עצי בשמים ועשבי בשמים זו אחר זו
שלום לרב אצלנו בבית הכנסת אחרי התפילה אדם עובר עם "עצי בשמים" ועם "עשבי בשמים" כדי לזכות את הציבור בעוד שתי ברכות. האם מותר לברך שתי ברכות אלו זו אחר זו או שעדיף לברך רק ברכה אחת?
תודה רבה.
שלום הרב.
אם אני באמצע ברהמ"ז, תפילת הדרך וכדו' ואני שומע חבר לידי מברך - האם עלי לענות אמן על ברכתו או להמשיך בברכתי? ובאיזה מקרים?
בתודה
עליך להמשיך את ברכתך עד תום, ואין להפסיק בשביל לענות אמן. העוסק במצווה פטור ממצווה ואין מעבירין על המצוות. זוהי שיטת הרמב"ם והרמ"א, וכך אני נוהג.
שלום לרב אצלנו בבית הכנסת אחרי התפילה אדם עובר עם "עצי בשמים" ועם "עשבי בשמים" כדי לזכות את הציבור בעוד שתי ברכות. האם מותר לברך שתי ברכות אלו זו אחר זו או שעדיף לברך רק ברכה אחת?
תודה רבה.
1 נטל ידיו לסעודה , ואכל כביצה פת עם מעט טחינה
אלא שלאחר זאת הצהיר שאין בדעתו לאכול עוד פת בסעודה זו
ואף סילק את יתר הפת מלפניו.
האם יהיה עליו לברך כעת על האורז סלט והבשר המונחים לפניו ?
2 ואם כן,
האם הוא הדין גם כשלא סילק את הפת
אלא רק גמר בדעתו שלא לאכול יותר לחם בסעודה זו ?
אם חובה זו נובעת משיקולי הגיינה, מה הקשר לנטילה בכלי כולל ערוי שלש פעמים מיד ליד?
לדעת מרן השו"ע המחייב ליטול ידים לשם סילוק רוח רעה, האם יש לפעול עפ"י כללי נט"י כמתחייב לגבי הסעודה?
ומה עם בזבוז המים הכרוך בנטילה שכזאת במיוחד למי שעשה צרכיו רק "מים קטנים"?
לעס את הפרי בשביל הנוזל שבו, האם יברך "שהכל" או "בורא פרי"?
כבוד הרב שלום וברכה,
רציתי ברשותך לשאול אותך מספר שאלות:
1. אם אני שותה תרופה טבעית/לא טבעית אבל היא נוזלית או שאני לוקח כדור האם אני צריך לברך לפני? (את התרופה הנוזלית אני שותה בלי מים אלא רק אותה)
2. אני משתדל לא לאכול/לשתות לפני התפילה, אבל לאחרונה נאמר לי שכפית דבש בבוקר זה טוב מאוד ומחזק. האם אני יכול לאכול את הדבש לפני התפילה? (אחרי ברכות הבוקר) והאם אני טעון ברכת 'בורא נפשות'?
3. הרבה פעמים אני שותה כוס אחת (פלסטיק- חד פעמי) ולא יודע אם אני צריך לברך 'בורא נפשות' או לא,
רציתי לדעת מה אני אמור לעשות?
שלום הרב.
מה עלי לעשות במקרה בו אני הולך לבית הכסא לפני הארוחה? האם אני נוטל ידיים פעמיים או שאני נוטל פעם אחת ומברך עליה - וכך פוטר את נטילת הידיים שלפני הארוחה?
בתודה...
שלום לכבוד הרב!
רציתי לדעת האם לדעת הרמב"ם יש מקום לברכת הגומל על ניתוח קטרקט?
תודה
שלום כה"ר.
1)לפי מנהגנו, מתי מברכים על נטילת ידיים, לפני או אחרי, בין לתפילה בין לאכילת פת?
2)האם צריך ישר ליטול כשקמים בבוקר?
3)מתי צריכה לברך הטובלת במקווה, לפני או אחרי נטילת ידיים?
4)גבר שטובל, האם מברך על הטבילה?
תודה רבה
האם צריך לעמוד כאשר מברכים על ברק ורהעם ששמעים מה המקור המדויק
1. איך אני נוטלת ידיים לפני האוכל או אחרי השירותים אם אין לי נטלה? האם אפשר ליטול מהברז?
2. רצתי לדעת מה זה בדיוק מעשר.
א. כמה נותנים?
ב. למי נותנים?
ג. לתת הכל ביחד למקום אחד? או לחלק לכמה מקומות?
ד. לתת בפעם אחת בחודש או לחלק לכמה פעמים? ה. איך זה משתלב עם צדקה רגילה? להמשיך לתרום כל יום? אם יש עוד פרטים והלכות בקשר לזה שלא שאלתי אשמח לדעת.
תודה רבה.
לכאורה לא צריך להפריד כמו שהרב כתב כאן
https://www.net-sah.org/faq/33132
אלא די בברכה אחת על הכל משום שהיוגורט בא כעת עבור הגרנולה כמו פת ומליח...
2 ומדוע לא נחוש לברכה שאינה צריכה ?