קריאת שמע שעל המיטה - ביאור
שלום כבוד הרב,
בתפילת קריאת שמע לא ברור הקטע המתחיל במילים: "הנה מטתו שלשלמה ששים גבורים סביב לה .."
1. אודה לכבוד הרב אם יסביר לי הת האמור בפסוקים הנ"ל
2. מה הקשר שלהם לתפילת קריאת שמע שעל המיטה?
תודה מראש
שלום כבוד הרב.
ברצוני לדעת האם מותר לישון עם ספר תהילים מתחת לכרית ואם לא אז איפה מותר לשים את זה!
בתודה לכבוד הרב מתן
אסור, כי אין ספר תהלים, זמירות קודש של נעים זמירות מקודש, קמיע. אלא יש להניח כל מזמורי התהילים בפיו ובלבו של האדם, שגם כשהוא על מיטתו, יתפלל לה' בזמירות קודש של התהילים, ותפילה זו תגן בעדו.
שלום כבוד הרב,
בתפילת קריאת שמע לא ברור הקטע המתחיל במילים: "הנה מטתו שלשלמה ששים גבורים סביב לה .."
1. אודה לכבוד הרב אם יסביר לי הת האמור בפסוקים הנ"ל
2. מה הקשר שלהם לתפילת קריאת שמע שעל המיטה?
תודה מראש
שלום עליכם בשנים האחרונות אני עד למנהג לפיו מאחר לתפילת מנחה למשל, מחכה לקדיש תתקבל ואז, פוצח בתפילת עמידה בקול רם ואף מתחיל קדושה. מה מקור מנהג זה? האין בכך טורח ציבור, הפסק תפלת הציבור ועידוד האיחור לתפילה?!
בתודה
האם מניין שבו עולה קורא אחד המברך בתחילת קריאת התורה ובסופה בלבד בגלל סכנת התקרבות המתפללים זה לזה יש לו על מה לסמוך או שמא על הקורא לברך תחילה וסוף לאחר כל עלייה למרות שהוא היחיד שקורא את כל הפרשה?
לכה"ר שלום וברכה! ע"פ רבנו ומארי. לפני מספר ימים שאלתי את הרב שאלה שלא לפרסום תחת הכותרת : "מהות תוכנה של התפילה" (לכה"ר שלום רב!
היש לחשוש ליוהרה מצד החתן בנסיבות אלו אם יקום לקרוא ק"ש למרות שמחשבותיו טורדות ?
במה התייחד דינו של החתן ביחס לדינם של אחרים. האם פטור או החיוב בקרית שמע תלוי בכוונת הדעת ?
הניתן לדייק מפסיקת הרמב"ם שההלכה הפוטרת את החתן מקרית שמע דווקא לאחר החתונה ולא לפניה?
למה נותנים לאבל תוך שנה לומר ובא לציון מה המיוחד בזה
מהן משמעויות ההבדלים בין שתי הגירסות ומה הקשר שלהם להזכרת המלאכים?
כיצד התייחסה הקבלה לשני המנהגים הקדומים, אחד שבכל התפילות גורסים: "נקדישך" והשני שבכל התפילות גורסים: "כתר"?
במס' חולין נאמר שאין מלאכי השרת אומרים שירה למעלה עד שיאמרו ישראל שירה למטה, כיצד מתיישב עם הגורסים "ועמך"?
שלום הדר'
נותן לרשע רע כרשעתו.
היכן הטרחא במשפט?
בברכה,
לכבוד הרב שלום רב, ברצוני לשאול האם מותר להגיד את ברכת המפיל לאחר כל נוסח קריאת שמע שעל המיטה ?
לכבוד מורנו הרב רצון ערוסי שליט"א מה הסיבה שהלל גמור נהגנו לומר בקירוי והלל בדלוג לא בקירוי? האם כשקוראים הלל גמור (שאז רק החזן אומר) אני צריך לומר בלחש את הפסוקים או שבעניית "הללויה" מספיק כדי לצאת י"ח?