תכנים לקריאה נוספת
אכול ושתו כי מחר נמות לעומת הקדושה המביאה לחיי הנצח
דברי הספד שנשא מו"ר הרב רצון ערוסי יצ"ו על המנוח ר' שלמה סרי מהרצליה
דעת הרמב"ם בענין קדושת חפצים
כבוד הרב שלום,
בתשובת הרב מתאריך ח' אלול תשס"ה הרב כתב: "היהדות גם אליבא דהרמב"ם מקדשת מקום, עצים ואבנים מבחינה הלכתית... הרמב"ם שונה במשמעות שיש לקדושת המקום, העצים והאבנים. ומשנתו בענין זה היא מופלאה, כיצד היא פועלת על שלמותו הרוחנית של האדם". יש 2 דעות בענין משמעות קדושת חפצים. דעה אחת אומרת שזו קדושה עצמותית ממש. דעה שניה אומרת שזה סטאטוס משפטי, הגדרה הלכתית ולא מעבר לכך. מקובל לייחס לרמב"ם את הדעה השניה. לכאורה ניתן להוכיח את זה מכל מיני מקומות, למשל בענין מצות יראת המקדש "ולא מן המקדש אתה ירא אלא ממי שציוה על יראתו". ועוד.
שאלות נוער
שלום לרב, מה לדעתך צריך לענות לנער ששואל שאלות באמונה כמו מניין לנו אמיתת התורה, אמיתת קריעת ים סוף וכו'? מניין לנו שהתורה לא הומצאה בידי בני אדם?
תודה על התייחסות הרב
האם הרמב״ם בתשובות חזר בו מהחיבור?
שלום רב למו״ר,
האם קיימות הלכות שנכתבו במשנה תורה ורבנו הרמב״ם חזר בו מהם בתשובותיו, ומארי זצ״ל הכריע על פי התשובות?
אם כן, אשמח לקבל מספר דוגמות.
תודה רבה, ורב־ברכות למו״ר
השקפה והנהגה
שלום וברכה לרב
לע"ד ישנם מספר זרמים כשרים בעלי "יסוד אמוני משותף" בתורת משה אך הפרשנות והשקפת חייהם שונה זו מזו ומשליכה על בידול בהנהגות בין קהילה אחת לחברתה.
רוצה אני לציין שאני שמח על היותי חי בארץ ישראל.
מאידך ישנם כאלו שיחלקו עליי מפאת כך שמדינת ישראל מונהגת בחלקה ע"י אנשים שאיינם מייצגים ערכים יהודיים אותנטיים.
מצטייר אצלי בראש שישנו ריבון ישראלי מודרני מערבי בשילוב ערכים יהודיים בפן ה-"טקסי" בלבד.
לבוש מסורתי
לק"י
שלום רב לכבוד תורתו!
ראיתי שהרב ענה תשובה בעניין לבוש תימני מסורתי שהרב כתב "ועליו להכשיר את הרקע החברתי הסביבתי, כדי שיוכל ללבוש את לבושו המסורתי."
כמה שאלות..
א. האם יש עניין לחזור ללבוש התימני המסורתי? הן הגברים והן הנשים..
ב. אם ממש בוער לי ואני מאד נמשך ללבוש המקורי, האם אני יכול להתחיל ללכת איתו בלא חשש הילכתי כלשהו?
ג. האם ראוי לחזור למנהג אבותינו ללכת מעוטפים כל היום? בלי קשר ללבוש התימני..
אשמח לתשובה. תודה רבה!