זמני תפילה וקרית שמע
שלום וברכה לכבוד מו"ר יגדיל תורה ויאדירה.
אנו גרים בישוב בבנימין בו מתקיימים מניינים שונים לתפילת שחרית:
1. מתקיים מניין וותיקין בו מעלים מידי פעם שליח צבור צעיר לימים שלא נתמלא זקנו.
2. מתקיים מנין נוסף בשעה קבועה 05:50 עם שליח צבור מבוגר באופן קבוע.
אנו נוהגים ללמוד משנה משעה 05:00, לקרוא קרית שמע סמוך להנץ החמה ומצטרפים למניין ב 05:50.
שאלותינו הן:
א. האם אנו נוהגים כשורה לדעת רבינו ?
ב. האם לדעת רבינו הקפידה היא על קרית שמע סמוך להנץ או תפילה כוותיקין ?
ינחנו מו"ר בדרך אמת לעבדו בלבב שלם.
א-ב. לפי רבינו, הנהגתכם היא הקרובה יותר לאמת. אבל כבר אמרתי, פעמים רבות, שאנו יכולים בימינו, לאפשר, באופן מזדמן לנער, שטרם נתמלא זקנו להתפלל כש"ץ כדי לחנכם.
ולכן אם יכולתם לקיים שיעור משנה, ולהשתלב במניין של ותיקין, מבלי לפגוע בהיקף השיעור במשנה, זה עדיף יותר, כי יש שני עניינים, ק"ש בזמנה, ויש עניין של תפילה בהנץ, כדי לקיים ייראוך עם שמש.
אלא שלפי אבותינו, הנץ אינו זמן מדויק והוא משתנה מיום ליום.
תכנים לקריאה נוספת
נוכחות עשרה בתפילה או דווקא היותן פעילים בה?
לרב שלום!
א. לא מצאתי דבר ברור לשיטתנו, האם יכול הש"ץ להתחיל החזרה קודם שסיים העשירי תפילתו (כדעת מהר"ם בתשו' הובא בהגמ"י אות ח וכ"פ בילקו"י) גם אם אין עשרה שיענו אמן. (ודלא כמרן קכד, ד).
ב. האם אפילו ישן? (כמסקנת הילקו"י שם ח"ב עמ' עו להקל ע"פ מרן, ודלא כמ"ב והט"ז ועוד)?
הליכות בוקר
יורני מורי, מה סדר נטילת ידיים בבוקר? האם מותר להתפלל בחדר שגם ישנים בו?
תודה
בשכמל"ו
ראיתי אנשים שאומרים בשכמל''ו אחרי שהחזן אומר ברכו לפני עלינו לשבח במקום לענות....
האם זה נכון?
לשם ייחוד
האם ניתן לומר מיבלי להבין את הנוסח של לשם ייחוד, או שעדיף למי שלא מבין לא לומר ושב ואל תעשה עדיף.
תפילה
תשעה שהתחילו להתפלל תפילת לחש ביחיד והגיע עשירי, השלים ק"ש וברכותיה והחל תפילת ש"ע בקול רם על מנת לומר קדושה. לאחר קדושה המשיכו היחידים כל אחד בסדר היום. האם על שליח הציבור לומר קדיש לאחר שסיים את תפילתו? האם הדבר מותנה בכך שהתשעה ימתינו לו עד שיסיים ?
תפילין הפטרה ושליחי ציבור...
1) מאיזה גיל מותר לילד להניח תפילין?
2) מאיזה גיל מותר לילד לקום כחזן ולהוציא את האחרים? (מתפללים).
3) מאיזה גיל מותר לילד לקום הפטרה?
נפילת אפיים במנחה
אנחנו בית כנסת באלאדי- רגילים להתפלל מנחה וערבית "סמוכות" לפעמים אנחנו מסיימים מנחה לפני השקיעה.
האם נהוג לומר נפילת אפיים לאחר מנחה במקרה כזה?
תודה
הבהרות לשאלות בנושא התפילה
לק"י
שלום כבוד הרב,
א. בשאלתי הקודמת שאלתי לגבי המתפלל וידיו לוטות האם פטור מנטילה. בתשובתו (הן באודיו והן בכתב) כבוד הרב התייחס במפורש לנטילה שלפני תפילת שחרית. האם יש הבדל בדין זה בפרט ובשאר הדינים בכלל בין הנטילה לפני שחרית ובין הנטילה לפני מנחה או ערבית?
ב. בשאלתי לגבי דברי הרמב"ם: "כריעה האמורה בכל מקום-על הברכיים" לא התייחס כבוד הרב לעובדה שרבינו אמר שהכריעה על הברכיים. מדוע איננו כורעים את חמש הכריעות שבתפילה על הברכיים?
בברכה
הלל
לכבוד מורנו הרב רצון ערוסי שליט"א מה הסיבה שהלל גמור נהגנו לומר בקירוי והלל בדלוג לא בקירוי? האם כשקוראים הלל גמור (שאז רק החזן אומר) אני צריך לומר בלחש את הפסוקים או שבעניית "הללויה" מספיק כדי לצאת י"ח?