תכנים לקריאה נוספת
השתתפות בשמחות בשנת אבל על אמא ע"ה
שלום כבוד הרב אחי ואני נמצאים בשנת אבל על אמנו ע"ה. בת אחי מתארסת בימים הקרובים בשע"ט. מה המגבלות שחלות על אחי ועלי בהשתתפות באירוסין ( באולם בית הכנסת )? באלו מגבלות יכול אני להשתתף ביום הנישואין ( חופה וקידושין וסעודה )? השתתפות בשבע ברכות ( כגון שבת שבע ברכות במלון )? האם אני יכול לערוך עם רעיתי שבע ברכות לזוג בבוא העת ?
עליה לקבר האב
שלום לכבוד הרב שליט"א
1- מהו מנהג יהודי תימן בקשר לעליה לקבר האב: א - במשך י"ב החודשים ב - במשך השנים שלאחר מכן 2- האם עליה בתדירות גבוהה יותר מזיקה לנפטר או מועילה? חזק וברוך
מסירת מעדר בזמן הקבורה
שלום לכבוד הרב מה הסיבה שבזמן כיסוי הקבר אין מעבירים את המעדר מיד ליד, אלא מניחים את המעדר על הקרקע ואז לוקחים את המעדר וממלאים את הקבר בעפר וכך מעבירים מאדם לאדם.
תודה רבה.
הריני כפרת משכבו
שלום לרב מה פירוש המשפט "הריני כפרת משכבו" בהלכה : היה אומר דבר שמועה מפיו, אומר: "כך אמר אבא מארי, הריני כפרת משכבו", אם הוא תוך שנים עשר חודש.
תודה רבה.
שאלה הלכתית
שלום רב, אשתי סיפרה לי שבעבר עשתה ניתוח בעצם, והיא שמרה באיזה צנצנת מאז חלקיק קטן מהעצם שהוצא בניתוח.
רציתי לדעת האם מבחינה הלכתית מותר הדבר או שמא יש חובה לקבור חלקיק זה. אם אכן ישנה חובה ממש - כיוון שזה מונח בבית הוריה האם רשאים אנחנו להמתין עד שנגיע לשם לשבת, או שמא עלינו מיד להתקשר להוריה שיטמנו חלקיק זה באדמה תיכף ומיד.
בתודה רבה מראש, כל טוב ושנה טובה ומבורכת משה
אדם ערירי שנמצא מוטל ללא רוח חיים בביתו, האם יש לו דין "מת מצוה"?
"מת מצוה קונה מקומו", האם גם אם הוא מוטל בתחום השייך לאחרים?
כיצד מקיימים דיני אבילות בנסיבות שכאלו על מת שאין לו מנחמים?
שני וחמישי בבית אבלים
בשני וחמישי בבית אבלים לא אומרים תחנון
אז כשמוציאים ס"ת איזה נוסח אומרים לפי הבלדי בבית האבלים?