החזרת האסירה מרוסיה
שלום לכבוד הרב
האם צריך לעשות את כל המאמצים כדי לשחרר את הצעירה האסורה ברוסיה, משום פדיון שבויים
או שנאמר, כיוון שהיא החזיקה או סחרה בסמים אסורים, נאמר שראוי שתרצה את ענשה למען יראו וייראו?
(השאלה לשם דיון בלבד)
תודה רבה
איני יודע מהי בדיוק העבירה שהיא עשתה. ובכל מקרה אם העונש שניתן לה הוא לא מידתי בעליל, יש לסייע לה.
תכנים לקריאה נוספת
שאלות בכמה עניינים
לק"י
שלום לכבוד הרב
1. אדם שקורא שנים מקרא כל שבוע,
א. מתי הכי כדאי לקרוא שנים מקרא לפי הרמב"ם
ב. עד מתי אפשר לקרוא שנים מקרא
ג. האם צריך לקרוא בטעמים גם את המקרא וגם את התרגום
ד. האם אפשר להפסיק (ולהמשיך לקרוא רק אחרי שעה נגיד) רק בסוף פרשה סתומה או פתוחה, או שיכול לעצור מתי שירצה
2. לגבי מעשרות כספים ממשכורת וכדו',
א. למי ולאיזה סוג של ארגונים הכי כדאי לחלק מעשרות?
ב. האם אפשר לתת מעשרות להפיץ גליונות תורניים (כגון משכן שילה וכדו' זה נותן לי)
ג. כמה צריך לתת הפרשה של מעשרות.
כיצד על סיעה פוליטית להתנהל עם הסיעות השונות?
סוגיית הבטחות הבחירות והפרתן על ידי מנהיגים ומפלגות צפה ועולה מחדש בעקבות הדרמה הפוליטית שאנחנו בעיצומה בימים האחרונים.
האם להלכה היהודית יש היגד כלשהו בסוגיה אקטואלית זו? את השאלה הזו הצבנו בפני הרב רצון ערוסי, חבר מועצת הרבנות הראשית, רבה של קרית אונו.
להלכה פתרון לתסבוכת פוליטית כדוגמת זו שבה ישראל נמצאת. כך קובע הרב ערוסי: מפלגה שלא עומדת בהבטחתה תיפסל ותוחלף בבאה אחריה. חייבים מידה של 'האמת והשלום אהבו' במסגרת הפוליטית ושמירה על כבוד עם ישראל.
צמצום השבת לערך הסוציאלי בלבד, אינו עולה בקנה אחד עם ההכרה שמדינת ישראל יהודית ודמוקרטית
שאל השואל, איך יעלה על הדעת שבית משפט עליון שנקרא בג"צ, בית דין גבוה לצדק, במדינה יהודית נותן תוקף והכשר למרכולים שפותחים את העסק שלהם בשבת. איפה מה שנקרא שמדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית?
כיצד על זוכה פרס ישראל, ירא שמים, לנהוג כשכופים עליו תרבות של חיבוקים נישוקים או הושטת יד ובמיוחד לנשים?
כיצד על אדם דתי לנהוג במעמדות כאלה של כמו פרס ישראל, והנה יש מצד אחד גברים ונשים שצורת הקשר ביניהם זה דרך חיבוקים ונישוקים, או לפחות הושטת יד בין המינים, בין זכר, בין נקבה. ואז אדם דתי נבוך. אוי לו מיצרו אוי לו מיוצרו.
שגה נציב תלונות הציבור בהוראתו לשר הדתות לקרוא את הרב הראשי לישראל לשימוע לפני הדחה
ראוי להתייחס למכתבו של נציב תלונות הציבור, השופט אורי שוהם, אשר קרא לשר הדתות מתן כהנא, לזמן לשימוע את כבוד הראשון לציון הרב הראשי לישראל הרב יצחק יוסף שליט"א, על כך שהוא מתבטא בעניין רפורמת הכשרות וכן בעניין הגיור, ולדעתו יש לפטר או להדיח את הראשון לציון.
מה צריך לעשות בנושא המצב בארץ?
בהנחה שהמצב בארץ לא פשוט מה דעתו של הרב, האם העם צריך רק להגביר לימוד ותפילה או גם דרך מעשית שתביא לשינוי?
סעיף בתי הדין בהסכם הקואליציוני
בשעה טובה, עכשיו בהסכם הקואליציוני, יהיה אפשר להתדיין בבתי דין לממונות.
האם זאת אומרת שלבית דין יהיה אפשר לכפות את ביצוע הפסק, או אם זה ישאר תלוי ברצון הטוב של המתדיינים?