צירוף חילוני למניין.
האם אפשר לצרף חילוני למניין? שהרי הוא אינו מאמין ב13 עיקרים של התורה והוא מוגדר כ -"אפיקורוס וקוצץ בנטיעות". והאם מוטל עלי לתחקר כל אדם שאני מצרף למניין שהרי אין לדבר סוף? אני נתון בדילמה הזאת רבות בצבא,
בתודה מראש.
אם באמת מדובר באדם שכופר ב - 13 עיקרים בידיעה, אין לצרפו למניין. אבל, בדרך כלל, יהודי שנראה בעינינו חילוני, אין לערוך חקירות ודרישות, ובמיוחד בתנאים של הצבא, וניתן לצרפו למניין, שאפילו חלילה, הוא נחשב למין בהשקפותיו, קרוב לוודאי שהוא בבחינת תינוק שנשבה. ולכן מן הראוי לסמוך על חזקת כשרות, כל עוד לא הוכח ההיפך.
תכנים לקריאה נוספת
אוכל לחילוני
לק"י לכבוד הרב שלום! אני חונכת ילד חילוני בן 9 וחצי. שמעתי שישנה הלכה שאסור לתת אוכל למי שאינו מברך. ברצוני בל"נ לתת לו ממתק או חבילת ממתקים לראש השנה, ע"מ לקרב אותו אלי. ברצוני לשאול: האם מותר לי לתת לו חבילת ממתקים מתוך הנחה שמן הסתם לא יברך קודם האכילה?
תודה רבה מראש לכבוד הרב!
שרי עגבים בשפת לעז.
שלום עליכם הרב.
רציתי לשאול, מהי דעת מארי יוסף קאפח זצ"ל, לגבי שמיעת שירים לועזיים, שכפי הנראה יש בהם מילים גסות. האם כיוון שהוא אינו מבין את הנאמר במילים, אז הדבר מותר? או שמא הדבר אסור? ועוד יש טעם לצרף להקל, שהדבר עוזר אח"כ להתרכז בלימוד.
ב. בשירים לועזיים רגילים, האם יש לחשוש שיש שם מילים גסות, או שמא כיוון שאינו מבין את השפה אז הדבר מותר?
תודה רבה. תזכו למצוות.
בחירות
שלום לרב
1. האם מותר למפקד בקורס קצינים להדיח צוער בגלל דעותיו השמאלניות? אדם זה מרבה להשמיע דעותיו נגד המתנחלים בצורה קיצונית ובכלל על הימין בישראל, ייתכן ויש אפשרות למפקד לסלקו בלי שאף אחד ידע את הסיבה האמיתית, יש לציין שבסה"כ הצוער הוא חייל טוב מהבחינה המקצועית.
2. כיצד יש להתייחס לת"ח שתומך במפלגה חילונית או במפלגת שמאל? האם מותר ללמוד ממנו תורה? האם עליו נאמר "כי דבר ה' בזה"?
3. האם מותר להתבטא בחריפות נגד שר במדינת ישראל ששונא דת וערכי יהדות? בברכה ותודה יחיאל כולל כפר הרא"ה
מדינת ישראל - מדינת הלכה או מדינה יהודית דמוקרטית?
מהו ה'מתכון היהודי' לעיצוב מדינת ישראל כ'מדינה יהודית דמוקרטית'?
המאבק האלים על דמותה של מדינת ישראל פוצע פצעים חברתיים את העם. עלינו ללמוד בשיח מכבד את שורשינו וערכנו היהודיים.
האמנם אם תלך מדינת ישראל לאור שורשי היהדות היא 'מדינת הלכה'?
ומאחר והיום ברור לכל, שאין מדובר במדינה שכזו אלא 'מדינה יהודית דמוקרטית', האם כפיית ציבור או יחיד לנהוג בניגוד לאורח חייהם המובססים על ערכי היהדות הנאמנה נחשב כהליך דמוקרטי?
חילוניות – התבוללות
שלום לכבוד מארי רצון ערוסי הלוי שליט"א, אני יליד חו"ל - ב"ה עליתי ארצה בשנת ה'תשנ"א -, עליתי ארצה בהיותי בן 27 ולצערי ראיתי במו עיניי התבוללות ומבחינתי התבוללות היא פשוט מצב שבו איש או אישה מבני ישראל מחותנים לגויים וכתוצאה מכך ילדיהם מתחנכים אף הם כגויים או כיהודים למחצה, כאשר בבית אותה משפחה מדליקים נר שבת או חנוכייה. אך בפועל, במקרה הטוב, הילדים אינם רואים את עצמם כיהודים. לכן, לדעתי, גם כאשר זוג יהודים חיים באופן כזה, מרוחקים מתורת ישראל בכוונת תחילה וכתוצאה מכך גם בעיניי ילדיהם תורה ישראל אינה אלה זכר למשהו שנהגו לקיים סבא וסבתא, דברי הבל לדעתם הקלה. הלא זו גם התבוללות? בברכת התורה
צביעת שער לגבר
א. האם תלוי במנהג (שבימנו גברים גם צובעים) או מכיוון שזה דאורייתא לא?
ב. האם מותר לספר לצבוע את ראשו של לקוח?
תודה!
פגישת מחזור
שלום הרב, האם להיפגש עם חברות מהתיכון, שאינן שומרות תורה ומצוות, ואני ב"ה התחזקתי במהלך השנים מאז התיכון, ואין חשש לדעתי שאגרר אחריהן.
תודה