ת"ח שצועק בשיעור
שלום מארי, בתור ש"ץ, כאשר אני מתפלל את תפילת חזרת הש"ץ, אני צריך ומחויב להמתין שיכלה ה"אמן" מפי קהל המתפללים לאחר כל ברכה, ורק אז להתחיל את הברכה הבאה?
במידה ואיחרתי לתפילת שחרית או שהתפללו מהר מדי, האם יש ענין להשלים את הפסוקי דזמרה שלא הספקתי לומר בתפילה עצמה, לאחר התפילה?
תודה
לפי עיקר הדין לא, כי הם מבוא לתפילה. אך רצוי לאמרם גם לאחר התפילה בלי ברכה לפניהם ואחריהם, הן כדי שלא להפסיד את חוויות השבח לה', והן כדי לא להתרגל להפסידן.
שלום מארי, בתור ש"ץ, כאשר אני מתפלל את תפילת חזרת הש"ץ, אני צריך ומחויב להמתין שיכלה ה"אמן" מפי קהל המתפללים לאחר כל ברכה, ורק אז להתחיל את הברכה הבאה?
נשאלתי ע"י חבר, אני מאוד אוהב את התפילה התימנית והנוסח שלה, ואני אינני תימני, האם אני יכול להתפלל עם סידור בנוסח שלהם?
שלום לרב האם לפי שיטת הרמב"ם ורס"ג יש בעיה כלשהיא להוסיף את הקטעים הבאים:
1) "בריך שמיה" בזמן הוצאת ספר תורה?
2) אמירת "בר יוחאי" בערבית של שבת?
3) אמירת "שלום עליכם" בערב שבת?
4) אמירת "יום הששי" בתפילה ובקידוש של ערב שבת?
5) תפילה על הפרנסה (הקטנה והגדולה) בר"ה וביום הכיפורים?
6) אמירת "מלאכי רחמים" בתפילת הסליחות.
7) התפילה לתוקע לפני התקיעות "רבונו שלעולם בניך בני רחומך". בבקשה כבוד הרב אם אפשר לנמק על כל סעיף את הסיבה, כדי שאדע את הסיבות לאסור או להתיר.
תודה רבה. ושלום רב.
לק"י
שלום כבוד הרב,
1) האם המתפלל יחיד צריך לומר קדיש?
2) מתי המתפלל יחיד אומר הלל ומתי לא?
בברכה
יורנו רבנו:
א. האם לדעת רבנו ניתן להתפלל בכל יום ערבית מפלג המנחה ואילך או רק בליל שבת ובמוצאי שבת כמו שנשמע מלשונו בחיבור?
ב. עדיף להתפלל בציבור ללא תפילין [ ויניח אח"כ כמובן ] או יחיד עטור בתפילין?
האם צריך לתרגם את התוכחה לפי ההלכה?
ואם צריך לתרגם, האם המנהג שלא לתרגם גובר על ההלכה?
מדוע לא מתרגמים בשני וחמישי ומה שונה חוה"מ סוכות שלא מתרגמים לחה"מ פסח שכן
יישר כח לרב!!
תודה.
לכבוד הרב שלום. אני גר בי -ם ועובד בת"א אני מתלבט האם להתפלל שחרית במניין (בנוסח אשכנז) ברכבת בשעה 06:30 ואז אגיע לעבודה בזמן (08:00), או להתפלל בשעה 5:40 (נוסח תימן) בביה"כ ואז אגיע באיחור לעבודה (08:40) נ. ב.1: אני ממוצא תימני נ. ב.2: יתכן ויש אפשרות (לא בסבירות גבוהה) שאתחיל לעבוד שעה יותר (09:00) מאוחר ואצא שעה יותר מאוחר.
תודה מראש
מהו הרקע והסיבות לתקנת חכמים לברכה מעין שבע?
האם יש לחשוש לחומרת ברכה לבטלה היות ובימינו לכאורה ברכה מעין שבע הינה מיותרת?
מה ההסבר של הפוסקים שלא לברך ברכה זו במקומות אלו כנגד הכלל שאם בטל הטעם אין לבטל התקנה?
שלום וברכה למורי ערוסי
ידוע המנהג בתימן שלא להתפלל ערבית של מוצ"ש.
מדוע, והאם ראוי לנהוג כך כיום?
תודה רבה