הוספת מים רתוחים לחמין
האם לפי הרמב"ם בשבת, יש לי חמין ואני רוצה להוסיף מים שרתחו -
האם מותר או אסור?
שלום רב
האם מותר בשבת לנקות עם מנקה משקפיים את זגוגית המשקפיים
או לנקות בבגד את החלון ?
איני יודע לאיזה מנקה משקפיים אתה מתכוון.
מותר לנקות את הזגוגית של המשקפיים או השמשה של החלון במטלית יבשה.
האם לפי הרמב"ם בשבת, יש לי חמין ואני רוצה להוסיף מים שרתחו -
האם מותר או אסור?
האם הרב מכיר מיץ ענבים לא מבושל, כי זה מאוד קשה עלי לשתות רביעית יין בהבדלה?
1. למה מסתובבים למערב בואי בשלום עטרת בעלה?
2 למה אחר התפילה מתחילים ב ויכולו השמים שהרי כבר יום ששי עבר?
3 למה אשת חיל בקידוש ערב שבת והיא עדיין בחיים ועונה אמן והיא לידי?
4 מה גדול יותר כיפור או שבת?
1 סחיטת לימון בשבת בתוך האצבעות כדי שהגרעינים יישארו ביד ולא ייפלו לאוכל. האם מותר?
2 אם הלימון ברשת. האם מותר לסחוט בשבת, באופן כזה שהמיץ יצא דרך הרשת, אבל הגרעינים יישארו בתוך הרשת?
1 דעת הרב יוסף קאפח שמותר להשהות תבשיל אפילו לא בשל כ"צ, ואפילו מצטמק ויפה לו על פלטה חשמלית אפילו בעלת כפתורים המווסתים את חומה. האם דעתו כן, גם לגבי כיריים של גז, שכמדומה שאין סברה לחלק ביניהם. וכן מה הדין להשהות בתוך תנור חשמלי שלא במצב שבת?
2 האם מותר להחזיר ע"ג פלטה חשמלית או ע"ג כיסוי הכיריים ע"י פח או תוך ארגז (שע"ג פלטה או ע"ג הגז), או תוך תנור חשמלי עם מצב שבת (ביטול הטרמוסטאט)? וא"כ, מה הדין אם נתן ע"ג קרקע קודם החזרה?
3 האם יש דרך להחזיר תוך לנור חשמלי שלא במצב שבת, כגון ע"י הוצאת הכפתורים ו/או ע"י ציפוי תוך התנור בנייר כסף?
שלום לכבוד הרב בבתי הכנסת יש עלונים מסוגים שונים
1) האם ראוי שיופיע על עלון קודש ובכלל, תמונה של אשה אפילו עם כיסוי ראש?
2) האם ראוי שבעלון קודש יופיע מאמר - דבר תורה של אשה?
3) האם עלון שיש בו קריאה לבנות ישראל להתגייס לשירות לאומי, ויש שם תמונות של בנות אפילו צנועות, מותר להכניסו לבית כנסת?
לכבוד הרב שלום אני משמש כבעל קורא וחזן במלון בהרצליה. בשבת האחרונה סמוך לכניסת השבת ארעה לי חוויה לא נעימה וכף ידי נחתכה חתך עמוק הדרוש לתפרים, התייעצתי עם רופא שהיה במקום ונאמר לי שעלי לקבל טיפול רפואי בבי"ח משום ספק פיקוח נפש (זיהום וכו'). לקבלת תפרים. בשבת זו היו 2 שבתות חתן שסמכו עליי שאנהל להם את התפילה בבוקר ואקרא בתורה ולא היה אדם אחר שיעשה זאת, כך שהתלבטתי האם מותר לי לחזור למלון לאחר הטיפול בבי"ח. בית החולים נמצא במרחק רב (כפר סבא) והנהג שהסיע אותי הוא עובד המלון - גוי.
שלום מורי אבקש לשאול האם מותר לחמם מרק על גבי פלטה גרופה. כלומר לשים את המרק על גבי סיר המונח על הפלטה?
תודה מראש אברהם