גילוח שיער האשה
לכבוד הרב האם מה שנוהגים שאשה שמתחתנת מגלחת את שיער ראשה זה חיוב, מנהג של קהילות מסויימות או מידת חסידות?
לכבוד הרב האם מה שנוהגים שאשה שמתחתנת מגלחת את שיער ראשה זה חיוב, מנהג של קהילות מסויימות או מידת חסידות?
שלום עליכם הרב.
רציתי לשאול, מהי דעת מארי יוסף קאפח, לגבי קול באשה ערווה. האם זה דווקא בשראה אותה פעם אחת, או שמא מותר אפילו כשראה אותה, וכל האיסור הוא דווקא כשרואה אותה כשהיא שרה, וכדעת הגר"יש אלישיב זצ"ל?
ב. מה הדין כשראה אותה בתמונה, האם גם אז הדבר נחשב שראה אותה בפועל והדבר נאסר, או שמא הדבר מותר וכדעת הגר"ע יוסף זצ"ל? (בפסק הלכה שני שחוזר בו מהפסק הראשון שפסק ביביע אומר חלק א' סימן ו')
לכבוד הרב שלום וברכה האם איש יכול לקחת את אשתו לטייל ולקניות במקומות שאינן צנועים כגון אזור אלנבי דולפינריום בת"א וכדומה. בברכה
ראיתי את תשובתך בעניין רכיבה על סוסים לבנות -
רציתי לשאול האם מותר לרכב (בלבוש צנוע, מדריכה, ללא השתתפות ברכיבות כלליות) בשביל הפעילות הגופנית וההנאה או שרק במקום של צורך חיוני?
תודה רבה.
אני בן 26 ונשוי ב"ה כבר ה' שנים אע"פ גילי יחסית הצעיר יש לי ב"ה ג' ילדים בן, בת, ובן.
שאלתי אם בסיטואציה זו שקשה לגדל 3 ילדים בהפרשים קצרים והמצב הכלכלי גם כן דחוק אם אפשר להשתמש באמצעי מניעה להפסקה לכמה שנים ואם כן איזה אמצעים מומלצים ע"פ ההלכה
תודה רבה
למה הנשים שצריכות לטבול בימי שישי צריכות לטבול במקווה קר ?במיוחד בימי הצינה והקור.
ב: האם זאת בגלל גזרת מרחצאות שחכמים אסרו להתרחץ ביום שבת במים חמים ?
ג :האם כללו חז״ל בגזרת מרחצאות גם טבילה במים חמים?
שלום לרב רצון, נשאלה שאלה ומעניינת היא גישת הרמב"ם ומארי בעניין. ילדתי בשבוע 18 להריון (עובר מת כמובן), שאלו אותי בבי"ח לאן לשלוח את העובר ובקשתי לשולחו לבדיקה גנטית, על מנת לדעת לקראת ההריונות הבאים האם הבעיה שלו הייתה גנטית. היות שהיה לנו קשה נפשית, לא התעסקנו בעניין. עכשיו (לאחר כחודש וחצי) התקשרנו לבי"ח לברר מה עלה בבדיקה הגנטית, ובבי"ח לא הצליחו לאתר את העובר. מזה אני מבינה שמעבר לזה שהוא לא עבר את הבדיקה הגנטית, יש סיכוי רב שהוא גם לא נקבר. האם חשוב לקבור עובר בשלב זה? האם עלי ללכת לבית החולים ולנסות בכל כוחי לאתר אותו ע"מ לקוברו?
שלום כבוד הרב
רציתי לשאול - אני מתפללת תפילה אחת ביום, מנחה. האם בנוסף לברכות השחר אני צריכה גם לקרוא בכל בוקר את קריאת שמע ותפיל 18 כי הן חובה? אני ממוצא תימני (הסבים והסבתות שלי)
תודה.
שלום וברכה לכבוד מארי הנני בחור ישיבה צעיר. דודתי הזמינה אותי בלבד לדירתה, לסעודת ערב שבת. בדירה מתגוררת גם שותפתה, שתיהן בנות 30 בערך. מעבר לאיסור הייחוד, שניתן לפתרון - האם ראוי שאלך לשם לבדי, והרי ציוו חכמים אל תרבה שיחה עם האישה? והרי אהיה שם עימן שעתיים ויותר?
תודה רבה
לכבוד הרב,
שלום וברכה! בראשית הדברים אציין שאני נשואה לתימני ונוהגת בכל ע"פ השו"ע התימני. לאחרונה החלנו בתהליך התחזקות מבחינה רוחנית והחלטנו עלייך כרב שלנו בבחינת "עשה לך רב". לכן בכל שאלותיי אלייך ברצוני לדעת את ההלכה ע"פ התימנים, ואתה ענית לי באופן כללי מאוד!
1. בעניין כיסוי הראש השו"ע מחמיר מאוד. האם אני יכולה להותיר שיער ברוחב 2 אצבעות ולא להסתיר את השיער שבין האוזן למצח?
2. בעניין ראש גלוי וטרנינג ליד אבי ואחיי לא ענית לי. האם מותר?
3. בעניין חיבוקים ונשיקות לאבי ואחיי?