כשרות
שלום כבוד הרב,
אני עושה חליטה כרבינו בפולקה עוף אחרי בישול במרק נמצא בין עצם לבשר משהו אדום - שחרחר (דם מבושל?) מה דינו עוד שאלה:האם יש אפשרות לעשות בשר טחון אם עושים חליטה?
תודה
שלום כבוד הרב,
אני עושה חליטה כרבינו בפולקה עוף אחרי בישול במרק נמצא בין עצם לבשר משהו אדום - שחרחר (דם מבושל?) מה דינו עוד שאלה:האם יש אפשרות לעשות בשר טחון אם עושים חליטה?
תודה
שלום לכבוד הרב!
1. בסעודה משפחתית כאשר יש לדוגמא 2 זכרים ו3 נקבות, האם הנשים מזמנות לעצמן?
שלום
1.המטבל חתיכת תפוח בדבש ( השאלה עלתה לנו בראש השנה) האם צריך ליטול ידיו בברכה מדין טיבולו במשקה
1. האם יש בעיה ליטול ידיים רק לאחר שאני מתפנה בבוקר?
2. למדתי שאסור לגעת בשום דבר לפני שנוטלים ידיים בבוקר. מה לגבי משקפיים?
3. האם יש בעיה ליטול ידיים בכיור בשירותים?
האם בן קטן יכול לברך את הברכה בקול רם ולהוציא את אביו ואחיו הגדולים? (לפי פסיקת הרב יוסף קאפח) בבקשה הפניה למקורות.
לק"י שלום עליכם מארי!
מתי מברך כל ברכה, לפני העשיה, תוך כדי, או אחרי העשיה? בתומ"ר
שלום הרב
למדתי שהברכות של טובת עולם הזה לפי הלכות תשובה פרק ט רק לציבור ולא ליחיד. הראיה כי הלשון בפרק לשון ציבור כלל. אבל ראיתי במאמר תחיית המתים (שילת עמוד שע שורה 10) שזה גם ליחיד. מה הרב חושב?
האם נשא של הנגיף קורונה שלא חש בשום תסמין של המחלה. כאשר החלים ואינו נשא יותר של הנגיף, האם צריך לברך הגומל?
שלום לכבוד הרב הרב ענה מה מנהג עדתו, ואני שואל האם מנהג עדתינו (יהדות חבאן) הוא נכון או בטעות יסודו? אציין כי חיפשתי את התשובה בעצמי וראיתי כי כך אומר רבנו חננאל (עירובין מ:) ולא ברור האם הרמב"ם בהלכות שבת פכ"ט הלכה ג' מתייחס להלכות הקודמות שבאותו פרק או שזו הלכה לכשעצמה ואין קשר לקידוש על הכוס. אודה לרב שיתייחס שוב לשאלתי, וגם לשאלת הוצאת ידי חובה את הנשים שלא ברכו. בברכת פורים שמח לרב ולכל בית ישראל.