ברכת הריח
לק"י לכבוד הרב שלום. מה מברכים כשמריחים קינמון טחון? ה' יאריך ימיך בטוב ושנותיך בנעימים.
לק"י
שלום כבוד הרב,
האם אישה יכולה להוציא גברים ידי חובה בברכת המזון?
בברכה
לא. כי היא חייבת מספק. והגברים חייבים מן התורה.
אבל יכולה היא לברך בקול, והגבר יברך אחריה מלה במלה, אם אינו יודע הברכה בעל פה.
לק"י לכבוד הרב שלום. מה מברכים כשמריחים קינמון טחון? ה' יאריך ימיך בטוב ושנותיך בנעימים.
רציתי לשאול את כבוד הרב למה ברכות מתחילות בגוף שני ("ברוך אתה ה"').. וסופם בגוף שלישי ("שהכל נהיה בדברו") למה שכל הברכה לא תהיה בגוף שלישי או שני למה צריך את החילוק הזה?
תודה מראש!
כבוד הרב` 1) הלכות ברכות פרק ז`, הלכה ו`: שניים, ממתינין זה לזה בקערה; שלושה, אין ממתינין. גמרו מהן שניים, השלישי מפסיק עימהן; גמר אחד מהן, השניים אין מפסיקין לו, אלא אוכלין והולכין, עד שגומרין. האם ניתן ללמוד ולהפיק תועלת מהלכה זאת לפי הרגלי האכילה שבימינו? אני ממש מתקשה להבין כיצד לעשות זאת. 2) הלכות ברכות פרק ז`, הלכה ט`: [ח] יצא אחד מן המסובין להשתין מים, נוטל ידו אחת ונכנס; דיבר עם חברו והפליג, נוטל שתי ידיו ונכנס. ואם היו מסובין לשתייה, נכנס ויושב במקומו ונוטל ידיו, ואחר כך מחזיר פניו לאורחין; ולמה נוטל במקומו--שמא ידמו שלא נטל ידיו, מפני שאין שם אכילה.
לגבי ברףכה על לחוח
אם אופים אותו בתנור, האם הברכה עליו ץשתנה
אם נטגן בשמן האם הברכה תשתנה?
עפ הרמבם כמובן?
אני מבין שיש כמה צורות הכנה, בישול, טיגון, אפיה
אם נאפה בתנור בצק ולא משנה מה מצבו- ברכתו המוציא
אם נבשל במחבת אונטגןברכתו במ"מ
אשמח לדעת ולהבהרת הרב
מועדים לשמחה
שלום וברכה
אדם שמע את חברו\ש"צ אומר ברכה מרחוק, ולקראת הסוף, חברו אמר את המילים בצורה לא ברורה, אך הוא ראה שמי שקרוב לחבר עונה אמן.
האם במקרה כזה חיב לענות אמן או שאסור לענות אמן?
הרמב"ם כתב שמי ששמע את חברו מברך חיב לענות אמן, אך כאן לא שמעתי מהם המילים בדיוק שאמר החבר, אך אני יודע שהוא בעיקרון אומר ברכה...
תודה רבה
לכבוד הרה"ג רצון ערוסי שלום רב,
א. כיצד ינהג אדם בנוגע לברכת הריח, כאשר הוא יוצא לטיול בטבע וצפוי להריח ריחות טובים. האם יברך פעם אחת בתחילת המסלול ויכון על הכל (אם קרוב לודאי לו שיפגוש ריחות טובים)? או שמא יברך רק בדיעבד כל עוד הריח נמשך, ובכל פעם שהוא מריח ריח טוב לאורך המסלול? יתכן כמובן שהמסלול רצוף בריחות טובים וקשה להגדיר הפסקה לענין זה.
ב. ברחובות הערים של ימינו - האם מותר לדבר דברי תורה? האם יש חזקת נקיות ורק אם רואים משהו שאסור מפורשות אז יש להמנע? או שמא הדברים המצוים אוסרים, כגון פחי אשפה (הגם שסגורים) וצואות שונות, לכלוך ועוד.
תודה מראש.
שלום וברכה
לפעמים בבוקר אני מחליט לאכול 2 קעריות של קורנפלקס "כריות" עם חלב, במקום לאכול לחם. ברשימת המרכיבים של ה"כריות" מופיע קמח חיטה כרכיב מרכזי. האם עליי ליטול את ידי ולברך המוציא על כריות אלו, שאני קובע עליהן את סעודתי?
לכאורה כן, הרי מצינו שפת יכולה להיות גם קטנה מאד, ועדיין היא נחשבת פת, בהל' ערובין א,ח: "היתה שלמה והיא כאיסר, מערבין בה."
תודה רבה
שלום רב!
אני מצויה בהליכי גירושין שנגררו לרמה מכוערת ביותר (מצד בעלי) וכרוכים בסבל שאני מפללת שיסתיים. האם לכשאקבל את הגט בע"ה, יש מקום לברכת שהחיינו או לכל ברכה אחרת על סיום פרק זה בחיי או שבמקרה זה אסור לברך היות וזה דבר כאוב ולא משמח? לתשובתך אודה