משנת הרמב"ם
לק"י לכבוד מורנו ורבנו
אמרו חכמים "זכה תהה לו סם החיים, לא זכה תהה לו סם המוות" משנת הרמב"ם זיכתה אותי בסם החיים, אך חברתית גזרה עלי גזר דין מוות. כיצד ניתן לאחות בין שני הפכים אלו בכבוד רב
אכן תורת רבינו היא סם חיים, כי היא תורת משה רבינו באמת, וכל הפורש ממנה כפורש מן החיים. אולם, במרכז תורתו של רבינו נמצאת הדעה, כי גדולה דעה שניתנה בין שני שמות ה', כי א - ל דעות ה', כמו שגם המקדש גבול שניתן בין שני שמות ה', ה' מקדש ה'. כי מדובר בדעה שמקורה מה', ותכליתה להגיע לידיעת ה'. והיא דומה לקדושה, שמקורה מה', ותכליתה להידמות ולהידבק בדרכי ה'. כלומר, הדרך האמתית לעבודת ה', היא דעת תורת ה' וידעתו, כדי שנוכל להיות שלמים במידותינו ובדתנו שמבוססת על ידיעת התורה וקיומה, והשאיפה לדעת את ה'. וכל מי שהולך בדרך כזו, בדרך כלל, יודע היאך להתנהג עם סביבה חברתית שונה, ואינו גורם לעצמו גזר דין מוות חברתי.
תכנים לקריאה נוספת
הרשאית אשה להתעטף בטלית?
אשה שמקיימת מצות עשה שהזמן גרמא, האם רשאית לעשותה עם ברכה?
האם יש לחשוש במקרה דנן לאיסור התורה "לא יהיה כלי גבר על אשה"?
האם השאלה באה מכיוון הדעות שמערערות את עיקרי האמונה היהודית ונלחמים כביכול על מה שהם מכנים "מעמד האשה"?
כנס לבי במזרח
כנס "ליבי במזרח"- מכללת אורות ישראל רחובות
הרב ד“ר רצון ערוסי I רבה של קרית אונו וחבר מועצת הרבנות הראשית לישראל I הכל מעלין לארץ ישראל - הלכה למעשה בארצות האסלם I מושב פתיחה I כנס מדעי בינלאומי I יהדות ארצות האסלם - השיבה למדינת ישראל I המכללה האקדמית לחינוך - מכללת אורות ישראל I קמפוס רחובות I תשע"ח
תודה לערוץ חוק ומשפט - המשפט העברי
https://www.youtube.com/channel/UC2g9B52uuAIiDJy_eI2klow/videos
היש משמעות אמונית לבחירתו של דונלד טראמפ לנשיא ארצות הברית?
האם יש משמעות אמונית לבחירתו של דונלד טראמפ כנשיא ארה"ב, הן ברמה האישית והן ברמה המערכתית שזה היה בניגוד לתחזיות של הסקרים?
תשובה: אין אנו יודעים מיהו באמת דונלד טראמפ, בשלב זה הצהרות כמו כל פוליטיקאי וצריך לראות את זה במבחן המעשה ולא במבחן ההצהרות.
אנחנו רק יודעים מי היו קודמיו והם בעוונותינו המרובים למרות חיוכיהם השתמשו ביחסם לארץ ולמדינה ולמנהיגים בשיטת הגזר והמקל שיש בו גם סיכון מדיני. וכן הסתובבו מסביבם יהודים שאינם אמונים על דרך ה' ועל י"ג עיקרי האמונה ותמיכתם במדינה נובעת מאג'נדה שאין הרוב תומך בה, ואני זהיר ונקי בלשוני ומדבר באיפוק רב.
משנכנס אדר מרבין בשמחה, האם מומלץ ליהודי לכוין התדיינות משפטית עם גוי לימים אלו?
חז"ל אמרו "אין מזל לישראל". כיצד, אם כן, מוזכר חודש אדר כתקופה שיש ליהודי יותר מזל?
היש לחשוש לאיסור "לא תעוננו" בהכוונת ההתנהגות של היהודי לפי "ימים טובים" או "ימים רעים"?
למה התכוין רב פפא במימרה שלו:"....לפיכך אם יש לו סכסוך עם גוי מומלץ שיתבע אותו באדר בגלל שאז יש ליהודי מזל"?