נר של יום טוב
הרב כתב בתשובה בקשר להדלקת נר של יום טוב והפנה לספר "סיני". כבוד הרב,
לא מצאתי ספר זה בספריה התורנית שבשכונה שלי. האם תוכל לפרט בקצרה את מה שכתוב שם ומדוע תימנים לא מדליקים נר של יום טוב? חשוב לי לקבל תשובה עוד לפני חג השבועות הבא עלינו לטובה.
תודה רבה.
רק בשבת שאסורה ההדלקה בשבת תיקנו חז"ל או הנהיגו, שנדליק נר שבת מערב שבת לכבוד שבת, ולצורך עונג שבת, ולצורך שלום בית. אבל ביו"ט ההדלקה היא מותרת מאש מצויה. אפילו אחינו האשכנזים שהם היו הראשונים שנהגו להדליק נר לכבוד יו"ט, עשו זאת בליל יו"ט ולא בערב יו"ט. זאת ועוד, מדוע חז"ל לא זכרו נר יו"ט ביקנה"ז ועוד. לכן אין להדליק ואין לברך. ואם רצה להדליק - בלי ברכה.
תכנים לקריאה נוספת
עלייה לרגל בזמה"ז
שלום הרב,
האם יש מקור סמכותי לעלות לרגל לכותל המערבי בחגים או בתשלומין?
תודה
יעלה ויבוא בסעודה שלישית
לכבוד הרב רצון ערוסי, מאחר והחיוב לאכול סעודה שלישית ביום טוב לוטה בערפל עולה השאלה - מה יהיה הדין אם שכח להזכיר יעלה ויבוא בסעודה שלישית(אם קבע על אף שאינה חובה)? צריך לחזור ולברך או לא? תודה רבה!
האם מותר להכין טחינה ביום השבת?
מהם גדרי איסור לישה מדאורייתא ועל מה גזרו חכמים איסור זה?
היש הבדל בין פעולת ערוב נוזל וחומר שנילוש מער"ש שנמצאים באותו כלי לבין פעולת טריפה (הקצפה) של שניהם?
מהי הדרך המותרת ביו"ט שחל בשבת לדילול החרוסת בפסח?
האם מותר בשבת או ביום טוב לבדוק עלי חסה מתולעים?
היש לחשוש לאיסור בורר בעת הפרדת העלים המעופשות מאלה הראויות לאכילה?
לדעת הסוברים שקיים איסור מוקצה בתולעים, כיצד ירחיקו אותם מעלי הירק?
האם מותר להשתמש בחומרים מסירי חרקים הגורמים למיתתם תוך עבירה על איסור נטילת נשמה?
כיריים מסוג אינדוקציה - לא ניסחתי את שאלתי כראוי
שלום כבוד הרב
האם מותר לבשל בכיריים אינדוקציה בחג עצמו ע"י הפעלת שעון שבת?
תודה רבה
הפרשת חלה ביו"ט של פסח
בשיעור היום בבוקר (כ' בניסן תשפ"ד)
https://www.youtube.com/watch?v=KTy1huFCKSs
מדוע כת"ר אמר שיש להפריש את החלה בצק ולפגום בנפט וכיוצא בו, ומדוע לא כדברי רבי אליעזר וכפסק רבינו לא תקרא לה שם עד שתיאפה.
ואף החולקים לא אמרו לפגום בנפט אלא תטילנה לצונן.
תזכה לשנים רבות ולמועדים טובים
מי שעשה ערובי תבשילין ערב ר"ה הסמוך לשבת, האם מותר להכין מיו"ט הראשון לשבת?
האם ההיתר להכין מיו"ט לשבת הינו דווקא מיו"ט הצמוד לשבת ולא יו"ט שלפניו?
מתי נקראת "שבת רחוקה" שבכגון זה לא התירו חכמים להכין מיו"ט לשבת למרות שעשה עירובי תבשילין?
כיצד מוכיח הרב קאפח בשיטת הרמב"ם שהכנה מיום ה' לשבת מותרת למרות שאין להכין מיום ה' ליום ו' שהינו היום השני של ר"ה?
קדושת יו"ט שני של גלויות
שלום לרב! כיצד צריך ישראלי לנהוג בחו"ל ביו"ט שני של גלויות, מהם ההלכות הרלוונטיות, והיכן אפשר להוסיף ולהעמיק בעניין?
האם מותר בשבת או ביו"ט להניח כלי שיקלוט טיפות המים הנוזלים מן המזגנים? האם מים אלו מותרים בטלטול?
היש להתייחס למים אלו כ"נולד" ואז יאסרו בטלטול בשבת כדין קוביות קרח שהופשרו למים בשבת עפ"י פסק הרמ"א?
מדוע החמירו חכמי ישראל בדין "מוקצה" ו"נולד" ביו"ט יותר מאשר בשבת?
האם לדעתו של רבינו הרמב"ם חשו חכמי ישראל ל"נולד" גם בנסיבות היווצרות המים בתהליך הפעלת המזגנים?