כלאיים
שלום לרב (על פי שיטת מורנו הרב יוסף קאפח)
1. האם ירק ועץ פרי זה כלאיים? איזה מרחק מספיק?
2. האם צריך לחבוש כיפה רק בברכה או בכל הארוחה? מה לגבי מסטיק? שתייה? ארטיק?
תודה
1. רק בדרך הרכבה.
2. תמיד, אך בעיקר בזמן הברכות והתפילות. ולא משנה מה אוכל או מה הוא מוצץ.
תכנים לקריאה נוספת
סעודה
שלם ו לרב לפי מנהג תימן, כאשר אני נמצא בסעודה המתארכת מסיבות שונות כמו דברי תורה או ג'עלה או רק שתיה חמה, האם יש הגבלת זמן שבו צריך לברך ברכת המזון?
תודה
שעת הדחק
שלום לכבוד הרב
רבינו כתב שאין לסעוד סמוך למנחה
ובישיבה שלי סועדים סמוך למנחה האם זה נקרא שעת הדחק או שיש בזה אל תפרוש מן הציבור אם אני ישמור לי את הארוחה לאחר המנחה ואז אפשר לעבור על ההלכה
ברכת הגומל
שלום לכבוד הרב בימים האחרונים נזכרתי בתאונה שעברתי ונכנס בי ספק האם ברכתי אחרי התאונה. התאונה התרחשה לפני 10 שנים. האם עליי לברך שוב?
ברכת אבות, ועמידה מפני ת"ח
שלום וברכה במקרה וכוונתי רק בחצי מברכת אבות. וחצי ברכה הייתי בהסח דעת. האם עליי לחזור לראש התפילה, כיוום שלא כוונתי בכל ברכת אבות? או, באילו חלקים מברכת אבות יש חובה להתכוון ובאילו לא? - כל אחד ממשפחתי לימד אותי מעט תורה, בשולחן שבת. הרבה מהחברים שלי לימדו אותי מעט תורה. האם אני חייב לעמוד מפניהם כאשר הם עוברים 4 אמות ממני? ההיתכן?
תודה
שעשה לי נס
שלום הרב. הבראתי ב"ה אחר שנפצעתי קשה בתאונת דרכים. עשיתי מסיבת הודיה לפני כשנה. א. האם צריך אני לעשות כל שנה סעודת הודיה?
ברכות קריאת שמע
שלום הרב.
אני רוצה להבין האם יש לענות אמן כשהש"צ מקריא את הסוף של קריאת שמע ישראל בתפילות שחרית וערבית? כמו כן האם עושים זאת בברכות שבין קריאת שמע לתפילת עמידה.
תודה מראש
שבע ברכות אחר ברכת המזון
התארחתי בסעודה מה שנוהגים היום לקרוא שבע ברכות. אחר ברכת המזון העבירו כוס וכיבדו בברכה על הכוס, היו 2 פנים חדשות, אני אחד מהם. אני מיוצאי תימן היחידי שנכח באירוע. כיצד לינהוג,
1. אם העברתי לבא אחרי שיברך האם עשיתי לא נכון
2. האם יש לברך בנוסח תימן
3. האם מי שבנימוס העביר את הכוס לבא אחריו ח"ו יענש כמו שכתוב כל מי שמביאים לו כוס ברכה...
4. אם היה רק אחד פנים חדשות היה עלי לברך או להעביר הלאה...
בתודה מראש.