאנסים ותקשורים עם מתים. וכגון שאנשים עושים סיאנס ומקבלים תשובות או שהכוס זזה וכו'. איך הרמב"ם יוכל להסביר את כל זה? וכן לגבי כישוף - אע"פ שלא ראיתי אני מניח שיש מכשפים שיכולים להוכיח באופן חד משמעי את כוחותיהם.
לכבוד המארי שלום! אני מתבקש זה מזמן להגיש דו"ח עבודה למעסיק שלי הכולל תאריך ואני תמיד הזכרתי על פניו את התאריך העברי מכיוון שאם מישהו זקוק לתאריך הלועזי הוא תמיד יכול לעיין בלוחות השנה הנפוצות בארץ שכוללות הן את התאריך העברי והן הנוצרי. למרות זאת אתמול התבקשתי ע"י גורם אחד בחברה להוסיף את התאריך הלועזי ומדובר באנשים דתיים. הסברתי לה למה איני מסכים לכך, אך היא החליטה לדרוש ממני זאת ואני עם כל הכאב בלב הסכמתי אך הוספתי לתאריך הלועזי את בביטוי "למיניין ה -VATICAN".
אחי טוען שמותר להוריד קבצים מהאינטרנט שהגויים יצרו (כדוגמת סרטים ושירים באנגלית) ואילו קבצים שהיהודים יצרו (כדוגמא הנ"ל) אסור. מה הדין? האם הוא צודק? האם קיים הבדל בין סרטים שיצאו ע"י גויים לבין סרטים שיצאו ע"י יהודים? נא לא להתייחס לעיקרון שאסור לראות סרטים בכלל.
תודה רבה