האחוז המים ביין
שלום מארי, שמעתי שאחוז המים ביין הוא 80%. ורבנו פסק שלא יפחות מרביעית יין חי. האם צריכים אנו כמות של חמש רביעיות כדי להשלים לרביעית יין חי? ברכה וכל הטוב אליך
ביין של ענבי א"י והאזור, המזיגה היא כרצון איש ואיש, אך לא יפריז בכך, כלומר שלא יפחות מרביעית יין.
תכנים לקריאה נוספת
לש בעשיית קוסקוס בשבת
האם מותר להכין קוסקוס בשבת בגלל איסור לש
ריסוק גלידה או ארטיק בשבת האם אסור משום שבות דש
שלום לכבוד הרב
? האם לדעת רבנו הרמבם יהיה מותר לרסק ארטיק או גלידה לתוך כלי ריק או צריך לתוך משקה
תודה רבה
כלי שבישלו בו בשבת
שלום מורי אני לוחם בצבא וחבר שלי בישל בשבת במחבת של המוצב האם הכלי נאסר גם עלי או רק על חברי? ואם זה נאסר גם עלי מה לעשות כדי להכשירה?
הלכות שבת לילדים
ה נעשה בדבר ילדים קטנים בני שנה - שנתיים שלפתע ביום השבת פותחים את הארונות לוקחים משחק מוקצה (עם סוללות שעושה צלילים) ואז משחקים עמו ויש צלילים בבית. מצד אחד אני יכול לומר לו אסור וכיו"ב אך הוא אינו בר דעת וייתכן שימשיך וכך היה למעשה מצד שני איני יכול לקחת ממנו את המשחק שהרי זה מוקצה. אם כך, מלבד לעשות לעצמו עוד גדר ועוד סייג ולשים משחקים אלו בארונות למעלה הרחק מן הילד, מה בכל זאת נעשה ברגע ודבר כזה קורה? שאלה שניה, האם פלאפון ישן או שלט של מזגן וכיו"ב שמשמשים למשחק של הילד (ללא סוללה, כך שלא יכול להיות מופעל כלל) הם בגדר מוקצה בשבת? האם אנחנו יכולים לשחק עם הילד בזה?
קורא שלא חש בטוב באמצע הקריאה
א השבת עלה קורא לשביעי. לאחר שלושה פסוקים הקורא לא חש בטוב והחזן המשיך לקרוא במקומו. תוך כדי, התאושש הקורא וקרא פסוק אחרון, ברך ואמר קדיש. האם נהג כהלכה?
ב ומה לגבי הקורא בהפטרה?
שמן לתינוק בשבת
שלום הרב, הילד שלנו אלרני לעקיצות ובאם לא שמים לו את השמן הגוף שלו מלא עקיצות וזה מאוד כואב לו ומגרד, ויש אפשרות למנוע את העקיצות אם מורחים לו שמן מיוחד על הבגדים שמבריחים את היתושים, יש לציין שאסור למרוח את השמן על הגוף לתינוק. האם מותר לשים לו את השמן על הבגדים בשבת?
שאלות בנושא שבת+ברכות
1. שבת-האם מותר למבוגר להשתמש במגבונים בשירותים בשבת? ומה הדין של מי שמצטער מטחורים וקשה עליו הקינוח בנייר.
2. ברכות: אדם מעוניין לשתות מים ואח"כ ללעוס מסטיק, מתי יברך נפשות על המים?
3. ברכות: האם אוכל או שתיה הנמצאים לפני האדם בתוך שקית או תיק נחשבים כ"לפניו", לומר שכוונתו עליהם ואינו צריך לברך עליהם שוב?
4. ברכות: המתחיל את שתית הקפה במכונית ויודע שעד לסיום השתייה יצטרך לעצור להוריד את ילדיו בגן, האם חשיב שינוי מקום בכל פעם שיורד מהרכב לגן? האם שאר הילדים ברכב נחשבים שומר קביעות מקום? או שמא אחרי כל ירידה יצטרך לברך שוב על הקפה?
סחיטה
שלום לכבוד הרב
האם יש נפק"מ בין סחיטת לימון בשבת לבין סחיטת תפוז בשבת
?יהיה מותר לסחוט לימון לכלי ריק
תודה רבה
עזרה בעניין שבת
שלום כבוד הרב,
אני נער דתי מתחזק במשפחה מסורתית שאינה שומרת שבת כהלכתה..
בשבתות לעיתים אנו הולכים לסבתא שלי לאכול ארוחות בוקר אצלה, וגם משפחתה וביתה מסורתי ולא יותר וכתוצאה מכך, יש אור הנדלק בעת פתיחת המקרר אצלה בבית.
איני יודע מה לעשות, האם לחכות עד השעה :13 לערך.. ואז לאכול בבית שאחזור מביתה, או שמא מותר לי לאכול עם משפחתי מן המאכלים היוצאים מן המקרר?
קריאת תהילים ומקרא בלילה
בס"ד לכבוד הרב השלום והברכה. אני יודעת שיש ענין לא לקרוא תהילים ומקרא בלילה עד חצות, ושבליל שבת מותר. האם גם אחרי השקיעה ביום שבת מותר? מה הדין לגבי חול המועד ויום טוב, וראש חודש?
תודה רבה