קניבת ירק
מה מנהג תימן בקניבת ירק ביום הכיפורים, האם כמו שהעיד רבנו על מנהג מקומו לאסור או שבתימן נהגו להתיר?
לרב שלום וברכה האם בתפילת כל נדרי מותרים גם נדרים שלא פרטנו ואנו רוצים להתירם חג שמח
אמירת כל נדרי אינה מתירה נדרים, כי לא כך מתירים נדרים, אולם יש רק מסירת הודעה על ביטול נדרים עתידיים. והודעה זו בעלת תוקף הלכתי, שאם ננדר בשנה שלאחר מכן, ושכח את ההודעה כשנדר, הנדר בטל. אולם אם זכר את ההודעה בשעה שנדר, הרי הנדר ביטל את ההודעה לאותו נדר, והנדר תקף.
מה מנהג תימן בקניבת ירק ביום הכיפורים, האם כמו שהעיד רבנו על מנהג מקומו לאסור או שבתימן נהגו להתיר?
הכנס העולמי ה- 26 לדיני ממונות בהשתתפות : ארגון רבני ההתיישבות וארגון רבני ערים התקיים בימים רביעי – מוצש"ק כז' טבת - א' שבט תשע"ז (25-28.1.2017) במלון "רמדה" בירושלים עיה"ק.
הנושא המרכזי שעסקו בו: "המשפט הציבורי והקניין הפרטי"
שלום לכבוד תורתו
ילמדנו רבינו מהו דין בשמים דאודורנט שבאים להפיג ריח רע האם מותר שימוש בהם?
האם יהיה מותר לשפוך על היד מי ורדים לריח טוב ביום הכיפורים?
תבושר במחילה וסליחה וכפרה
במה יפה כוחו של הכלל: "כל הקודם זוכה", האם זכות קדימה עדיפה ולא יוכל לשריין מקומות למי שטרם הגיע?
קנה כרטיסים גם לאחרים, האם רכישת הכרטיסים מעניקה להם עדיפות הגוברת על המקדימים לבוא לארוע?
בנסיבות של הסעות חינם לארוע, מהי הדרך שיהיה רשאי לתפוס מקומות ישיבה לאחרים?
השואל הפעם הוא לא אחר מאשר מגיש התוכנית רבי יעקב אייכלר הי"ו, יהודי ירא שמים, מוכשר מאוד. ואתמול הוא העלה בתוכנית שופטת כמדומני בדימוס בדיני עבודה ושאל אותה שאלה מאוד מתבקשת ואמר לה, האם אין פסול בכך שהתובעת את אישתו של ראש הממשלה מופיעה בטלויזיה ומתארת תיאורם מאוד, מאוד קשים ודומעת והרי התוכניות האלה פתוחות לכל, שופט שומע. האם עכשיו הנתבע או הנתבעת הם כבר במצב נחות. צריכים להוכיח את חפותם. שאלה מאוד, מאוד מתבקשת. מאוד, מאוד היה מוזר לשמוע שופטת בדימוס, בדיני עבודה שהיא באה ואומרת, לא השופטים בארץ הם מקצועיים והואיל והם מקצועיים הם מוגנים. לא מתייחסים לכל התקשורות וכל כיוצ"ב.
"בשם אלהי אברהם אפתחה" הוא פיוט שבו נוהגים יהודי תימן לפתוח את קטעי הסליחות שבתפילת יום הכיפורים.
כאן מובאת הקריאה מפי מארי סעיד יצחק הלוי
שלום לרב
אדם מבוגר שמשתמש באופן קבוע במגבונים של תינוקות לשם קינוח לאחר צרכים גדולים. האם ביום הכיפורים שאסורה הרחיצה בו, יהיה מותר להשתמש בהם או שישתמש רק בנייר טואלט?
תודה רבה.
לכבוד הרב השלום והברכה,
1. יש לי טלית חדשה לראש השנה, ובעהי"ת אני אתעטף בה בערב החג. שאלתי היא מתי לברך ברכת שהחיינו, בעת שאני מתעטף בערב החג או לכלול בברכה שבקידוש?
2. האם מברכים "להתעטף בציצית" על התעטפות בציצית בערבי שבת וחג? בברכת שנה טובה