חשש לחילול בשבת חתן
שאלה לגבי שבת חתן פרשת נשא, כשמוצ"ש חל ליל חג שבועות:
מאחר שזו שבת שאחריה יו"ט, חוששים מחילול שבת. האם אפשר להקדים את שבת החתן לשבת קודם, פרשת במדבר, כך שתצא לפני החתונה?
שלום כבוד הרב,
1. האם יש בהוצאת המיץ עם החרצנים מן הפלפל חריף ( אלה שבקופסאות שימורים מסוג שיפקה) מלאכת בורר? שלא על ידי לחיצה כגון שחתכי את ראשו ועל ידי הטיית יד הוא יוצא בעצמו.
2. אם אני ממש סוחט אותו עם הידיים כדי להוציא המיץ האם זה סוחט?
תודה
1. מותר.
2. מותר. כי אינו צריך למימיו, ואין זו סחיטה של כיבוס.
שאלה לגבי שבת חתן פרשת נשא, כשמוצ"ש חל ליל חג שבועות:
מאחר שזו שבת שאחריה יו"ט, חוששים מחילול שבת. האם אפשר להקדים את שבת החתן לשבת קודם, פרשת במדבר, כך שתצא לפני החתונה?
שלום לרב
1. האם יכול אדם שקורא מפטיר יכול לומר ברכת הגומל לפני שקרא הפטרה?
2. לגבי מציאה בשבת - נדמה לי שהרב כתכ כי כל ההלכה מדברת על מציאה שבאה לידי היהודי לפני שבת ולא בשבת אבל בפרק כ, הלכה ז', סעיף ט"ז - אני מבין שבמציאה שבאה בשבת א"ר יצחק המוצא כיס בשבת וכו'? אשמח שהרב יפרט לי מה הדין לגבי מציאה בשבת?
האם מותר להשתמש במכשיר סודה סטרים בשבת?
בלון הגז במכשיר מותקן במכשיר לפני השבת, לצורך הכנת הסודה יש להבריג את הבקבוק למקום הייעודי במכשיר, ללחוץ על כפתור מספר פעמים (עד לקבלת מידת הבועות הרצויה) ולנתק את הבקבוק מהמכשיר.
שלום וברכה לכבוד הרב. לאור דברי רבנו בהלכות שבת, פ"י, הי"א ודברי מרי בהערה המסומנת בכוכבית *) האם מותר בשבת להדביק מדבקה מתוך דף מדבקות על תבנית למשל, כי לכאורה זה לא דבק שנאסר להדביק בו, ומה יהיה שונה מסימניה של ספר שמותר או שיש בזה אולי מוקצה? בברכה ותודה.
שלום לכבוד הרב
האם מותר לכוון שעון שבת מיום שישי שידליק את המיחם החשמלי בשבת בבוקר לצורך הרתחת מים?
לכבוד הרב ברכת השלום והברכה, בעלון 'אור ההליכות' האחרון (מרח - שוון) פורסמה תשובתך להתיר קיצוץ ירקות בקוצץ ידני ללא פירוט. דומני שהשואל התכוון בשאלתו החטופה למכשיר הידני החדש יחסית "מאסטר סלייסר" (תמונות רבות באינטרנט). והוא מכשיר במרכזו ידית שלה מחוברת סכינים חדים החותכים את הירקות שבתוך הכלי תוך כדי סיבוב הידית. ולכאורה הוי כלי "המיוחד לטחינה" שיש לאסור בשבת משום "עובדין דחול" ועל אף ש"אין טחינה באוכלין" לדידן, וכמעט תמיד משתמשים בכלי זה לחיתוך סלט חי, אך סוף סוף מלאכת טוחן יש כאן רק שזו מותרת. ועוד שבנקל יכול להשתמש בכלי זה לחיתוך ירקות הזקוקים בישול.
שלום לכבוד הרב שליט"א.
1. חבר נתן לי ספר תורני בשבת במתנה. מכיון שלא היה נעים לי לקבל את הספר במתנה אמרתי לו: זה לא מתנה ואנחנו נתחשבן. כמובן שלא שאלתי אותו את המחיר. האם יש כאן איסור של דיבור חול בשבת -"נתחשבן"?
2. האם מותר לשאול בשבת כמה עולה מאכל מסוים: לדוגמא כמה עלו החלות? יש לציין שאין לי רצון לקנות את אותן חלות אלא זה רק שיחה בעלמא.
3. האם לדעת מרן השולחן ערוך מותר להגיד בשבת דיבור של מצוה כגון:מחר אקנה תפילין, מחר אסע לישיבה, מחר ניסע לברית?
שלום וברכה כבוד הרב. שמעתי שיעור של הרב שבו הרב
מתיר לנשים לשים אודם בשבת משום שאין בזה צובע כי
זה רק לשבת ולא וזה לא מתקיים. וכן ראיתי תשובה של הרב
שמתיר זאת. אולם בסוף התשובה הרב מביא בשם הרב
אברהם חמאמי שמארי אסר למרוח אודם. רציתי לשאול הלכה
למעשה האם מותר לנשים למרוח אודם בשבת או שאר איפור
כגון סומק לא אבקתי אלא מין משחת סומק שמטבע הדברים
לא נשאר לאורך זמן רב על הפנים.
תודה מראש כבוד הרב.
כבוד הרב שלום. האם מותר להשתמש ולשתות מהמכונה של תמי 4 בשבת?