תכנים לקריאה נוספת
הזדהות עם בני משפחתו של גלעד שליט
כבוד מורנו ורבנו הנכבד. אנו מצויים כבר 4 שנים בדילמה גדולה מאד מאז חטיפתו של החייל גלעד שליט הי"ו. כעת, החליטה המשפחה לבקש מהציבור להזדהות עם כאבה, ולצעוד מביתם בצפון ועד לבית ראש הממשלה על מנת להגדיל את התודעה לשחרור בנם החטוף. ברצוני לשאול, האם ראוי להשתתף במעט עם הזדהות זו? ידוע שהם יגיעו לערים מרכזיו, ובין היתר למקום מגורי, ולכן
רציתי לשמוע מהי חוות דעתו של מו"ר בעניין. כן אשאל, מהי חוות דעתו של מו"ר בכל הקשור לפרשת גלעד שליט הי"ו האם לדעתו יש לשחרר מחבלים תמורת שחרורו? האם במצב הפוליטי הקשה והעכשווי עם אויבנו יש מקום לכך? אודה לרב על תשובתו.
המלחמה בצפון
לרב שלום רב,
1. בזמן המלחמה שבצפון הארץ האם עדיף לחזק את תושבי הצפון ולעבור להתיישב שם ולהגדיל את מספר התושבים או שעדיף להזמין את תושבי הצפון למרכז הארץ עד לאחר המלחמה?
2. האם יש תקנות לתפילה מיוחדת שאנו צריכים להוסיף לסדר התפילה בגלל המלחמה?
3. האם יש איסור מיוחד על הגבלות מיוחדות בין בני זוג בתקופת מלחמה זו?
4. האם יש הגבלות אחרות שעלינו לנהוג ?
יש לעקל את רכושם של המחבלים הרוצחים לטובת משפחות הקרבנות ולכיסוי הוצאות המדינה על החיפושים אחריהם
בעבר הורתי הלכה כלפי עבריין יהודי אשר רצח את בתו והעלים את גופתה, הדבר שיגע את המשטרה ואת הכוחות השונים למצוא את הילדה קרוב לשבוע ימים ולבסוף התברר שהוא רצח אותה.
אמרתי אז שמלבד שהוא נשפט ויורשע בעבירה פלילית חמורה על מה שהוא שעשה, הרי מאחר והוא גרם נזקים כספיים אדירים שהציבור השקיע בכך שכוחות רבים בזבזו זמן ועמל בשביל לחפש את אותה הילדה, חייבים לא רק להרשיעו בדין עבירה פלילית אלא גם לחייבו בפיצויים כספיים, גם כלפי הציבור אשר הוא גזל את כספו וגם על ידי השימוש בכוחות שעומדים לשירות הציבור.
פדיון שבויים
שלום כבוד הרב!
שאלתי היא מה דעתך על שחרור של כ -4000 מחבלים מהכלא הישראלי בתמורת חייל אחד בלבד?
תודה רבה וכל טוב.
החזרת חלקי גופות של חיילי צה"ל הי"ד מלבנון
בעקבות דברי המנוול חסן נסראללה שר"י על כך שיש בידיו חלקי גופות של חיילי צה"ל הי"ד, לפי רבנו, האם מוטלת חובה הלכתית על שלטונות המדינה והצבא, או על כל יהודי אחר שיכול לעשות זאת, לחפש ולהביא את הגופות כולן לקבר ישראל? האם יש מושג של "נתייאשו מלקברו"? האם יש רף של "אין פודים את השבויים יותר מכדי דמיהם" - האם לא מדובר על גופות, או שמא ק"ו גופות ?
מבצע עופרת יצוקה
לכבוד מורנו ורבנו שלום וברכה! האם למבצע/מלחמה עופרת יצוקה יש דין של מלחמת מצווה? ומהם גדריה ההלכתיים של מלחמת מצווה?
בתודה ובברכה
פינוי מאחזים
כבוד הרב שלום וברכה,
אני יודע ששאלות מהסוג דלקמן הן שאלות פוליטיות וחלילה יכולים לטעון כל מיני דברים ולהוציא דברים מהקשרם, חווינו זאת בגוש קטיף ובשאר מקומות, אך הכוונה כאן היא להיבט ההלכתי למעשה באופן חד וברור לקבל את הוראת הרב.