סדרת שיעורי הרב יוסף קאפח זצ"ל על תורת חובות הלבבות אשר חיברו רבנו בחיי בן יוסף בן פקודה.
"ספר חשוב זה התפרסם בין הלומדים בזכות דברי מוסריו הנעלים, המרוממים את האדם, ומנתקים אותו מרדיפה אחרי החומר. מטרתו העיקרית היא המוסר והשלמות הנפשית האנושית אשר בלעדיה האדם איננו אדם" (מתוך הקדמת הרב יוסף קאפח לספר)
בשיעורים אשר עובדו לסדרת דיסקים על ידי מכון משה מוסיף הרה"ג יוסף קאפח זצ"ל רקע לנלמד ומרחיב בהסבר רחב ממה שכתב בהערותיו על הספר. הרב קאפח מלמד את הספר על פי שיטת המחשבה של חכמי תימן הקדמונים, כך שבשיעוריו יזכה הלומד להבין את דברי המוסר שבספר וגם את שיטת המחשבה של המחבר. הלימוד חי קולח ומעניין, וגם השואלים מוסיפים עניין וידע בחומר הנלמד. הרב מדבר עברית בהיגוי תימני, ולפעמים עברית בהיגוי ספרדי.
ההקלטות באדיבות יחיאל קרואני ור' מאיר קאפח. הפקה וניהול: שלמה חמדי. עריכה: איתמר כהן.
תכנים לקריאה נוספת
איוב, היה או משל היה
כיצד נכון להתייחס למחלוקות קוטביות בין חכמי ישראל פרשני המקרא?
שאלות מספר לכבוד הרב
לק''י
לכבוד הרב רצון ערוסי יצ''ו
א) מה לעניין השגחה פרטית והשגחה כללית, הישנם בהשקפת רבנו הרמב''ם?
ב) ואיך התייחסו לעניין ההשגחות בתימן?
ג) איפה אני יכול לראות ברבינו את כל תוקפתו נגד השדים, והרוחות!
ד) חוץ מהרמב''ם מי עוד הולך בגישתו, שהרוחות והשדים הם לא אמיתיים!
תודה רבה
ידיעת ה'
בס"ד לק"י
מה ההוכחה שאין דבר מוגבל נצחי, מוגבל קדמון, מוגבל לא נברא. שהרי הרמב"ם אמר (יסודי התורה, א,ב) "ואם יעלה על הדעת שהוא אינו מצוי אין דבר אחר יכול להימצאות" משמע שיש דרך להוכיח שכל דבר מוגבל מחודש.
שאלתי היא מה ההוכחה?
ערב יום הכפורים התשס"ט-לפני ה' תטהרו, כיצד?
מהו המשקל של ההתפייסות בין אדם לחברו בתהליך הטהרה?
הלכה היא: ש"צ לא מוציא ידי חובה את שיודע חוץ מראש השנה. האם דין זה גם בוידוי הש"צ והרי לא ניתן למנות שליח לוידוי האישי?
עיטוף בטלית מבעוד יום להקבלת היום הקדוש, האם חייב בברכה ומה עם עיטוף דומה לקדושת השבת?
תאונות דרכים קטלניות המתרחשות יום יום הן "מכה מן השמיים", האומנם?
הנכון הוא לתלות את הארועים הקשים והרעים ברצון ה' לפגוע בנו או בגורל שלא ניתן להימלט ממנו?
מה ההבדל בין נזקי בעלי חיים לבין נזקי אדם ומדוע קבעו חכמי ישראל שאדם מועד לעולם אף כשהוא ישן?
מה מוטל על גדולי ישראל כדי לסייע לציבור שלומי אמוני ישראל להפנים את ערך "קדושת החיים" ע"מ להפחית הקטל בכבישים?
היש לתלות פגעים קשים אלו בהסתר פנים שבא מהתופעה הרווחת ש"אין אלוהים" ולכן "איש הישר בעיניו יעשה"?