עליה לקבר של אבא לפני ביום שנה האם כדאי ? ומתי
האם עליה לקבר בערב יום כיפור מותרת לפני סיום שנה?
האם עליה לקבר בערב יום כיפור מותרת לפני סיום שנה?
שלום רב!
ברצוני לדעת האם מותר לאבל (בתוך שנת האבלות) שאמו נפטרה ללכת לבית מלון לשישי - שבת בלבד (לכן היציאה למלון לא תלווה במוזיקה, בידור וכו'). אשמח לדעת מה אומר הרמב"ם בנושא.
בתודה מראש!
שלום רב,
מה הרב יפסוק לתימני במקרה של שמועה רחוקה לאו"א האם צריך לקרוע?
מצד אחד הרמב"ם כותב שלא לקרוע מצד שני בשו"ע המקוצר כתוב שעל או"א קורע לעולם. ע"פ מי פוסקים להלכה ולמעשה?
תודה רבה
שלום רב!
אמי בשנת אבל על מות אביה. הורינו מציינים בט"ו באב הקרוב יום נישואין וחשבנו להפתיעם לרגל המאורע ולהזמין אלינו 6-7 זוגות לכיבוד קל. האם יש בעיה בהתכנסות מסוג זה בשנת אבל?
שלום הרב, בהמשך לשאלה ששלחתי לפני כשעה, בנוגע למחלוקת משפחתית בנושא מות אמי
ברצוני לשאול את כבוד הרב בהתייחס לאהילות בשבתות , אנו נוהגים לארח ולהתארח בשבתות אצל חברים לסעודות שבת, האם יש בעיה כלשהי לאחר ה-30 שמא יתפרש כאבילות בפרהסיה, או בגלל כבוד השבת ומועדים אין בכך בעיה?
כמו"כ רציתי לשאול את כבוד הרב ביחס לנופש האם מותר לצאת לנופש -אירוח כמובן ללא מוסיקה וכדו' לחילופין מה המנהג לגבי שבתות סופ"ש האם אפשר בקבוצות יחידים, תודה מראש על תשובות הרב.
דברי הספד מפי אחיו שניר שנאמרו בהלויה
אבל על אביו או על אמו בתוך שנתו - מותר לו להשתתף בשמחת בית השואבה ותפילת הלל עם ניגונים?