חבורה בשבת
שלום עליכם הרב.
רציתי לשאול, מה דעת מארי יוסף קאפח, לגבי אדם שמגרד את עורו בשבת, ועל ידי זה, נוצרת בעורו אדמומיות. האם הדבר מותר? והאם יש חילוק בין אם הוא מגרד בחוזקה, לבין אם הוא מגרד באופן רגיל או חלש? תזכו למצוות רבות!
כל שאינו פוצע עצמו ע"י הגירוד, וכל שהוא סובל, אם לא יגרד, רשאי הוא לגרד בשרו.
תכנים לקריאה נוספת
שניים מקרא ואחד תרגום
בעניין שניים מקרא ואחד תרגום, בזמן שהקורא קורא.
זה לא פרקטי ולא הגיוני. אני לא יכול להספיק.
לדעתי, לאחר מחילה מהרב,
אני זוכר שרבנו אומר, שעצם זה שבעל קורא בתורה קורא, וזה שאני אקשיב לו ותוך כדי אקרא, האם לזה הרב מתכוון?
שניים מקרא ואחד תרגום (ברור לי לקרוא את המתרגם).
כלומר משמעות שניים מקרא ואחד תרגום זה שאני שומע/מאזין ובעל קורא ותוך כדי אני קורא?
לידה בשבת וילד קטן
לק"י שלום לכבוד הרב!
אישה שצריכה לנסוע בשבת לבית החולים ללדת ויש לה בבית ילד קטן בן שנה וחצי. האם מותר לה לקחת איתה ברכב את הילד הקטן על מנת שקרובי משפחה שגרים ליד בית החולים ישמרו עליו? או שמא אסור לקחת אותו וצריך למצוא שכנים שמוכנים לשמור עליו? מה עושים במקרה שאין מקים שגרים בקרבת מקום?
תודה מראש לרב!
תנור בשבת
תנור עם מצב שבת של המכון הטכנולוגי של הרב הלפרין האם יש אופן שניתן לשים דברים בתוכו בשבת עצמה (גם דברים יבשים מבושלים) או שהוא שונה מפלטה ומה הדין בערב שבת תודה רבה
הבדלה
לק"י
א. מי שנוהג כרבנו לגבי קידוש והבדלה על יין לא מבושל יכול לצאת ידי חובת הבדלה ממי שמבדיל על מיץ ענבים מפוסטר?
ב. אם לא, כיצד ינהג אם אין לו יין כשר לקידוש או שיכר מדינה?
ג. אם לא יוצא ידי חובה ושמע הבדלה על יין מבושל, כשמוצא יין כשר צריך לחזור על הכל או רק על ברכת ההבדלה עצמה?
ד. אם אמרתי 'ברוך המבדיל' מותר לי לאכול כאשר אין כרגע יין כשר לקידוש?
ה. האם ברכת ההבדלה מעכבת את ברכת הבשמים והנר?
התכנסות בימי הקורונה
כדי לאכוף את צווי משרד הבריאות בנוגע לקורונה המשטרה דורשת דיווחים על הפרות בזמן אמת. אם מתקיימת תפילה בשבת בבית כנסת, אבל לא בימי החול, האם מותר לעדכן את המשטרה טלפונית בעת קיום התפילה בשבת?
קידוש
שלום לכבוד הרב שליט"א
לדעת רבינו שצריך יין שאינו מבושל, ולא שערבו בו דבש, האם החומר שמוסיפים כיום גפרית הנקרא ביסופליט אין לקדש עליו או שזה לא מעכב?
יחס הצימוקים למים בהכנת יין
מה דעת הרב ביחס הצימוקים למים בהכנת יין:
האם יחס של 50% צימוקים + 50% מים?
האם 25% צימוקים + 75% מים?
ארוחות אצל מחללי שבת
האם מותר לאכול אצל אדם המחלל שבת בפרהסיה