יורנו רבנו
מספר שאלות:
א. מה דינם של אותם חוטי דם (עורקים וורידים) הנמצאים בעופות בירך בשוק ובכנף. ותו"כ אכילה נחשפים. האם אין דינם שצריך להסירם לפני ההכשרה ואם כן אין אפשרות לבשל חתיכות שלמות של העוף?
ב. מה דינן של כליות העוף באכילה? האם ניתן להכשירן יחד עם הירך (כשהן מחוברות ודבוקות בה)? ומדוע במשחטות מסוימות מסירים אותן מו העוף?
ג. מה דינו של מוח עצמות העוף, האם מותר באכילה על סמך הכשרת חלקי העוף קודם הבישול?
ד. מהי המסורת הקדומה בכתיבת "כימי השמים על הארץ" בסת"ם, האם ץ גדולה?
ה. מהי המסורת הקדומה במגילה -
האם עשרת בני המן נכתבים באות גדולה?
האם הקפידו שייכתבו דווקא בראש העמוד?
האם יש פרשה בפסוק "ותוסף אסתר"?
ברוך תהיה
א. אין לחשוש להם.
ב. מצד הדין אפשר להכשירן יחד עם הירך.
ג. כן. כדין בשר שנמלח, שמותר לאכול חי, אך שישבור העצם לפני המליחה, מאחר ומדובר שרוצה לאכול את מח עצם, בלי חליטה.
ד. אכן ב"צד" גדולה וגם במזוזה. ע"פ מארי סעיד יצחק כותבין "צד" רבתי במזוזה אבל לא נהגו ב"חית" עקומה במזוזה.
ה. 1. לא.
2. כתב עץ חיים בשם שכ"ג, שכותבים אותם במחצית העליונה של הדף. אך ראיתי מגילות שהובאו מתימן, שכתובים בכל הדף.
3. לא.
תכנים לקריאה נוספת
הליכה לקברי האבות בקרית ארבע
שלום כבוד הרב שליט"א,
אני דרדעי, ואני מבין היטב את המשמעות של הליכה לקברים, אך השאלה שלי האם גם קברי האבות בחברון בכלל זה, כי אני רוצה ללכת לשם להשתטח.
אם התשובה שמותר ללכת, א"כ ממה צריך להזהר ולהשמר, ומה הדרך הנכונה.
ובכלל, מה יש לענות לאותם האומרים שגם יהושוע וכלב הלכו להשתטח קברי האבות, ומכך מסיקים על כל הקברים.
ודרך אגב, האם זה נכון שהרמב"ם ז"ל הלך לקברי האבות בחברון, או שהאגדה הזאת שוות ערך לאגדה שהרמב"ם בסוף ימיו חזר בו מדרכו ונעשה מקובל גדול.
יישר כח
גילוח בחול המועד
שלום לכבוד הרב ,
אפשר לדעת מה המקורות שמותר להיתגלח בחול המועד ?
לכבוד הר' ערוסי שלומו ישגה
א. דין זה לא ברור לי לגמרי. האם רשאי אני לקדש על מיץ ענבים לדעת הרמב"ם? ומה בדבר מיץ ענבים ללא שום תוספות (אף ללא סוכר) רק שהוא מבושל (KEDEM)? ואם אחר מקדש עבורי?
ב. אין לי שום אפשרות מעשית לבנות סוכה וזאת מפאת מיקום הדירה. האם אני מחויב לנסוע לבית הורי המרוחק שעה נסיעה מביתי כדי לאכול ארוחת קבע בימות חול המועד?
חשש שעטנז בקנייה באינטרנט
אם אני מזמין בד מאתר אינטרנט שבתיאור כתוב שזה עשוי מ100% צמר, אפשר לסמוך על זה?
האם יש הבדל אם מדובר באתר של נכרים או יהודים לעניין נאמנותם על מה שכתוב או שניתן לסמוך על החובה המסחרית שלהם לספק נתונים נכונים?
השבת אבידה
שלום, אני מתנדבת במד"א ומצאתי וסט שהיה במשך שבועיים על כסא במטבח. תליתי שלטים של השבת אבידה אבל אף אחד לא פנה אלי {כבר חודש ימים}. בנתיים כבר הורידו את השלטים.שאלתי היא האם אני צריכה לתלות שוב את השלטים? האם מותר לי כבר להתשמש באיבדה ובמידה ויפנו אלי להחזירה או שמה אני צריכה לשמור את האבידה בצד ולא לעשות בה שימוש.
בתודה מראש, אור.
בעניין ברכת בלבנה
לק"י
שלום לכבוד הרב
2 שאלות בעניין ברכת הלבנה.
1) האם ניתן לברך את ברכת הלבנה עוד כשיש קצת אור יום או שמא צריך לחכות לזמן של חושך ממשי ( האם מותר לפני השקיעה בכלל, כי בד"כ בתחילת החודש הלבנה ממש סמוכה לשמש)?
2) האם הרואה את הלבנה בחידושה בשבת יכול לברך ברכת הלבנה בערב שבת או שצריך לחכות עד לצאת השבת? (כאשר לא בטוח שיראה אותה בצאת השבת!)
עלייה להר הבית
ברשתות רץ סרטון וידאו כזה:
מלמד מספר סיפור שקרה עם אחד מתלמידיו:
האב אמר לבנו, שלא לעלות להר הבית, כי יש בעיה הלכתית.
האמא הציעה ללכת לשאול את הרב רצון ערוסי.
התקשרו לרב רצון ערוסי ושאלו אותו. אמרו, שהבן רוצה לעלות להר הבית עם המלמד שלו.
הרב אמר אמר להם: שיעלה.
האמא הוציאה את הבן מהלימודים, לקחה אותו למקווה ומשם להר הבית (הבן בכיתה ד', בן 10).
שאלות:
1 האם זה נכון?
2 אם כן, למה הרב התיר להם?
הרי הרב מתנגד לעלייה להר הבית...
דיני חימום בשבת על פלטה
בס"ד ד אייר תשע"ב
לכבוד כבוד מרן מורנו ורבינו ועטרת ראשינו ה"יו
1.תודה על התשובה לגבי חימום בשבת
שאמרת שאפשר לחמם על גבי מיחם
רציתי לשאול אם אפשר לשים תבנית מלאה מים חמים על גבי פלטה בהגבהה
ועליה לשים רשת ולהניח את התבשיל בשבת
בכבוד רב ובברכה
2.רציתי לדעת מתי יצא לאור ספר הלכות שו"ע המקוצר כמו שהוציא הרב ראצבי הי"ו
לדעת רבינו הרמב"ם ולהלכות בין זמנינו כמו שמורנו הרב מנחה אותנו
בתודה ובברכה
"והגדת לבנך", האם קטן רשאי לקרוא ההגדה או ההלל ולהוציא את הגדולים ידי חובה?
כיצד הסומא יוצא ידי חובת מצוות קריאת ההגדה שהינה מדאורייתא?
מדוע לא קבעו חכמים ברכה על קריאת ההגדה כפי שקבעו על מקרא מגילה?
האם קריאת ההלל היא מדין המנון של הלל או מדין אמירת שירה?