.סדרת שיעורי הרב יוסף קאפח זצ"ל על אגרות הרמב"ם - אגרת תימן, אגרת תחית המתים, מאמר קידוש השם, אגרות לתלמידו ר' יוסף, נספחים רפואיים
בשיעורים אשר יצאו בדיסק על ידי מכון מש"ה מוסיף הרה"ג יוסף קאפח זצ"ל רקע לנלמד ומרחיב בהסבר רחב ממה שכתב בהערותיו על הספר. הלימוד חי קולח ומעניין, וגם השואלים מוסיפים עניין וידע בחומר הנלמד. הרב מדבר עברית בהיגוי תימני, ולפעמים עברית בהיגוי ספרדי.
ההקלטה באדיבות הרב אבשלום עדן,יחיאל קרואני ותמיר רצון. הפקה וניהול: שלמה חמדי. עריכה: איתמר כהן.
תכנים לקריאה נוספת
תכלית הבריאה והנבראים
שלום לכבוד הרב.
מעיון במורה ובהקדמות למשנה נראה שהרמב"ם מתייחס באופן דואלי לסוגיא.
לסמוך על הנס או לבטוח בה'?
כיון שאנחנו עומדים לפני ימי החנוכה שבהם אנו מברכים הרבה שעשה ניסים לאבותינו.
אך עם זה יש קושי- חז"ל אומרים אין סומכין על הנס מול הכלל הזה לעומת זו יש מידה מאוד חשובה בעבודת השם הביטחון בה' כמו שכתוב 'השלך על ה' יהבך והוא יכלכלך' וכן 'הבוטח בה' חסד יסובבנו'
אם כן איך שני הדברים מתיישבים? אם אני בוטח בה' זה לכאורה גם לרבות ניסים ולעומת זאת הכלל אומר שאין לסמוך על הניסים?
השקפת מרן גאון הדור רבנו חיים כסאר זצוק"ל
לכב' הג"ר רצון ערוסי שליט"א.
בזמנו כתבתי לרב שמרן הגר"ח כסאר פסק לומר הלל ביום העצמאות וחייב תלמידי ישיבה להתגייס לצבא ולא להשתמט. הוא טען שאדרבה, תלמידי ישיבה מחוייבים להתגייס לצבא יותר משאר האנשים כיוון שזכות התורה מגינה עליהם. הרב ענה לי שהוא יבדוק את הנתונים המעניינים האלה אצל תלמידו הרב משה עתארי שליט"א.
רציתי לשאול אם אכן יצא לרב לבדוק את הדברים האלה?
ברוך תהיה!
מה דינו של נהג שנרדם בנסיעה ועקב כך גרם להרג הנוסעים ברכבו?
כיצד מתייחסת ההלכה לשפך הדם הנוראי, האם יחשב הנהג כרוצח בשוגג החייב בגלות לעיר מקלט או כרוצח קרוב למזיד ויהיו חייו תלויים לו מנגד?
האם יתחייב אותו נהג גם בדיני ממונות לפצות את בני המשפחה שמטה לחמם נשבר עקב אובדנו של האב המפרנס?
לאור חשיבותו המיוחדת של ערך קדושת החיים ביהדות, מה מוטל על ציבור שלומי אמוני ישראל בעת הזאת?
ביאת המשיח כעיקר
לכבוד הרב,
ידוע שהרמב"ם מונה את ביאת המשיח כאחד מעיקרי האמונה. טרם זכיתי להבין את המקור לכך, ודומני שתמהו על כך רבים.
1. אין נימוק הגיוני שעל פיו ביאת המשיח מהווה עיקר בדת ויסוד שעליו מושתת הבניין כולו, ושבהתמוטט היסוד מתמוטט הבניין, כמו מציאות ה', תורה משמיים וכו'. לכאורה ניתן לקיים דת על כל ציוויה גם בלי אמונה בגואל.
אגרות קודש
האם יש ענין להשתמש באגרות קודש?והאם מותר להשתמש באמצעים אלו?
האם יש בזה אמת כמו שחסידי חב"ד אומרים? ואם כן איך יכול להיות ששאלתי שאלה וענו לי באגרות קודש תשובה שהיא לא נכונה לגבי בכלל?
ובכלל האם זה לא סותר את הענין של "תמים תהיה עם ה' אלוקיך"?
אשמח מאוד אם הרב יפרט לגבי ענין זה ,תודה רבה.