קביעת מוות אדם ללא גופה
על איזה פרמטרים מסתמכים לקבוע מוות של אדם שאין בידיהם גופה?
החלטה של הרבנים הראשיים לגבי אלוף משנה חממי ע"ה.
א עדויות
ב כמות של דם, שלא ייתכן שהנפגע שרד.
ג חלקי גופה ששרדו, ואין אדם חי בלעדיהם
ד ועוד
תכנים לקריאה נוספת
האם האבלים צריכים לעשות סעודה לאחר שקמו מהשבעה?
בשנים האחרונות נתקלתי במספר מקרים בעדה התימנית שהאבלים עושים סעודה לציבור שפקד אותם במהלך השבעה אחרי שנסתיימה השבעה, מקרים אלו ראיתי בבתי אבלים שקשורים יותר למשנתו של מהר"יק והסבירו לי שככה נהגו בתימן שהאבלים שקיבלו שירות (מזון ושתיה ועוד) מהציבור במהלך השבעה עושים סעודה ביום שקמו מהשבעה על מנת להחזיר לציבור על הניחום שקיבלו ועל העזרה שקיבלו במהלך השבעה והם מודים לציבור בסעודה שהם עושים והם משרתים את המנחמים.
האם עניין זה מוכר לכבוד הרב?
האם ידוע על מקור ברמב"ם או בכתבי מהרי"ק על נושא זה?
האם זה מנהג תימני בלבד?
לבישת בגד חדש בחג, בשנת אבל
אני באבל על אבי שנפטר לפני שבועיים. קניתי בגדים חדשים לפני פטירתו וטרם לבשתי אותם. האם מותר ללבוש אותם לכבוד החג?
כבוד הרב בימי השבעה של אבל
שלום לכבוד מורנו הדגול מה אומרת ההלכה בעניין אבל שיושב שבעה, והרב מגיע לנחם אבלים. האם האבל צריך לעמוד מפני הרב? או שמא בגלל שהוא אבל אינו צריך? האם רשאי? מה היה המנהג בתימן?
טומאת מת
לכבוד הרב מהיכן מגיע העיקרון ההלכתי שכיום כולנו בחזקת טמאי מתים? למדנו שספק טומאה ברשות הרבים, ספקו טהור. לכן, אדם שנשמר כל חייו (כגון כהן) מטומאת מת, אמור להיות טהור. אדם כזה יכול היה להיטמא אך ורק בביה"ח שלו לכאורה דין של רשות הרבים. אם כן, מה הסיבה לחזקת טומאה זו?
טבילה כשהבעל באבל
עלי לטבול מחר במקווה אך בעלי באבל על אימו עד יום שישי, לא ידוע עדיין אם הוא יהיה בשבת בבית או אצל אביו. מתי עלי לטבול? אם אני לא טובלת מחר עד מתי אני צריכה להמשיך את הבדיקות?
השתתפות אבל תוך שנה בשמחות
שלום לרב אבל שנמצא בתוך שנה על אביו או על אמו.
1) האם מותר לו לבוא בשבת אחרי סעודה שניה לג'עלה לבית החתן? ומה לגבי השתתפות בשירה שם?
2) מבקשים ממנו להשלים מנין לחנוכת הבית. מותר?
3) מהו שישתתף בברית מילה ובפדיון הבן כולל ארוחה בלי מוזיקה?
4) מהו שישתתף בחופת בן של חבר קרוב כשהאבל רוצה להחזיר לחבר על שהחבר השתתף בעבר בשימחותיו?
5) מהו שישתתף בחופה של קרוב משפחה יתום מאב כשנוכחותו תשמח מאד את היתום ואת אמו האלמנה?
תודה רבה.
שבת חודש
בס"ד סבתא שלי נפטרה בט' אדר א השנה, והמשפחה רוצים לעשות שבת חודש, הא הם צריכים לעשות זאת בשבת זו הקרובה שזה יוצא ר"ח אדר ב או שזה צריך להיות בשבת הבאה שזה יוצא בדיוק ט' אדר ב, והאם הם צריכים לעשות ביום חמישי הבא סעודת חודש ורק ביום שישי לעלות להר המנוחות, או שהרב יתן לי ימים מדוייקים לסעודת חודש בשבת, לסעודת חודש שבוע הבא, ולעליה להר המנוחות?
תודה מראש
שלושים בחול המועד
1 יום השלושים חל בחול המועד (יט' ניסן).
האם החג מבטל את גזירת השלושים וניתן לגזוז ציפורניים ו/או לכבס, בערב החג?
2 האם סמוך לחג או שאפשר כבר מהבוקר/צהריים?
או שצריך לחכות לאחר חול המועד?
3 במידה ואסור בערב החג, האם יהיה מותר ביום ה-30 (כאמור חל בחול המועד) לגזוז את הציפורניים (בחול המועד) ?
4 ושאלה נוספת לעניין תספורת (לאח של אבא, לא לנו הילדים) האם יכול כבר להסתפר בערב החג בבוקר ?
היות ונהגו לא לעשות מלאכה מחצות היום, בערב חג פסח, ובכלל זה תספורת.