למי עליי להצביע?
לכבוד הרב רצון מכיוון שדעתך מאוד חשובה לי ואני מאוד נהנה לשאול את כבודו שאלות ולקבלם כפסק הלכה. שאלתי היא אם אני אלך להצביע ( מה שעדיין בספק) למי עליי להצביע? איני רואה מישהו באמת ראוי!
תודה מראש
לכבוד הרב רצון מכיוון שדעתך מאוד חשובה לי ואני מאוד נהנה לשאול את כבודו שאלות ולקבלם כפסק הלכה. שאלתי היא אם אני אלך להצביע ( מה שעדיין בספק) למי עליי להצביע? איני רואה מישהו באמת ראוי!
תודה מראש
שלום לכבוד הרב שליט"א.
1. מה התפקיד של מועצת הרבנות הראשית לישראל? באלו דברים הם קובעים?
2. מה התפקיד של רב ראשי לישראל? באלו דברים הוא קובע?
3. מה התפקיד של רב עיר? באלו דברים הוא קובע?
4. האם יהיה מצב, שבו תושבי עיר מסוימת יהיו חייבים לשמוע בקול רב העיר? (אם אפשר דוגמא)
לק"י שלום לכבוד הרב,
במסגרת עבודה שאני עושה, ברצוני לשאול, האם צילומי רנטגן של אדם שנפצע או נפגע יכולים להוות שיקול משפטי? לדוגמא: שיקולים כספיים (כמה הפוגע צריך לשלם לנפגע), להפליל או לזכות מישהו שחשוד בפגיעה פיזית על סמך תוצאות צילום רנטגן וזיהוי סוג הפגיעה.
תודה רבה.
במשך 4 שנים למדתי בכולל המשלב פעילות. בראשית הדרך החתימו אותי כי אין ביננו יחסי "עובד מעביד". בסוף ה"זמן" האחרון קיבלתי מכתב פיטורין. רואה חשבון שמכיר את הענין טוען שאין כל משמעות לחתימתי מכיוון שכל הסימנים מובילים להראות שבפועל כן היו יחסי עובד ומעביד. מאחר שהחוק מחייב מעביד לשלם פיצויים, דרשתי גם אני פיצויים המגיעים לי. ברצוננו לדעת האם אנו נוהגים כראוי וכפי שמחייב החוק
בתודה
שלום רב, לגבי המצווה להקים בתי דין. ידוע שיש בית דין גדול בלשכת הגזית, ויש בתי דין מקומיים. האם תפקידם של כל בתי הדין המקומיים והמחוזיים (מלבד בית הדין הגדול) הוא רק בשפיטה או גם בפסיקת הלכה בענייני איסור והיתר וכו'? כגון האם תפקיד בית דין עירוני ומחוזי על פי הרמב"ם הוא רק לשפוט בין אדם לחבירו או בין אדם למקום (כגון לדון דיני ממונות או לדון אדם שעבר על מצווה מהתורה) או שיש לו גם תפקיד בפסיקת הלכה לאנשי העיר בהלכות שבת, אורח חיים, יורה דעה וכו'? האם כל אדם היה מחוייב לפסוק הלכה כמו הבית דין העירוני שבעירו?
שלום. בני טופל אצל מטפלת באמנות. סיכמנו על מחיר 60 ש"ח לשעה, ואם נקבל החזרים מקופ"ח 100 ש"ח לשעה. היא ידעה שבקופ"ח שלנו בד"כ לא נותנים החזרים, ובכל זאת עודדה אותנו לבקש (לטובתנו). על כן התחלנו לשלם עפ"י 100 ש"ח לשעה. תהליך בקשת ההחזרים היה מסורבל עבורנו, וביקשנו ממנה לחזור לתעריף 60 ש"ח לשעה ללא החזרים, אך יצא שאם נעשה כך היא תהיה חייבת לנו כסף. לכן מיצינו את התהליך וקיבלנו החזרים עבור מה ששילמנו (לא שילמנו הכל כי לא ידענו אם נקבל החזרים). ההחזרים לא היו משתלמים עבורנו, כי הרווחנו שקלים בודדים לכל מפגש וכדי לקבל אותם נאלצנו לנסוע מס' פעמים לקופ"ח, ולעשות שיחות טלפון לרוב שעלו זמן וכסף.
שלום לכבוד הרב.
במידה ואני יודע בוודאות על אדם אשר נוהג בזמן פסילה האם עלי לדווח על כך לרשויות?
תודה וחג סוכות שמח