פירוש הרמב"ם למשנה - פרק עשירי מסכת סנהדרין - פרק חלק 03
שיעור 03- עמ קמא וממה שראוי שאזכיר - עמ קמה לעניני הפרק
לק"י כבוד מו"ר שלום וברכה,
יורנו הרב מהו הטעם להקרבת קורבנות בהמה ועוף לפי שיטת הרמב"ם? הרי הקב"ה בודאי לא צריך את בשר הבהמה ומדוע לא די בתשובה או
תודה בדרך שלא "תקפח" חיי בהמה? אני מקוה שהסברתי היטב, שכן שאלתי היא בעקבות שאלה שנשאלתי על ידי חבר לא דתי שמעונין לדעת מה שורש הענין? וגם אם זה להכשיר את נפש מביא הקורבן אז למה דוקא דרך מנגנון שהוא על חשבון מישהו אחר? (הקורבן)
הקרבת בעלי חיים היא מסר בשביל האדם המקריב, שהוא מקריב את בהמיותו (=בעלי חיים), כלומר מקבל על עצמו לרסן את יצריו הבהמיים, כדי שיזכך את נפשו וידבק ביוצרו, ובכך יזכה לחיי האמת והנצח.
שיעור 03- עמ קמא וממה שראוי שאזכיר - עמ קמה לעניני הפרק
פורסם לראשונה באתר ערוץ 7 http://www.inn.co.il/News/News.aspx/238621
בקרית אונו אבלים על שריפתם במהלך השבת האחרונה, זמן קצר לפני כניסת חג השבועות, של שני בתי כנסת ובהם שמונה ספרי תורה וספרי קודש רבים.
ביומן ערוץ 7 שוחחנו עם רב העיר, הרב רצון ערוסי, הנערך להלוויה המונית שתתקיים בימים הקרובים לגווילי הספרים.
שלום לכבוד מורינו ורבנו.
מה עמדת הרב בנושא השוני בהשקפה בין ישיבת הר המור ובין ישיבת מרכז הרב?
הרי הפיצול היה בתשנח, עוד בחייו של מארי זלה״ה, והוא לא אמר מה דעתו?
למעשה מה הרב אוחז שעדיף ללמוד, אם כי ב״ה זה כמובן בחירה בין טוב לטוב.
אשמח לתשובה מכבוד הרב, שתניח את דעתנו, בידיעה שהרב עם כל חוכמתו יידע לומר לנו מה/ כמי ההנהגה הראוייה, בשיטתו של הראי״ה ובנו הרצי״ה זצ״ל.
מה עשה כלב כשפרש מהמרגלים והלך להשתטח על קברי אבות האומה?
האם ישנם מצבים הלכתיים שנזקקים לעלות לקברות הצדיקים? אם כן, מה התרומה של הפעילות הזו לחיזוק האמונה?
כיצד ניתן לנתב את הנהירה ההמונית של הציבור הרחב לקברות הצדיקים ללימוד הכללים ההלכתיים הנכונים בעת שכזו תוך בלימת השפעת התופעות השליליות הנגרמות בביקורים אלו?
שלום עליכם,
הרבה פעמים נראה כי קיימים המון פירושים של רשי כבעלי הגשמה.
למשל בצלמו- בדפוס שלו. רבינו במו''נ א א מסביר את ההשכלה .
האם רש''י הטמון בהגשמה לפי זה? מה ההשלכות של זה?