ברכות הנהנין
שלום לרב על פי הרמב"ם אם אדם נמצא בבית כל היום, וברך ברכות, שהכול, מזונות, אדמה, עץ. האם זה מספיק לכל היום, או שהוא צריך לחזור ולברך שוב על כל דבר ודבר, ואם כן כל כמה זמן? ידוע לי לאחר ברכת המזון יש לחזור ולברך על כל דבר שוב.
תודה
באלו תנאים נחשבת פעולה זו כמעשה קדירה למרות שמדובר בפת ולא יהיה משמעות לקביעת סעודה?
היש לדמות דין פתיתים אלו לבצק שנתבשל בקדרה שברכתו במ"מ אלא אם כן קבע סעודתו עליו?
שלום לרב על פי הרמב"ם אם אדם נמצא בבית כל היום, וברך ברכות, שהכול, מזונות, אדמה, עץ. האם זה מספיק לכל היום, או שהוא צריך לחזור ולברך שוב על כל דבר ודבר, ואם כן כל כמה זמן? ידוע לי לאחר ברכת המזון יש לחזור ולברך על כל דבר שוב.
תודה
מהי טעם ההוראה של מהרי"ץ (ליהודי תימן) שאין חוזר ומברך ואף אם גלל לדף אחר?
הניתן להשוות ברכות התורה לברכות הנהנין או אף לברכות המצוות?
טעו כלל הציבור בכגון זה, האם במקרה זה יחזור ויברך?
קנינו בית לא מזמן ועוד רהיטים אבל לא בירכתי שהחיינו, וגם לא עשינו חנוכת בית, האם ניתן לברך שהחיינו בחנוכת בית או שמא צריך לברך עכשיו, או שמא לא לברך כבר כי עבר הזמן? אנו גרים בבית החדש כמעט חודש, וגם הזמנתי מזוזת חדשות. כיצד לנהוג?
שלום כבוד הרב,
יש לי שאלות לגבי שתי הלכות :
1. שמעתי מתלמיד חכם שמרן הרב עובדיה יוסף חזר בו לגבי הדין אם אדם בירך על ברכת הנהנין ונכנס אחרי זה לבית הכסא , עד היום ההלכה הייתה שאחרי שהאדם יוצא מבית הכסא הוא צריך לחזור ולברך, ואני שמעתי מהתלמיד חכם שהרב חזר בו ולהלכה שהוא לא צריך לחזור ולברך
אז מה להלכה באמת ?
2. האם יש איסור להוציא שיערות בין הגבות (באמצע, לא בגבה עצמה), והאם יש חילוק בין פינצטה לאצבעות ביד ?
אשמח לקבל מקור.
תודה רבה לרב
לק"י שאלתי לכבוד הרב: האם גר צדק מברך "שלא עשני גוי"? המפרשים נותנים נימוקים לכאן ולכאן, כל אחד לפי שיטתו והשקפתו ונדמה לי שהרמב"ם סתם. 1. האם חז"ל תיקנו ברכה זו על עצם בריאת האדם כפי שהוא נולד, או האם אפשר ליחס לגר מה שהרמב"ם כותב בתשובה רצ"ג (בלאו) ואני מצטטת: "...אם אנו מתייחסים לאברהם יצחק ויעקב, אתה מתייחס למי שאמר והיה העולם". במילים אחרות: האם הייחוס הזה קנוי לגר רק אחרי שהתגייר, או כבר קנוי לו כשנולד באפשרות שניתנת לכול גוי להתגייר? 2.
שלום כבוד הרב ברצוני לשאול מהי אמן יתומה. האם כשמברכים אותי ואני אומרת "אמן אמן אמן אמן" זה נקרא אמן לבטלה? האם כשאני מברכת מישהו ואומרת בעצמי אמן זה נקרא לבטלה?
תודה
אדם שהשרה קוואקר במים פושרים, לא בישל.
אחרי שעתיים שיבולת שועל נהיתה עיסה.
הוא מוסיף גרעיני חמניות, מרדד אותם ומכניס לתנור.
האם ברכתו מזונות? כי נהיה עיסה.
או שמא בורא פרי האדמה, כי לא בישלו בכלל?
בס"ד שלום לכבוד הרב.
אנו מנין ספרדי ובאחד השבתות נכנס להתפלל בחור תימני. אנו נוהגים לומר ברוך הוא וברוך שמו בחזרת הש"ץ גם בברכת כוהנים וגם בברכות העולים לתורה. הבחור התחיל לומר שאסור להגיד ברוך הוא וברוך שמו בברכת הכוהנים ובברכות התורה כשלדבריו מדובר בהפסק. אישית אני לא מקבל את דבריו ואבקש לדעת מה תשובת כבוד הרב על כך. בכבוד רב, יגאל
לק"י שלום עליכם מארי!
מתי מברך כל ברכה, לפני העשיה, תוך כדי, או אחרי העשיה? בתומ"ר
לכבוד הרב שלום וברכה! אדם אכל לחם ובמהלך הסעודה הגישו בוטנים, והוא ברך ואכל. לאחר ברכת המזון הבוטנים נשארו על השולחן. האם עליו לברך שוב על הבוטנים?
בתודה.