תכנים לקריאה נוספת
1 מה הברכה על קובנה מלווח ג׳חנון ?
2 האם יש הבדל בין קובנה בסיר או גחנון בסיר , שמתבשל בהבל שלו או אין הבדל?
ברכות נשים
האם נשים מברכות עוטר ישראל בתפארה, האם זה ברכה מיוחדת לגברים ומאיזה טעם הרי לשניהם יש כיסוי ראש?
השכרת רכב, מאכל המזיק לבריאות, פסלון בצורת אדם
א אדם השוכר רכב מחברת השכרה, וחברת ההשכרה נותנת ביטוח רק לשוכר הרכב בעצמו, ושוכר הרכב נתן לחברו לנהוג ברכב וחברו עשה תאונה והזיק לרכב, האם מותר לנהג לומר לחברת ההשכרה שהוא נהג ברכב וכך יפטר מתשלום? ואם חברת ההשכרה לא מבררים מי עשה את התאונה האם חייב לומר לחברת ההשכרה שהוא לא היה נהג הרכב?
ב האם מותר לברך על מאכל המזיק לבריאות אבל יש לו הנאה ממאכל זה? האם בגלל שמאכל זה הוא מזיק לבריאות לא ראוי לאוכלו ולכן המברך עליו מברך ברכה לבטלה, או שמא כיוון שמאכל זה גורם לו הנאה ( למרות שמאכל זה מזיק לבריאותו) אפשר לברך עליו?
ברכות.
לק"י
לכבוד הרב שלום
בעניין קדימות ברכה למעשה , הרי ראינו בדברי רבינו בהתייחס לנט"י כי קודם יברך אחר יטול וכן בשו"ע קנח בעניין זה וא"כ מהו מקור רוב העולם שלא לנהוג כך אלא ההיפך
כמובן שבקשתי ללמוד משיטת רבינו
בהערכה לפועלך למען הכלל
ברוך וברוך שמו
לרב שלום האם הרמב"ם סבר כמו מרן עובדיה יוסף שעניית ברוך וברוך שמו נחשבת להפסק בברכות שיוצאים בהם לידי חובה או שהוא סבר כמו הגאון הרב משאש שזה לא הפסק?
האם רשאים לברך כל יהודי בברכת כהנים בכל זמן שירצו?
האם ברכת כהנים מסורה אך ורק לכהנים וטעונה נשיאת כפיים באופן מיוחד ותנאים נוספים?
היש הבדל בין המתכון המיוחד למצוות נשיאת כפיים ע"י הכהנים לבין ברכת הדיוט בלשונות מפסוקי התורה?
כיצד התורה מאפשרת לכאורה התיווך של הכהנים בין ישראל להקב"ה בניגוד לתפיסה היסודית שביהדות השוללת מכל וכל פניות עקיפות אל ה'?
וידויים+ברכת הגומל
1 כיצד אישה עושה תשובה ווידוי, האם גם לה 10 וידויים בכיפור או לה מסלול חופשי?
2 האם אדם שנמצא חיובי לקורנה ללא תסמינים חייב בברכת הגומל לאחר שיחלים ?
הרב המקרא את החתן בברכת הארוסין, האם אין לחשוש לאמירת שם ה' לבטלה?
מדוע נקבע בהלכה שהיו מקרין במקרא ביכורים את מביא הביכורים והרי יכול לקרוא מתוך ספר תורה (תורה שבכתב)?
באילו נסיבות נוספות מצינו הלכות שנפסקו ע"י גדולי חכמי ישראל, המורות על קרוי אדם אחר בשם ה' ללא כינוי?
היש מקום בימינו,לאור שינוי הנסיבות לכאורה, לעקור ההלכות בגלל שפשטו בקרב עדות אחרות מנהגים אחרים?