אבילות
האם יש ענין לעשות אזכרה כל שנה כפי שעושים ספרדים ועדות אחרות ?
מה דין האבלות על אביו לאחר השלושים בעיקר בנושא תספורת? תודה ובשורות טובות
אם גערו בו, לאחר השלושים, לפי עיקר הדין, מותר לו להסתפר. יש שהחמירו להמתין עד כשלושה חודשים.
האם יש ענין לעשות אזכרה כל שנה כפי שעושים ספרדים ועדות אחרות ?
שאלה לגבי דיני אבלות על על שנפטר.
מה המנהג על גזירת ציפורניים,תספורת, לבישת בגד חדש בתוך השלושים יום.
לרב שלום! האם הקבורה בקומות הנהוגה היום בסדר מבחינה הילכתית. לכתחילה?
שלום לכבוד מארי אבל על אביו. לאחר שלושים יום מציק לו שער ראשו האם מותר להסתפר? בהלכות אבל פרק ו' הל' ג' כתוב:חייב לגדל שערו עדשישלח פרע או עד שייגערו בו חביריו. במקרה דנן אין גידול פרע. ועוד ילמדנו רבנו מנהג אבותינו בתימן בנושא הזה.
אבלים שחל עליהם גזירת שלושים, האם נתיר להם בנסיבות אלו לרחוץ אף ביום השבת?
מתי מפעילים את הכלל: "מקצת היום ככולו", האם דווקא ביום השביעי לאבילות או אף בשאר ימי האבל?
שלום לכבוד רב
רציתי לשאול לגבי אזכרה של אדם ביום פטירתו מהו המנהג הנכון יש כאלה שנוהגים לעלות לקבר ביום ובלילה לעשות את הסעודה ויש כאלה שמקדימים את הסעודה לערב לפני יום העליה לקבר כדי שהסעודה עם הלימוד תהיה גם ביום הפטירה.
2. ומה הדין לגבי אשה האם מנהגנו שאינן הולכות כלל לבית קברות
מחר תתקיים הלווית חלל צהל אלוף משנה חממי אסף כשגופתו עדיין חטופה ביידי החמאס כיצד ההלכה מתייחסת לעניין זה?
אבא שלי נפטר ביום יח'באדר ב' התשעא . האם חג הפסח מקצר את תקופת ה30 ? כלומר האם מותר לי להסתפר ולהתגלח עם כניסת החג ? מתי מסתיים ה30 ? האם מותר לנו לעלות לקברו של אבי במהלך חודש ניסן ? האם מותר לעלות לקברו של אבי כאשר אין עדיין מצבה ?
הזדמן לי לנחם יהודי מעדות אשכנז שישב "שבעה" ובמקום נכח גם כב' הרב רצון ערוסי. הצלחתי לשמוע ממנו רק חלק ממהסבר המאלף בדבר ההבדל בין פסוקי הניחום של האשכנזים (המקום ינחם אתכם עם שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד) לעומת הפסוק הנאמר ע"י הספרדים (מן השמיים תנוחמו). החלק ששמעתי דיבר על ההבדל בין האשכנזים והספרדים לגבי מקור הנחמה אך שמעתי רק חלק מהדברים. הדברים עשו עלי רושם חזק ואודה לכם מקרב לב אם ניתן לשלוח לי את ההסבר במייל לפי הכתובת:[email protected].
כבוד הרב אבי אבל בשנתו הראשונה (לאחר ה -30) האם יש מגבלה כלשהיא לגבי אירוסין/נישואין במידה ולא נקבע אף תאריך עד כה? ע"פ מנהגי תימן.
בתודה מראש.
האם מותר לנסוע לשבת לבית מלון למנוחה במהלך השלושים (כמובן שלאחר השבעה) האם ניתן לרכוש במהלך שנת האבל נעליים חדשות במקום זוג ישן שהתבלה? .