קידוש ביו"כ
שלום וברכה לכבוד מארי, יש חובה ביום הכיפורים לומר קידוש מדאורייתא, אמנם ללא כוס. מה עשו הנשים בתימן ובעבר כדי לצאת ידי חובת הקידוש הזה? וכן מה הן עשו כדי לצאת ידי חובת קידוש ביוה"כ שחל בשבת, הרי הן לא הלכו לבהכ"נ?
תודה
שלום וברכה למארי, לכאורה חולה מסוכן ביו"כ, חובה עליו לעשות קידוש לפני אכילתו ביו"כ שחל בשבת. כי הסיבה שאין אין מקדשין על כוס למרות שזו שבת, כי טכנית איננו יכולים, אבל החיוב עצמו רובץ עלינו. האם נכונים הדברים?
תודה
אין ביוה"כ קידוש, מסוג הקידוש שעל הכוס, גם לא לחולה מסוכן שאכל ביוה"כ, כי אם הכיפורים הוא יום עינוי הנפש מן התורה, כלומר מהותו של היום הוא יום עינוי הנפש, ולא תרבה תורה ביום זה, לשום יהודי, קידוש, מסוג קידוש על הכוס, אלא די בקידוש, מסוג קדושת היום בתפילה.
שלום וברכה לכבוד מארי, יש חובה ביום הכיפורים לומר קידוש מדאורייתא, אמנם ללא כוס. מה עשו הנשים בתימן ובעבר כדי לצאת ידי חובת הקידוש הזה? וכן מה הן עשו כדי לצאת ידי חובת קידוש ביוה"כ שחל בשבת, הרי הן לא הלכו לבהכ"נ?
תודה
וּשְׁמַרְתֶּם וַעֲשִׂיתֶם כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם וּבִינַתְכֶם לְעֵינֵי הָעַמִּים אֲשֶׁר יִשְׁמְעוּן אֵת כָּל הַחֻקִּים הָאֵלֶּה וְאָמְרוּ רַק עַם חָכָם וְנָבוֹן הַגּוֹי הַגָּדוֹל הַזה האם זה מה שהגוים אומרים כשרואים יהודים מקיימים את מנהג הכפרות?!
שלום וברכה למארי, לכאורה חולה מסוכן ביו"כ, חובה עליו לעשות קידוש לפני אכילתו ביו"כ שחל בשבת. כי הסיבה שאין אין מקדשין על כוס למרות שזו שבת, כי טכנית איננו יכולים, אבל החיוב עצמו רובץ עלינו. האם נכונים הדברים?
תודה
בעבר הורתי הלכה כלפי עבריין יהודי אשר רצח את בתו והעלים את גופתה, הדבר שיגע את המשטרה ואת הכוחות השונים למצוא את הילדה קרוב לשבוע ימים ולבסוף התברר שהוא רצח אותה.
אמרתי אז שמלבד שהוא נשפט ויורשע בעבירה פלילית חמורה על מה שהוא שעשה, הרי מאחר והוא גרם נזקים כספיים אדירים שהציבור השקיע בכך שכוחות רבים בזבזו זמן ועמל בשביל לחפש את אותה הילדה, חייבים לא רק להרשיעו בדין עבירה פלילית אלא גם לחייבו בפיצויים כספיים, גם כלפי הציבור אשר הוא גזל את כספו וגם על ידי השימוש בכוחות שעומדים לשירות הציבור.
שלום לכבוד הרב,
זכור לי שכתוב איפה שהוא שהש"ץ מתפלל חזרה ויוצא ידי חובה ומדוע מתפלל גם לפני כן עם כולם בלחש? כדי להסדיר תפילתו.
א. היכן זה כתוב?
ב. האם זה נפסק להלכה?
ג. כנראה שהיום כל מי שעולה ש"ץ לא מודע לכך מה לעשות?
שלום לכבוד הרב,
יברכך ה' ותיכתב ותחתם בספר החיים ואריכות ימים ותזכינו ואת כל עם ישראל. לשאלה: בני בן ה שמונה חודשים אובחן כחולה אסתמה. במסגרת הטיפול בקוצר הנשימה אנו עושים לו אינהלציה ב 4 פעמים ביום. שאלתי היא: האם אסתמתי מוגדר כחולה שיש בו סכנה ומותר להפעיל עבורו את מכשיר בשבת ויום טוב או שלא? אם כן באיזה אופן? במידה ויש לו התקף אסתמה (כלומר קוצר נשימה חזק) האם ניתן להפעיל את מכשיר האינהלציה באותו רגע או לחכות לזמן שבו הוא צריך לפי מסגרת הטיפול? מה השוני בדין בין ילד למבוגר? אנא השאלה קצת דחופה ומאוד קריטית
בנסיבות שהתינוק מסרב לאכול חליפי חלב אם, האם נחשב הצלת נפשות ע"מ להתיר ליולדת לשתות אף ביום הכיפורים? נפטרה אשתו והשאירה לו תינוק יונק, האם מותר לישא מיידית אשה היכולה להיניק את בנו? האם יש לחפש דרכים נוספות לספק לתינוק הנזקק לחלב אם כמו אשה אחרת השופעת חלב או שאיבה מוקדמת של חלב טרם הצום?
האם הנהגת דין תורה של עונש מות לרוצחים הכולל הסתייגויות רבות יכול להיות ישים בימינו כמנגנון בלימה לשפיכות הדמים ברחובות?
מהם הכלים שמספקת ההלכה לשלטון (לביה"ד או למלך) להתמודד עם תופעות של כנופיות פשע המרימות ראש ופוגעות בחפים מפשע?
כיצד מתגברת תורת ישראל על האבסורד שבכליאת הפושע תוך הטלת עול פרנסתו על הציבור כולל מי שנפגע ממנו?
מתוך התוכנית אנעים זמירות - בהגשת ידידיה תנעמי פרשת שופטים