מי מחייב להצביע?
"האם מבחינת ההלכה חובת ההצבעה הינה בגדר מצוה?"
אם כדברי הרב "בדברים קיומיים, רק גדולי הוראה ראויים לעריך", שיעריכו נכון. כשהגדול שביניהם (ב"ה" רבתי) פוסק "שטחים תמורת שלום", כל קטן שבקטנים מסוגל לעריך שהפסק הזה בטעות יסודו ובאסון סופו, לא רק מבחינה ביטחונית אלא גם מבחינה הלכתית...
במשטר דמוקרטי, מי הוא זה ואיזה הוא שקובע ש"זכות" ההצבעה (שניתנה באיחור גם לנשים!) תהפוך לחובה עד כדי לשלם אוטובוסים כדי להביא חולים ונכים לקלפי, כמו שהרב הופך את זכות(י) לבחור במי שנראה לי היותר ראוי, לחובה עלי לבחור לפי השיקולים והאינטרסים הפוליטיים שלו?
יש היום רדיפה חסרת רסן מאוד מסוכנת מכל הכיוונים נגד משה פייגלין. אל תיתן יד לרצח הבא – תצא להגנתו!
א. חובה להצביע, כי בבחירות מכריעים עניינים מאוד חשובים לעם, למדינה ולתורה.
ב. אם אדם בדעה שקשה לו להעריך ולהכריע, ישאל את רבו, עשה לך רב והסתלק מן הספקות.
ג. יש לגנות בכל פה רדיפה או הסתה, או השמצה כנגד מועמד זה או אחר.
תכנים לקריאה נוספת
חיסון הקורונה
האם כבוד הרב בדק את המחקרים על החיסון הזה ודעת הרופאים שמתנגדים לו נמרצות אף מזהירים בפני הסכנות התמונות בו, ל פ נ י שהוא פוסק מה שהוא פסק לגבי שימושו? נא לשמוע במיוחד את ההסברים של ד"ר ולדימיר זלנקו בyoutube כדי להבין מה גודל הבעיה ומה שקורה בארץ ובעולם.
כיצד יש לנהוג לאור הארוע המזעזע של חילול הקודש וביזוי ספרי התורה ע"י בני עוולה שפרצו לבית כנסת?
אנו נאמר היום הלכה אשר מתייחסת למאורע האיום ונורא אשר נגלה לנגד עיננו שבית כנסת בירושלים, עיר הקודש, נפרץ בצורה מאוד מאוד אכזרית ומבזה. פרצו את ארון הקודש, הוציאו ספרי קודש, ספרי תורה, השליכו אותם לרצפה, שמו עליהם חומצות כדי לקלקלם וביזו מאוד מאוד את הקודש.
האם דברי המדרש המפחידים על מלחמת גוג ומגוג מתכוונים לימינו אלה?
שאלה אישה תמימה:
לאחרונה מפיצים מדרשים בעניין המלחמה בין פרס לרומי העוסקים במלחמה ביניהם מי ישלוט בעולם. מאז שקראתי את הדברים אני ממש מפחדת עד כדי כך שאני לא ישנה בלילה.
האם זה נכון שהעולם יחרב במלחמה? מה יהיה על עם ישראל? בשביל מה חז"ל כתבו דברים כאלו?
האם כבוד הרב תומך ברפורמה המשפטית ובסעיפיה כפי שהיא מוצגת?
שלום לכבוד הרב וכל מאן דבעי,
האם הרפורמה המשפטית וסעיפיה הנוכחיים מקובלים על הרב לנוכח המחלוקת העצומה בציבור וללא הידברות ופשרות?
תודה מראש
הרב רצון ערוסי דוחה את הטענות שהפרדה בין נשים ערביות ליהודיות בבית חולים היא גזענות
הרב ד"ר רצון ערוסי, רבה של קריית אונו וחבר מועצת הרבנות הראשית, מתייחס להפרדה בין נשים ערביות ליהודיות במחלקות יולדות בבתי החולים, וקורא לעיתונאים לגלות אחריות ולהפסיק להוציא שם רע, על היהודים במדינת ישראל.
"יש הבדל בין שיח ציבורי שמתקיים בצורה נבונה וערכית לבין שיח ציבורי מתלהם, פופוליסטי מגמתי ושטחי בתקשורת שנועד לצרכי רייטינג. אין כאן גזענות ואסור להשתמש בגזענות כדבר של מה בכך ולשלוף את זה כל הזמן לצרכי רייטינג בתקשורת.