צג ממוחשב לבית הכנסת
מדובר במסך שעל גביו מופיעים הנצחה, זמני תפילה וכו'. הכל בנושאי בית הכנסת. הצג דולק כל השבוע ברצף. האם מותר בשימוש בשבת?
שלום וברכה לכבוד הרב
בימים שמוציאים ס"ת ואין כהן בביה"כ
מותר ללוי לעלות ראשון, שני או שלישי?
לפי מארי ז"ל - אינו עולה. לפי השו"ע ומהרי"ץ ולענ"ד בשיטת רבינו - עולה לראשון, אך לא לשני.
מדובר במסך שעל גביו מופיעים הנצחה, זמני תפילה וכו'. הכל בנושאי בית הכנסת. הצג דולק כל השבוע ברצף. האם מותר בשימוש בשבת?
שלום למארי רצון ערוסי האם מותר לי לקצר מעט את הציציות שיהיו באופן שווה כל החוטים עם מספרים לדעת רבנו?
בתגובה לשאלה 83297 נכתב "אם יש על אדם מספר בגדים הרי שיש חיוב ציצית רק על אחד מהם" וכב' אישר, האם אפשר לקבל מקור כי ציטטתי את הנ"ל אבל לא ידעתי מה המקור.תודה רבה!
שמי שי - שאלתי את הרב לגבי עקירת המזוזה האם מותרת - הרב התיר אם אין מזוזה אחרת (שנימוקה - שלא להוריד מקדושת המזוזה וכו") בסוגיא ממסכת מנחות ובאחרונים וכמובן אצל רבינו לא נזכר טעם מקורי זה (וממה שעיינתי לא מצאתי סימוכין) מבקש מהרב לדעת - על מה מסתמך בפסיקתו כי דעת הרב נוגדת את רבינו הרמב"ם וגם מארי משאיר בצ"ע
בתודה וסליחה מראש שי
לכבוד הרב שלום! ברצוני לשאול ע"פ הרמב"ם כיצד ניתן להתקין מזוזה בדלת אלומיניום, כאשר רוחב המשקוף הוא כרוחב הדלת (בעיה זו מצויה בהרבה מוסדות ציבור) ואין אפשרות להתקינה כך שהדלת תיפתח ותסגר. ואם המזוזה תותקן בצד המשקוף יצא שאין המשקוף העליון חופה עליה. בכבוד רב
בס"ד שלחתי את השאלה לפני כמה ימים ולא מצאתי מענה, אני מצטער אם אני מטריח שנית.
א. הבנתי שהן ע"פ פשט הגמ' במס' שבת הפוסלת לכתיבת סת"ם כתב שאינו עפיץ, הן ע"פ דברי פרקוי בן אבוי בתשובת הגאונים והן ע"פ דברי הרמב"ם בתשובה הפוסלים כולם את העיבוד בסיד, עלינו, ללא הבדל 'עדתי', לשנות מנהג אבותינו ולהתחיל לעבד עור בעפצים ולא בסיד. מה דעת הרב?
ב. מה דעת הרב על המנהג שנתחדש לחרוץ את בתי התפילין של ראש ע"י סכין כדי להבדיל ביניהם ולהדר לקים דברי רבינו בחיבורו הגדול שכ' שחובה שיהא הבדל ברור לעין בין בית לבין?
שלום לכבוד הרב!
יש לנו בבית אנציקלופדיה ישנה שאנו מעוניינים לזרוק. מן הסתם מוזכרים בה בכל מיני מקומות פסוקי תנ"ך וכדומה, שאלתינו האם לגנוז את כל האנציקלופדיה או לזרוק אותה שהרי לא ניתן לאתר את כל המקומות בה הדרושים גניזה.
ב. מהם באופן כללי הכללים לגניזת דברי קודש?
בתודה מראש.
לק"י לכבוד מו"ר הרב רצון בר' יוסף ערוסי הלוי שליט"א
1. האם מנגל חשמלי דינו כאש ממש לעניין הכשרת בשר ע"י צליה ואין צורך למלחו ולחלטו?
2. אדם שיש לו גבס בשתי רגליו ונמצא על כסא גלגלים בבי"ח. האם מותר לו לומר לגוי להעלותו במעלית בשבת? ( משנ"ת שבת פ"ב ה"י)
3. האם מותר להדליק קטורת או סיגריה ליולדת שמצעקת בחבליה (לא כדי שתעשן אלא כדי שתריח) או דווקא נר הוא שמותר? (משנ"ת שבת פ"ב ה"יא)
4. אשה נדה הטובלת כדי להתירה לבעלה האם חייבת בברכת "על הטבילה"? ( למיטב זכרוני דיןזה אינו כתוב במפורש במשנ"ת לעניין נדה אולם נאמר שגר שטובל מברך אחר טבילתו "על הטבילה")
אם אני כותב במחשב י - ה - ו - ה - ברצף כמובן (כגון בציטוט מתוך פסוק או משהו לצורך עבודה שלאחר מכן תשמר או תיגנז) האם תוך כדי העבודה, למשל טעיתי בפסוק, או שלא צריך לכתוב את שם ה' אך לאחר מעשה נזכרתי האם מותר למחוק ע"י המקלדת? האם יש הבדל בין אלוהים ואלהים? האם "יה" נחשב לשם? האם צריך לשים בין "יה" כגון בשם מתניה, גרש בין היו"ד לה"ה בכתב יד?
תודה לרב ויישר כח על התשובות באינטרנט.
יש מנהג בציצית שאם החוטים ארוכים אסור לגזור אותם בברזל משום ש"לא תניף עליו ברזל" מותר לגזור עם כלי אחר (למשל מספריים מפלסטיק או סכין חד פעמית)?
שלום רב, אני בחור בן 23 ממוצא פרסי שגדל בבית מסורתי פחות או יותר, ובשמונה השנים האחרונות עסקתי בלחזור לשורשיי כבן לעם הישראלי וכבן לעדת הפרסים, ומצאתי שבחלק מהמקרים אבותיי נהגו כרבינו הרמב"ם ובחלק מהמקרים נהגו שונה מרבינו הרמב"ם, עכ"פ אני קיבלתי על עצמי את הוראות רבינו. שאלתי היא: התפילין שברשותי פסולות לדעת רבינו וכבר למעלה מחצי שנה שאני מניחן ללא ברכה, יש לציין שהזמנתי תפילין מהרב יובל נפש והן יהיו מוכנות רק בחנוכה, ועוד יש לציין שלא ידוע לי על אדם שמניח תפילין ע"פ רבינו באיזור מגוריי, יורנו רבינו, מה הטעם להניח את התפילין שברשותי?