מורה נבוכים
שלום הרב
ישר כח על העשייה
השאלה שלי
האם לדעתך לימוד מכתביו של פרופ ישעיהו ליבוביץ על בגותו של הרמבם היא מומלצת?
שלום הרב
ישר כח על העשייה
השאלה שלי
האם לדעתך לימוד מכתביו של פרופ ישעיהו ליבוביץ על בגותו של הרמבם היא מומלצת?
לרבינו, השלום והברכה!
יאירנו רבינו ממבוכתנו הכיצד יש להתייחס לאותן מעשיות בגמרא כדוג' קללותיו של רב אדא בר אהבה לחובה אשת רב הונא (ב''ק פ' א'), הקפדתו של ר' יוחנן על ר''ל וכו'..
ואם תאמר אגדה היא, מה ראו חז''ל להציג אותה כך שעלול להיווצר מכך תקלה ו/או מבוכה לכל הפחות?
מחילה ותודה!
שלום לכבוד הרב, כתושב הדרום, אני פונה לכבוד הרב בפניה ובבקשה הבאה:- בימי מלחמה אלה, אודה לכבוד הרב, המכהן גם כחבר במועצת ההרבנות הראשית, אם יפעל לכך שהרבנות ובראשם הרבנים הרשאים פרסמו דברי חיזוק, בכל אמצעי התקשורת, לכלל הציבור בכלל ולחיילי צה"ל בפרט, ברוח דברי מורנו הרמב"ם בהלכות מלכים ומלחמות.
שלום הרב.
אני מתעמק (מנסה) כבר מספר שנים בהגותו של הרמב"ם.
ישנם מספר שאלות שאיני מצליח למצוא התשובות עליהן ואודה לרב באם יפנה אותי לספר הנכון או מקור בו אוכל לקבל תשובות מעמיקות לשאלותיי.
שאלותיי:
1. יחסו של הרמב"ם להשארות הנפש/השכלים לעולם הבא - משמעות.
2. יחסו של הרמב"ם לשכר ועונש - מעבר ל"אני מאמין" שלע"ד וודאי בפשט אינו משקף את אמונתו. במיוחד לאור הדוגמא אותה מביא הרמב"ם בחלק ג' של מו"נ בפרק כ"ח - מה שאנחנו מאמינים רק "לצורך תקינות המצבים המדיניים".
לכבוד הרב,
בנוגע לתורת הגמול של הרמב"ם
1.הרמב"ם מבאר בהלכות תשובה פרק ט', שהשכר האמיתי הוא בעולם הבא, והשכר בעולם הזה הוא רק אמצעי לקיים תורה ומצוות על מנת לזכות לעולם הבא.
הרמב"ם מבאר שצדיק יזכה *בהכרח* לטובה גם בעולם הזה, על מנת שיהיה לו פנאי לעסוק בתורה ולהגיע לעולם הבא, ולהיפך הרשע.
" כל אותן הדברים אמת היו, ויהיו, ובזמן שאנו עושין כל מצוות התורה, יגיעו אלינו טובות העולם הזה כולן; ובזמן שאנו עוברין עליהן, תקרא אותנו הרעות הכתובות. "
שלום לרב אדם שצריך ישועה וכל יום מקדיש כשעה לקרוא תהילים. האם עדיף להמשיך ולקרוא כל יום רק תהילים, או שעדיף לקרוא לפי הסדר את התנ"ך כולו? מדובר באשה שיש לה ילדים בבית הספר והקריאה בתנ"ך יכולה לעזור לה לעזור לילדיה בשיעורי הבית וכד'.
לכבוד הרב האם לשיטת הרמב"ם יתכן שבית המקדש יבנה קודם למלכות בית דוד, או שדעתו היא שחייב להיבנות אך ורק על ידי המלך המשיח? אמנם בירושלמי כתוב שבית המקדש יבנה קודם למלכות בית דוד. מצד שני בהלכות מלכים פרק יא הרמב"ם אומר שמשיח יבנה בית המקדש. מצד שלישי בפרק י"ב הוא כותב שלא נדע איך יהיו הדברים עד שיהיו, ולא ברור האם זה רק על סדר ביאת אליהו הנביא וכיו"ב או גם על העניינים שבפרק י"א. השאלה היא האם הרמב"ם בפרק י"א התכוון להכריע הלכה בעניין ולקבוע שהמקדש יבנה בהכרח רק על ידי המשיח, או שלשיטת הרמב"ם גם בעניין זה לא נדע איך יהיה עד שיהיה?
לכבוד הרב ביסודי התורה פרק ה' הלכה א' מהו החילוק בין שאר המצוות לבין ע"ז ג"ע וש"ד? לא כל כך הבנתי. נראה שהחילוק הוא רק במתכוון להנאת עצמו שבשלושת העבירות - יהרג ואל יעבור, ובשאר המצוות יעבור ואל יהרג, ואילו בשאר החילוקים - מתכוון להעבירו על המצוות ופרהסיא וזמן שמד זה אותו דין בין שלושת המצוות ושאר המצוות. הבנתי נכון? כל טוב