תכנים לקריאה נוספת
מי באמת מגן על כבודן של הנשים? ביחס להחלטת בית המשפט למנוע מופע בהפרדה
החלטת ביהמ"ש העליון אשר אסר לקיים מאורע לחברה החרדית בעפולה במתקן ציבורי שבו המאורע התקיים על בסיס של הפרדה בין נשים ובין גברים לפי בקשתם של המשתתפים באירוע, הלו הם בני החברה החרדית. ולפי בקשתו של האמן שאמור לשיר באירוע, שהכל מותנה בהפרדה כדרכם של החרדים ששומרים על ההפרדה המגדרית באירועים כאלה.
האם רשאי שומר מצוות לתמוך במפלגה שהמצע שלה כולל סעיף הפרדת הדת מהמדינה?
שאל השואל ואמר, האם מותר ליהודי דתי לתמוך במצע שבו נאמר שיש להפריד את הדת מהמדינה?
לעניות דעתי לא ולא. והסיבה היא כדלקמן:
אף על פי שבאמת היו גם רבנים אשר בראותם שיש קושי עצום בקיום העניין הזה של מיהו יהודי לפי ההלכה, נישואין וגירושין לפי דין תורה, מתחים עצומים בין המערכות בית דין הרבני, בתי משפט כלליים וכן הבעיה הקשה מאוד של העולים מרוסיה, שיש ביניהם שאינם יהודים ועלו מכוח חוק השבות לכאן. וכן, שיש בעוונותינו הרבים חילול גדול ואנשים שאולי התחתנו כדת משה וישראל, אולי נכשלים בעברות קשות מחשש של ממזרות וכיוצ"ב. אז היו רבנים שבאמת כמעט הרימו ידיים והציעו הפרדת דת מהמדינה.
האם רשאים לצרף למנין, יהודי שאינו מקפיד על שמירת מצוות?
האם רשאי אותו יהודי לשמש כשליח ציבור?
הרב ערוסי קורא לנצל את ההקפות השניות במוצאי שמחת תורה לפיוס לאומי
אתמול הבענו את כאבנו ואת מחאתנו על הפרובוקציה שהייתה בכיכר דיזנגוף. בשעה שמי מאלו אשר נושאים את רוממות הדמוקרטיה בפיהם, רומסים ודורסים את זכויות אותם בני אדם שרוצים ומבקשים להתפלל בהפרדה מגדרית לפי רצונן של הנשים, או לפי רצונם של הגברים. וכמובן הצבענו אצבע מאשימה אל בית המשפט העליון שלא פסק פסיקה חוקתית אמיתית, וכן לא גילה מנהיגות ולא הבין עד כמה אחדות עם ישראל תלויה בכף מאזניים בעניין הזה.
כפיה דתית באקטיביזם שיפוטי הוא הרס החברה
רבים שואלים בימים האלה, חזור ושאול. על מה הקדוש ברוך הוא נתן את המגפה הארורה הזו אשר פוגעת בעשרות אלפים אם לא מאות אלפים בעולם, ופוגעת בעם ישראל ומפילה חללים?
הסיקור החיובי של התקשורת הכללית את הלווית הרב דרוקמן זצ'ל נותנת תקווה לקרוב לבבות בעם ישראל
הבדלים בנוסח ניחום אבלים "המקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים" או "תנוחמו מן השמים".
חוגים
לרב שלום. אני אחראי על כל נושא החוגים והפעילויות ביישוב (יישוב תורני). אני בונה עכשיו מערך חוגים ואני מעוניין לדעץ האם אני חייב לפנות רק למדריכים דתיים או שמא ניתן לפנות גם לחילוניים? כ"כ אני רוצה להתייחס גם לנושא הכספי וכמובן המקצועי ז"א במידה והמצדאיך החילוני יותר מקצועי או יותר זול וכד'
תודה רבה