תכנים לקריאה נוספת
ט' באב ותלמידי ר' עקיבה
שלום וברכה לכבוד הרב הרמבם בהלכות תענית פרק ה' הלכה ג' מונה שאחד מחמישה דברים שארעו ב-ט' באב הוא שנלכדה עיר גדולה ובית תור שמה והיו אלפים ורבבות מישראל והיה להם מלך גדול ...ונפל בידי גויים ונהרגו כולם . ובהלכות מלכים פרק יא' הלכה ו' שנהרג בו כוזבה המלך ור' עקיבה היה נושא כליו . שאלתי היא האם האלפים והרבבות מישראל בעיר הגדולה בית תור האם הםתלמידי ר' עקיבה שמתו בין פסח לעצרת כפי שמוזכר במסכת יבמות סב'? ומדוע הרמבם כותב שזה אחד מהדברים שארעו ב-ט' באב ? אודה לרב על תשובתו . בברכה.
האם ניתן להבדיל במוצ"ש בשבת הסמוכה לתשעה באב מבעוד יום?
מה שיטת הרמב"ם בנושא הבדלה בשבת הסמוכה לתשעה באב?
האם נכון להקדים הבדלה ואז לשתות יין לברך על הבשמים ומיד בצאת השבת לברך על הנר?
האם מותר לאכול בשר בסעודה שלישית בשבת המהווה סעודה המפסקת לפני צום ט' באב?
מה רוצה הרמב"ם לאותת לנו בתוספת שלו "ואינו מחסר כלום" על דברי הגמ' שאם חל ט' באב בשבת אוכל כל צרכו ומעלה על שולחנו אפילו כסעודת שלמה בשעתו? האם יש לחוש לדיעה שרצוי בשבת להימנע לפחות מאכילת בשר כאשר לא ניתן להחיל הדינים המיוחדים של ערב ת"ב שחל בחול? האם מותר לאכול בשר ולשתות יין לכתחילה ע"מ לשדר את חומרת הפגיעה בקדושת השבת שאין לנהוג בה אבלות בפרהסיה?
האם מותר בצום להשתמש במי פה או בכדור הנצמד לחיך ע"מ לסלק ריח רע מהפה?
היש הבדל בדין ט' באב ושאר תעניות במסיר ריח רע ביחס לדיני יום הכיפורים המחמירים כל הנאה אפילו ברחיצה?
בידוע שמטעמת עד רביעית אפילו בלעו אינה צריכה ברכה, האם לענין תעניות ניתן להקל במטעמת כשהיא נפלטת?
מה משמעות "ועיניתם את נפשותיכם" שנאמר ביום הכיפורים, האם כמו דין מאכלות אסורות הנאסרות בהנאת חיך בלבד?
י' באב
שלום לכבוד הרב
האם ראוי ללכת בי' באב-יום לאחר תשעה באב לטיולים וכדומה, הרי רובו של היכל נשרף בעשירי?
בשר אחרי תשעה באב ממתי מותר
ממתי מותר לאכול בשר אחרי תשעה באב האם כבר מצאת הצום או מיום למחרת או רק ממוצאי יום עשירי
ט' באב
ט' באב שנדחה (כפי שהיה השנה) האם רשאי להבדיל על הכוס בלבד לאחר סעודה שלישית שהיא גם המפסקת ואח"כ יבדיל בערבית ב"אתה חונן" ? תודה
חוזה שכירות דירה בתחילת אב
1 חוזה שכירות הדירה שלנו נגמר בג' באב. מתחיל חדש בד' באב. חוששים מה לומר למשכיר, אם בי"א באב ייכנסו. אם ישנו בחוזה שמא לא ישכיר את הדירה. האם אפשר להשאיר בד' באב וייכנסו בי"א באב?
2 שאלה נוספת היא, האם אפשרי (במידה והמשכיר יאשר) לאחסן בדירה החדשה, שהיא דירה חדשה מקבלן את החפצים שלנו בתקופה שבין י"ז בתמוז לכ"ט בתמוז.