שבת
האם מותר להפעיל מדיח כלים בשבת עם התקן שבת אם כן למה זה לא עבדים דחול? תודה רבה
שלום לכבוד הרב שליט"א.
האם לדעת מרן השולחן ערוך יש איסור הכנה בשבת לשבת הבאה?
תודה וכל טוב.
אסור. עיין שו"ע, או"ח, שלד, ד.
האם מותר להפעיל מדיח כלים בשבת עם התקן שבת אם כן למה זה לא עבדים דחול? תודה רבה
מורי רצון שלום האם מותר לאשה / לגבר לאחר קיום מצוה בליל שבת לשטוף אותו מקום במים חמים שחממו ע"י חשמל? (כי ברור שאין זה בדיוק רק אותו מקום, אלא ירטיב הרגלים וכו)
בשיעורו האחרון – מלאכה שאינה צריכה לגופה - פ''א ה''ז-ח רמב''ם הלכות שבת
(https://www.youtube.com/watch?v=RcCNOO7_5ps&t=4677s)
סיכם הרב "אני עדיין מצדד בדברי ההכרעה של מארי כמו הכס"מ [אות יז] שאינו חייב כלום יש בזה סרך איסור. כן. ולא כדעה שאומרת שזה מותר."
לק"י לכבוד מו"ר הרב רצון ערוסי הי"ו, שלומך יסגי. כאשר אני מזיז את סיר ההריס/מרק ממרכז הפלטה לאחד הצדדים של הפלטה הסיר שוקט מבעבועו לאחר כמה דקות, וכאשר אני מחזיר את הסיר למרכז הפלטה הסיר חוזר לבעבע שוב כעבור מספר דקות, לכן ראיתי לנכון לשאול האם יש בעיה במעשה לעיל בשבת?, האם יש חילוק בין מבושל כל צורכו ללא מבושל כל צורכו? ה' יאריך ימיך בטוב, ושלומך יסגי לעולמים.
ביום רביעי חול המועד סוכות יש לי אזכרה לאמא. אני כל שנה עושה אזכרה בחג סוכות. השנה אמרו שאת האזכרה נעשה ביום שבת לפני החג דהיינו פרשת האזינו. זאת מהסיבה שלא עושים אזכרות בחג. כמובן שביום הפטירה יום רביעי אני מתפלל שליח ציבור. השאלה היא מתי לקרוא הפטרה ושליח ציבור בשבת או בחג ראשון של סוכות. אנחנו נוהגים להיתפלל בשבת לפני יום הפטירה. שליח ציבור והפטרה.
גבי ממרח ראיתי את דברי הרב קאפח בזה
ואני שואל
ואם לקח כפית מהגבינה לבנה, ונהיה שם בור, ורוצה לישר את פני הגבינה, מותר?
וכנ"ל גבי חמאה שהיתה קצת זמן בחוץ ולקח ממנה בכפית, ועתה רוצה ליישרה
הרי בהלכה קודמת להלכה זו, כבר ציין הרמב"ם שזהו שיעור החיוב מדאורייתא?
שלום וברכה לכבוד מארי מה לעשות, לדעת רבנו, אם הרמתי מוקצה בשבת בשגגה? עליי להשליכו מייד? להניחו מייד? מותר לטלטלו עוד כמה דקות? ולמה?
2) מהו פירוש הביטוי "אריסת דברים" שמארי יוסף משתמש בו מידי פעם? ברוך תהיה לעולם תחיה
כבוד הרב רציתי לשאול
א. האם מותר לפנות כלים משולחן שבת אל תוך המדיח (בלי שהמדיח יפעל בשבת על ידי שעון שבת אלא רק שהכלים יהיו שם עד מוצש ואז יתנקו, וכאשר פתיחת דלת המדיח אינה מפעילה שום דבר ולא מדליקה אור)?
ב. במקרה שמותר לפנות את הכלים אל המדיח האם מותר לפני הכנסתם למדיח להעביר עליהם שטיפה קלה בכיור כדי שלא יהיה בהם המון לכלוך או שיש בזה משום מכין מקודש לחול?
תודה רבה רבה כבוד הרב
שלום לכבוד הרב,
הרמב"ם בהלכות שבת פרק כב/ד כותב שמותר לאדם להניח קיתון של מים כנגד המדורה כדי להפיג צינתם.
א. האם מדובר במים שנתחממו לפני שבת ונתקררו או במי ברז?
ב. כיצד ניתן לשמור שלא יגיעו המים לידי חימום? ומהו השיעור לכך?
ג. האם מותר להניח מים מול תנור חימום? אם לא, מה הסיבה?
ד. מהי ההגדרה לפי הרמב"ם ל -
א. תבשיל שלא בושל כל צרכו
ב. לחמין שלא הוחמו כל צרכם
ג. לבשיל ולא בשיל
בתודה מראש